reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupki dla naszych maleństw

Niczka dziękujemy za liste :-)
Tak więc wczoraj i dzisiaj odwiedziliśmy w sumie 4 sklepy z wózkami i ogólnie ze wszystkim dla dzieci - nie mogłam oderwać wzroku od tych śliczności - tyle tego jest :eek: że ciężko będzie wybrać naprawde. A najtrudniej to chyba będzie mi wybrac pościel bo tak dużo mi się podobało - sa takie śliczne...
Ale co do wózków to oglądaliśmy ten Baby Dreams ATLANTIC i powiem wam, że bardzo mi się podoba i chyba taki kupimy. Ma wszystko co chcielismy tzn. pompowane koła, przednie są skrętne, wyciąganą gondolke, łatwo się składa no i fajnie się prowadzi. Jedynie co mojemu M sie nie podobało to twarde zawieszenie acha i nie można wpiąć do niego fotelika ale akurat na tym nam aż tak bardzo nie zależy.
Oglądaliśmy tez Focusa deltima - różnił sie tym właśnie że miał lekkie zawieszenie i można wpiąć fotelić firmy chyba Grillo.
Ale jakoś powiem wam że ten baby dreams mi sie bardzo podoba - tylko, że mojemu M podoba sie kolor niebieski a mi zielony kolor:confused:
Dużo było trójkołowców ale ja jakoś nie jestem do nich przekonana ale jeden był naprawde ładny.

reklama
Acha nasz synek wzbogacił się o przewijak, ciemno niebieską wanienkę, polarkowy kocyk, butelke antykolkową Avent, dwie czapeczki :-)

A pod choinke dostał parę body i ładne skarpeteczki.
Niemoge sie napatrzeć na te śliczności.

Dzieki Sami za info. Ja jednak chyba wole zeby mozna bylo fotelik wpiac do stelaza. To musimy sie z M wybrac i i obejrzec.
Ja mam ten sam problem. Tyle slicznych rzeczy a trzeba sie ograniczac w ilosciach. Ogladalam posciele na internecie i jestem bardzo niezadwolona, ze powinnismy kupic tylko 2, bo mnie sie wszystkie podobaja.
Juz sie nie moge docvzekac zakupow....

Też robiliśmy rozeznanie w wózkach i chyba zdecydujemy się na quinny buzza.
Znajomi mają do niego fotelik samochodowy który używała ich córka i odsprzedadzą nam tanio. Gondolkę też kupimy do niego używaną (widziałam na allegro) a nowa będzie spacerówka.
Nie jest to tani wózek ale jak go zobaczyłam w sklepie to stwierdziłam że to wózek dla mnie. Lekki trzykołowy, fantastycznie się składa, rozkładanie jedną reką, prowadzenie też, wysoko wysuwana rączka - nawet mój M (prawie 2metry) nie będzie miał za nisko. Dam radę go wynieść na moje 3 piętro, no i jest śliczny. Ma wszystko czego oczekiwałam. A że drogi - no cóż wózek przecież fundują dziadkowie ;-). Jesteśy z mężem jedynakami a to ich pierwsza wnusia będzie i już się cieszą na rozpieszczanie jej więc zgodzili się kupić taki jaki chcemy.:tak:

no i my w końcu mamy łóżeczko, pościel, fotelik do auta, krzesło do karmienia...jeszcze tylko wózek nam zostało z takich większych rzeczy a tak to już po kłopocie.:tak:

My dziś jedziemy zamówić komodę do sypialni (do tej pory mieliśmy tylko łożko i szafę). Doszłam do wniosku że komoda z szufladami to będzie to! Na blacie urządzę przewijak a szuflady pomieszczą ubranka i akcesoria dla naszej córeczki.
Pech chciał że firma z której kupiliśmy łózko przestała istnieć i nie dokupię mebli do kompletu :-(, stwierdziliśmy więc ze zamówimy komodę bezpośrednio u stolarza w Wiśle, mają bardzo atrakcyjne ceny.

Nie wiem jak Wy ale ja od czasu do czasu bardzo lubię odwiedzać szmateksy. Kupiłam tak kilka ciążowych ciuszków (firmowych). Podczas ostatnich odwiedzin poszłam do działu z dziecięcymi i znalazłam cudną sukieneczkę i nie oparłam się.
Jest z firmy Esprit. Sukienka jest w kształcie litery A - na ramiączkach zapinanych na guziki. Materił w kolorze meksykańskiej czerwieni - gruby i taki misiowaty. Cała jest na bawełnianej podszewce. Z przodu poniżej pasa naszyte są 2 różowe kieszonki (ze sztruksu), są przyszyte grubą różową nitką - tak że ścieg stanowi dodatkową ozdobę. na jednej kieszonce jest logo firmy, z drugiej na sznureczku dynda różowy samochodzik (z rózowego filcu). Pod szyja jest kokardka z tego samego materiału co sukienka.

Całość wygląda po prostu ślicznie.

Lastrada to rzeczywiście musi byc śliczna ta sukieneczka - jak możesz to wkejaj zdjęcie - to sobie też zobaczymy ;-)
Oj widze dziewczynki, że większość z was ma już łóżeczka, pościele itp. ja narazie tylko takie drobne rzeczy dla maleństwa mam :tak: a wózek i łóżeczko to mamy zamiar tak kupić w lutym/marcu - zobaczymy jeszcze.

reklama
ojj ja jeszcze niemam nic...moze dzis pojedziemy z moim na rozeznanie zaakupowe zeby niebladzic chce pospisywac sobie te firmy wozeczkow ktore mi sie podobaja a ktore widzialm tylko w necie i zobaczyc je na "Zywo"....no i pomalu tez zaczniemy kompletowac tyle ze wozeczek chcemy na samym koncu narazie jest walka o lozeczko bo moj chce albo zwykle proste takie bez szuflady albo turystyczne a ja chce takie na plozach ze mozna uzywac jako kolyski wiec musze go pzrekonac jakos :-D
a co do wanienki to sobie upatrzylam taka razem z poleczkami tzn stojaczek plastikowy poleczki pod spodm...przewijak a pod przewijakiem wanienka z wezykiem super funkcjonalna rzecz jak znajde link to wam wkleje

Do góry