reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

zakupki dla naszych maleństw

Sami na razie nie wkleję zdjęcia bo musieliśmy oddać aparat teściom, ale jak tylko znów nam pożyczą to nadrobię zaległości zdjęciowe.

Sami nie wiem w której części Gliwic mieszkasz ale dziś w Billi (dawniej minimal) na Tarnogórskiej wypatrzyłam coś pięknego na promocjach Thibo. 5 par body na wzrost 62-68 z bardzo dobrej gatunkowo bawełny i świetnie odszyte (żadnych odstających nitek i niedoróbek) za 25 zł - czyli sztuka za 5 zł. Kolorystyka i tematyka (morska) bardziej dla chłopca ale i tak kupiłam.
Jedne są błękitne z żółtym małym nadrukiem na piersi (statek, rybka lub rozgwiazda), jedne w paseczki (biało zółto błękitne) i 3 pary białe w tym 2 mają mały nadruk na piersi a 3 są całe w małe stateczki wielorybki ośmiorniczki i inne.

reklama
A po ile tych spioszkow, pajacykow itd kupujecie?
Ja bede sie starala kupowac na poczatek wszystko zapinane z przodu, zeby bylo latwiej maluszka ubrac, a Wy?
Ja wozki tez przegladam, ale sama nie wiem jakiej firmy wybrac. Trojkolowe mi sie nie podobaja. Przedyskutowalismy z mezem kwestie fotelik i zdecydowalismy, ze nie musi byc koniecznie do wpiecia do stelaza.
Cena tez w sumie gra role. moze dziadkowie sie doloza a moze nie.
W gre jak narazie wchodzi Baby Design Atlantic, Deltim, Mikrus Alu sprint , ale tak naprawde wszystko sie okaze jak je zobacze na "zywo".

Lastrada wiem gdzie jest Billa - dzisiaj nawet przejeżdżałam obok ale jeszcze nie widziłam twojego postu - ale może jutro wstąpie - bardzo dziękuje za informacje, rzeczywiście się opłaca:*
Jeżeli masz namiary na jakieś fajne sklepy z akcesoriami dla dzieci typu: wózki, łóżeczka, zabawki itp. to będe wdzięczna jak mi podasz.
Ja ostatnio byłam w sklepie KAJA na ul. Żwirki i Wigury i tam jest dość duży wybór :-) , kolo Rynku też jest sklep TUPTUŚ chyba się nazywa - też są wózki ale mniej. Ale niema tam aż tak dużego wyboru.

niczka mi rownież jakos trojkolowe sie nie podobaja teraz widze ttaki sza.l jakiś na nie a mi jakoś nie wpadły do gustu ja jak narazie jeszcze tez nic wiecej nie kupywałam pozatymi rzeczami co juz mam od jakiś 2 mieiecy co kiedys pisałam jak mama pokupowała spiochy , body , kaftaniki , kompleciki , czapeczki , becik. wyprawki itp itp ale o tym juz kiedys pisałam :)
łozeczka podobaja mi sie te z szufladami i z tym bajerkiem ze mozna kolyske z tego zrobić ale jestem ciekawa jak one wygladaja na zywo czy rzeczywiscie sie beda fajnie kolysały czy nie ,., zobnaczymy buzka

kur....... znowu siora szperała na BB i sie nie wylogowała a ja gapa nie zauwazylam ta nota wyzej to moja MLODEJ_MAMUSI hehe pozdrawiam

niczka mi rownież jakos trojkolowe sie nie podobaja teraz widze ttaki sza.l jakiś na nie a mi jakoś nie wpadły do gustu ja jak narazie jeszcze tez nic wiecej nie kupywałam pozatymi rzeczami co juz mam od jakiś 2 mieiecy co kiedys pisałam jak mama pokupowała spiochy , body , kaftaniki , kompleciki , czapeczki , becik. wyprawki itp itp ale o tym juz kiedys pisałam :)
łozeczka podobaja mi sie te z szufladami i z tym bajerkiem ze mozna kolyske z tego zrobić ale jestem ciekawa jak one wygladaja na zywo czy rzeczywiscie sie beda fajnie kolysały czy nie ,., zobnaczymy buzka

Mloda_mamusiu zobacz sobie linka
Rzeczy kupione niepotrzebnie
tam dziewczyny pisaly o tych bujanych lozeczka.
Ja zrezygnowalam z takiego z powodu komentarzy
"lozeczko z bujakiem (wystarczyloby zwykle-bujak nie byl za praktyczny,przy kazdym ruchu dziecka,mimo ze zablokowany,lozeczko sie ruszallo) "

ja wlasnei chce kupic lozeczko-kolyske zaraz poczytam co tam jest napisane bardzoo mnie ciekawi inne opinie ja widzialm to lozeczko na zywo i jest super a pamietam jak bujalismy kamila recznie wiec wole sie zabezpieczyc :-D:-D

Co do wózków trzykołowych - to mi się bardzo podobają i jak dla mnie mają jedną wielką zaletę są lżejsze - a to było w moim przypadku bardzo ważne.

Ogladalam dzis wozki, Focus Deltim wydaje sie w porzadku, w miare lekki, duze kola, duza-szeroka gondola, jest w opcji doczepienie fotelika.
Pierszw zakupy mam juz za soba, a wiec czapeczke, rekawiczki nie drapki, 2 body z krotkim rekawkiem, 1 z dlugim, postaram sie wkleic zdjecia.

reklama
no i my juz po zakupkach rozeznaniowych jak to nazwalam...tak wiec nastapila rezygnacja z lozeczka na plozach ze wzgledu ze faktycznie to zabezpieczenie moze niewytrzymac takiego rojbera ....
wiec kupujemy takie tylko ze bez kolyski i z szuflada... a jesli chodzi o wozki to dostalam oczopląsu wszsytkie sa tak piekne ze szook...bardzo mi sie podobaja 3 kolowe ale wydaja sie malo funkcjonalne jesli chodzi o podjazdy autobusy itp...wylukalismy tako blue cloed jakos tak chyba sie zwal kolorek blekitny sliczny cena 850 zl...na allegro niema a szkoda bo cialm z allegro kupowac wiekszosc....

Do góry