reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

zakupki dla naszych maleństw

Niczka dziękujemy za liste :-)
Tak więc wczoraj i dzisiaj odwiedziliśmy w sumie 4 sklepy z wózkami i ogólnie ze wszystkim dla dzieci - nie mogłam oderwać wzroku od tych śliczności - tyle tego jest :eek: że ciężko będzie wybrać naprawde. A najtrudniej to chyba będzie mi wybrac pościel bo tak dużo mi się podobało - sa takie śliczne...
Ale co do wózków to oglądaliśmy ten Baby Dreams ATLANTIC i powiem wam, że bardzo mi się podoba i chyba taki kupimy. Ma wszystko co chcielismy tzn. pompowane koła, przednie są skrętne, wyciąganą gondolke, łatwo się składa no i fajnie się prowadzi. Jedynie co mojemu M sie nie podobało to twarde zawieszenie acha i nie można wpiąć do niego fotelika ale akurat na tym nam aż tak bardzo nie zależy.
Oglądaliśmy tez Focusa deltima - różnił sie tym właśnie że miał lekkie zawieszenie i można wpiąć fotelić firmy chyba Grillo.
Ale jakoś powiem wam że ten baby dreams mi sie bardzo podoba - tylko, że mojemu M podoba sie kolor niebieski a mi zielony kolor:confused:
Dużo było trójkołowców ale ja jakoś nie jestem do nich przekonana ale jeden był naprawde ładny.

reklama
Acha nasz synek wzbogacił się o przewijak, ciemno niebieską wanienkę, polarkowy kocyk, butelke antykolkową Avent, dwie czapeczki :-)

A pod choinke dostał parę body i ładne skarpeteczki.
Niemoge sie napatrzeć na te śliczności.

Dzieki Sami za info. Ja jednak chyba wole zeby mozna bylo fotelik wpiac do stelaza. To musimy sie z M wybrac i i obejrzec.
Ja mam ten sam problem. Tyle slicznych rzeczy a trzeba sie ograniczac w ilosciach. Ogladalam posciele na internecie i jestem bardzo niezadwolona, ze powinnismy kupic tylko 2, bo mnie sie wszystkie podobaja.
Juz sie nie moge docvzekac zakupow....

Też robiliśmy rozeznanie w wózkach i chyba zdecydujemy się na quinny buzza.
Znajomi mają do niego fotelik samochodowy który używała ich córka i odsprzedadzą nam tanio. Gondolkę też kupimy do niego używaną (widziałam na allegro) a nowa będzie spacerówka.
Nie jest to tani wózek ale jak go zobaczyłam w sklepie to stwierdziłam że to wózek dla mnie. Lekki trzykołowy, fantastycznie się składa, rozkładanie jedną reką, prowadzenie też, wysoko wysuwana rączka - nawet mój M (prawie 2metry) nie będzie miał za nisko. Dam radę go wynieść na moje 3 piętro, no i jest śliczny. Ma wszystko czego oczekiwałam. A że drogi - no cóż wózek przecież fundują dziadkowie ;-). Jesteśy z mężem jedynakami a to ich pierwsza wnusia będzie i już się cieszą na rozpieszczanie jej więc zgodzili się kupić taki jaki chcemy.:tak:

no i my w końcu mamy łóżeczko, pościel, fotelik do auta, krzesło do karmienia...jeszcze tylko wózek nam zostało z takich większych rzeczy a tak to już po kłopocie.:tak:

My dziś jedziemy zamówić komodę do sypialni (do tej pory mieliśmy tylko łożko i szafę). Doszłam do wniosku że komoda z szufladami to będzie to! Na blacie urządzę przewijak a szuflady pomieszczą ubranka i akcesoria dla naszej córeczki.
Pech chciał że firma z której kupiliśmy łózko przestała istnieć i nie dokupię mebli do kompletu :-(, stwierdziliśmy więc ze zamówimy komodę bezpośrednio u stolarza w Wiśle, mają bardzo atrakcyjne ceny.

Nie wiem jak Wy ale ja od czasu do czasu bardzo lubię odwiedzać szmateksy. Kupiłam tak kilka ciążowych ciuszków (firmowych). Podczas ostatnich odwiedzin poszłam do działu z dziecięcymi i znalazłam cudną sukieneczkę i nie oparłam się.
Jest z firmy Esprit. Sukienka jest w kształcie litery A - na ramiączkach zapinanych na guziki. Materił w kolorze meksykańskiej czerwieni - gruby i taki misiowaty. Cała jest na bawełnianej podszewce. Z przodu poniżej pasa naszyte są 2 różowe kieszonki (ze sztruksu), są przyszyte grubą różową nitką - tak że ścieg stanowi dodatkową ozdobę. na jednej kieszonce jest logo firmy, z drugiej na sznureczku dynda różowy samochodzik (z rózowego filcu). Pod szyja jest kokardka z tego samego materiału co sukienka.

Całość wygląda po prostu ślicznie.

Lastrada to rzeczywiście musi byc śliczna ta sukieneczka - jak możesz to wkejaj zdjęcie - to sobie też zobaczymy ;-)
Oj widze dziewczynki, że większość z was ma już łóżeczka, pościele itp. ja narazie tylko takie drobne rzeczy dla maleństwa mam :tak: a wózek i łóżeczko to mamy zamiar tak kupić w lutym/marcu - zobaczymy jeszcze.

reklama
ojj ja jeszcze niemam nic...moze dzis pojedziemy z moim na rozeznanie zaakupowe zeby niebladzic chce pospisywac sobie te firmy wozeczkow ktore mi sie podobaja a ktore widzialm tylko w necie i zobaczyc je na "Zywo"....no i pomalu tez zaczniemy kompletowac tyle ze wozeczek chcemy na samym koncu narazie jest walka o lozeczko bo moj chce albo zwykle proste takie bez szuflady albo turystyczne a ja chce takie na plozach ze mozna uzywac jako kolyski wiec musze go pzrekonac jakos :-D
a co do wanienki to sobie upatrzylam taka razem z poleczkami tzn stojaczek plastikowy poleczki pod spodm...przewijak a pod przewijakiem wanienka z wezykiem super funkcjonalna rzecz jak znajde link to wam wkleje

Do góry