reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupowe szaleństwo lutówek

aniołeczek - aż takiego wydatku mieć nie będę, po prostu odpuszczę zakup butelek TT i kupie inne :happy: nie będę inwestować w nowy podgrzewacz, zeby jego dopasować do TT.

Przy Mikim uzywaliśmy butelek AVENTu, lecz miały jak dla niego za twardy smoczek i kiepsko mu się nich piło. Przeszliśmy więc na LOVI (Canpol). Te dawały radę. Teraz chciałabym spróbować buletek ze smoczkiem podobnym do piersi mamy (dlatego pomyslałam o TT, ale może wypróbujemy AVENT Natural)

reklama
Mi się podobają też butelki chicco step up- mają trzy smoczki przystosowane do rozwoju dziecka. Ja mam póki co dwie buteleczki TT. Jeśli okaże się, że nie będę karmiła piersią wtedy pomyślę nad większymi zakupami.

Była u mnie koleżanka i przywiozła kilka rzeczy po synku swojej siostrzenicy. I tak oto mam już trzy zimowe kombinezony a nie kupiłam żadnego :-D

w domu też rzadko używałam bo o wiele dłużej to trwało. ale na wyjazdach nam się przydał, żeby w aucie podgrzać jedzenie - głównie słoiczki bo do mleka to woda w termosie była bo szybciej

chwale sie :D
dostałam za friko łózeczko turystyczne i bujak który mozna przerobic pózniej do karmienia :) I Pan co mi to dał pow ze odda mi wszytko po swojej córce bo kolejnego dziecka nie chce ma 4 synów w 1 związku i teraz z nową panią córke :)

U nas sporo rzeczy od szwagierki bedzie bo jej maluszki w styczniu beda mialy roczek. Lozeckzo udalo sie kupic od znajomej, tlyko materacyk trzeba dokupic. Jak patrze na to wasze zakupy to jestem okropnie w tyle. zamierzam sie za to zabrac dopiero w okolicach poczatku stycznia.

Ja dzisiaj też poszalałam na zakupach :) uszczupliłam nieco portfel. Upatrzyłam drugą pościel do łóżeczka, rożek i okrycie kąpielowe- chcę kupić na allegro bo jest sporo taniej. Byłam w superpharmie i kupiłam dla małego oliwkę i zasypkę z penatenu, sudocrem, marimer do noska, patyczki, waciki kosmetyczne a dla mamy osłonki sutka i wkładki laktacyjne. Wracając kupiłam koszulę do porodu i stanik do karmienia. Koszula jest taka zwykła z guziczkami po obu stronach. Do karmienia chcę z muzzy ale pani kazała przyjść jutro bo będzie dostawa. Małemu kupiłam dwie czapeczki cienkie i dwie pary skarpetek.

reklama
Do góry