reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupki dla naszych maleństw

wiki kilka lat temu opiekowalam sie dziewczynka Bona - ona miala wozek trzykolowy i bylam bardzo z niego nie zadowolona.krotki spacer byl dla mnie udreka - tego wozka nie dalo rady kierowac.dodam,ze nie byl tani.

reklama
koralku a napisz cos jeszcze o tej trzykolowce, bo ja tez planowalam ale to mialo byc do biegania, wiec moze przy bieganiu to wlasnie by sie nadawal ze latwiej do przodu niz skrecac, bo to sie nie wywroce, ja raczej nie bede czestym bywalcem autobusow choc nigdy nie wiadomo, najwyzej kupie jakis dodatkowy wozek, bo aktywne spedzanie czasu jest dla mnie bardzo wazne, chcialabym wrocic do normy predziutko po porodzie i na te bieganie z wozkiem, moze w naszej ojczyznie to by wygladalo glupio ale w szwecji, gdzie sie mamy przeprowadzic, to na luzie, nikt sie nawet za mna nie ogladnie...

Fajnie jest poczytać o tym co juz kupiłyście. Ja jeszcze nic nie mam (oprócz rzeczy po starszej córce, które muszę wreszcie posegregować). Jakoś tak jak urodziłam Olę to wydawało mi się, że więcej dzieci nie będzie. Nie mam więc ani wózka, ani łóżeczka ani tez wanienki. Koszmar.
Już nawet wybrałam się w środę to znajomego sklepu aby kupić cokolwiek, a tu... zamknięte. Pech jakiś czy co?
Może jutro się wybiorę i dokonam pierwszych zakupów:tak:

m_ktosia sluchaj kolo mnie mieszkala taka kobieta, ktora zaraz po urodzeniu biegala codziennie wlasnie z trzykolowka.

do biegania to moze taki wozek jest ok ale na spacery nie polecam - naprawde !!!!!!
buziaczki :-)
fajne zdjecie - bardzo ci zazdroszcze takiego slonca :tak:;-)
buziaczki !!!!

M ktosia u nas też się zmienia pod wieloma względami. W Świerklańcu niedaleko Gliwice gdzie mieszkam jest ogromny park z asfaltowymi ściezkami. Latem widziałam tam masę ludzi z wózkami (najczęściej trójkołowce) i zasuwających na rolkach - uważam że to super pomysł.
Ja też autobusami nie jeżdzę za to w marketach pomiędzy regałami skrętny wózeczek sprawdza się lepiej - do takich należą trzykołówki - które kręcą się praktycznie wokół osi i niektóre czterokołówki - te które mają skrętne przednie koła). Każdy z nas ma inne potrzeby i oczekiwania w stosunku do wózka więc każdy musi sam stwierdzić co mu najbardziej odpowiada.

Wiem tylko że moja kuzynka kupiła 4 kołowy dość ciężki wózek bez skrętnych kół. Sama nie potrafi go wtaszczyć nawet po 3 schodkach do domu, dodatkowo jakikolwiek manewr np zawracania wymaga niezłego placyku manewrowego- teraz bardzo żałuje tego zakupu choć wydawał się dobry.

ANUSIA_ch nie przejmuj sie ja tez na razie to tylko czytam o tych wszystkich cudach które kupują dziewczyny, a sama nie mam kompletnie nic.
Na zakupy bedę wybierac się dopiero pod koniec lutego.

ostatnio jak bylam we wroclawiu u lekarza to zajechalismy do hurtowni poogladac wozki rozgladalam sie za takimi wozkami z gondola na 4 kolkach byly i byly fajne tyklko ze troszke ciezkie bylo mase tych wozkow na 3 kolkach gondolki mialy fajniutkie no ale te 3 kolka jakos mnie nie przekonuja tylko ze znwou wazyly 13-14 kg to chyba jest malo prawda?? a ja prawdopodobnie bede mieszkać na 4 pietrze i juz sama nie wiem co robić i jaka decyzje podejmowac z wozkami no ale jeszcze troszke czasu jest a tak przy okazji ze bylam w dziecinnym sklepie musialam cos kupić synusiowi :) Kupilam
sliczna czapeczke niebieska
-sliczny dresik taki jakby polarkowy taki mieciutki w taki morelowy , kolorek
becik niebieski ,,,, mama kupila zielony jakiś czas temu ale nie zabardzo mi sie widzi i kupilam niebieski ..
-piekne maluśkie skarpeteczki :)
- butelke Avent
i sliczne brazowe sztruksowe ogrodniczki :D

noi dostalam w spadku od kuzynki mojego M. fotelik do samochodu

pozdrawiam

Koral to napisz czego ile masz , w jakich rozmiarach itd...
Anusia_ch a pracujesz jeszcze? Ja dopiero teraz dochodze do siebie i mam wogole sile na zakupy, moj M juz nie broni, ale ciagle twierdzi, ze mamy czas . W sumie ma racje.
Mloda_mamusiu super, ze odpada ci zakup fotelik

reklama
MŁODA MAMUSIU napisz w której hurtowni widziałas te wózki i jak się kształtowały ceny.
My juz uzgodnilismy wczoraj, że na zakupy wyruszamy w połowie lutego.
Wózek bedziemy kupowac dopiero jak urodzę, a łóżeczko chyba tez gdzies tak w kwietniu. Tak więc teraz kupujemy akcesoria i ubranka (troszke będziemy zamawiac z allegro np # 6-cz POŚCIEL 90x120 Z BALDACHIMEM - NOWOŚCI # (152948557) - Aukcje internetowe Allegro,
ROŻEK - BECIK SUPER WZORY - ZAPRASZA SS (155379520) - Aukcje internetowe Allegro podobają mi się te żółte misie
Body - Aukcje internetowe Allegro,
no i bardzo mi sie podoba ta wanienka:happy:
FISHER PRICE J7813 WANIENKA AKWARIUM 3w1 WYPRZEDAZ (154704182) - Aukcje internetowe Allegro

Do góry