reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupowe szaleństwo lutówek

aniołeczek - aż takiego wydatku mieć nie będę, po prostu odpuszczę zakup butelek TT i kupie inne :happy: nie będę inwestować w nowy podgrzewacz, zeby jego dopasować do TT.

Przy Mikim uzywaliśmy butelek AVENTu, lecz miały jak dla niego za twardy smoczek i kiepsko mu się nich piło. Przeszliśmy więc na LOVI (Canpol). Te dawały radę. Teraz chciałabym spróbować buletek ze smoczkiem podobnym do piersi mamy (dlatego pomyslałam o TT, ale może wypróbujemy AVENT Natural)

reklama
Mi się podobają też butelki chicco step up- mają trzy smoczki przystosowane do rozwoju dziecka. Ja mam póki co dwie buteleczki TT. Jeśli okaże się, że nie będę karmiła piersią wtedy pomyślę nad większymi zakupami.

Była u mnie koleżanka i przywiozła kilka rzeczy po synku swojej siostrzenicy. I tak oto mam już trzy zimowe kombinezony a nie kupiłam żadnego :-D

w domu też rzadko używałam bo o wiele dłużej to trwało. ale na wyjazdach nam się przydał, żeby w aucie podgrzać jedzenie - głównie słoiczki bo do mleka to woda w termosie była bo szybciej

chwale sie :D
dostałam za friko łózeczko turystyczne i bujak który mozna przerobic pózniej do karmienia :) I Pan co mi to dał pow ze odda mi wszytko po swojej córce bo kolejnego dziecka nie chce ma 4 synów w 1 związku i teraz z nową panią córke :)

U nas sporo rzeczy od szwagierki bedzie bo jej maluszki w styczniu beda mialy roczek. Lozeckzo udalo sie kupic od znajomej, tlyko materacyk trzeba dokupic. Jak patrze na to wasze zakupy to jestem okropnie w tyle. zamierzam sie za to zabrac dopiero w okolicach poczatku stycznia.

Ja dzisiaj też poszalałam na zakupach :) uszczupliłam nieco portfel. Upatrzyłam drugą pościel do łóżeczka, rożek i okrycie kąpielowe- chcę kupić na allegro bo jest sporo taniej. Byłam w superpharmie i kupiłam dla małego oliwkę i zasypkę z penatenu, sudocrem, marimer do noska, patyczki, waciki kosmetyczne a dla mamy osłonki sutka i wkładki laktacyjne. Wracając kupiłam koszulę do porodu i stanik do karmienia. Koszula jest taka zwykła z guziczkami po obu stronach. Do karmienia chcę z muzzy ale pani kazała przyjść jutro bo będzie dostawa. Małemu kupiłam dwie czapeczki cienkie i dwie pary skarpetek.

reklama
Do góry