reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupki dla naszych maleństw

U nas w szkole rodzenie położna noworodkowa mówiła, że odradza Pampersy 1 wszystkim mamom, bo już się jej sprawdziło że powodują uczulenie czy odparzenia u większości maluchów, bo mają jakiś tam inny skład materiału.
Natomiast mówi żeby kupować odrazu Pampersy 2 lub 3. Sama nie wiem jakie kupić, pewnie spróbujemy te dwójeczki... Bo swoją drogą dostałam Pampersa 1 jako próbkę i jest on taaaki malusi, że może faktycznie na krótko wystarczyć. Z drugiej strony nie dobrze żeby się coś bokami wylwało jak się za duże okażą :szok:

:baffled: Morał chyba taki że trzeba kupić chyba i jedne i drugie, jak się coś na pupie pojawi to się jedynki odstawi.... :-D :-D :-D

reklama
MONA - sliczne rzeczy :-)

Jesli chodzi o reczniczki, to ja mam 2 takie okrycia kapielowe z kapturkiem, takie dzidzie strasznie szybko marzna, wiec mysle, ze dobrze cos takiego zarzucic na glowke ;-)
A co do pampersow to mam jedna paczke tych malusich 1, ostatnio rozmawialam z pania w sklepie i doradzila, zeby tylko wlasnie jedna paczke ich kupic, a potem juz 2....ze one w zasadzie to tylko do szpitala...:-)

Mona super rzeczy ma twoja dzidzia - podoba mi się bardzo ten termometr - też musze jeszcze kupić i chyba odgapie i kupie taki sam ;-)

A jeżeli chodzi o pampersy to ja narazie mam pampersy 2 - jak okażą się za duże to sklep mam pod nosem i wyśle M żeby kupił. A do szpitala w którym będe rodzić nie potrzeba żadnych pieluszek.

Monika K-W też czytałam w wątku polecam- odradzam i chyba tez kupie taką jedną bordową rossmanowską paczuszke na wypróbowanie.

co do termometru...
to przy córci nie używaliśmy.
mężuś zawsze szykował wodę na kąpiel i tak chyba najlepiej ...na wyczucie
raz tylko pamiętam jak ją wykąpaliśmy...nic niby nie piszczała...
ale taka fajna czerwoniutka nam wyszła jak raczek- a to jeszcze niemowlaczek był malutki,hihi

sami sliczne ciuszki
mona super wystawa:)
reczniczki z kapturkiem owszem dwa , mam nadzieje ze rogi nie beda przeszkadzac, termometr tez juz jest aczkolwiek pamietam jak moja mama sprawdzala czy woda nie jest za ciepla na lokiec:) i tez jakos bylo
ja juz sie cieszylam ze odbiore nosidelko-fotelik do malenstwa na poczcie bo zamowilam przez internet a tu klapa... dopiero jutro bo dzis mieli jakies zebranie:(

A ja myslami jestem w sklepie z wozkami (ale mi sie zrymowalo). Nie mamy jeszcze wozka a ja nie moge wyjsc z domu wiec M wczoraj pojechal ogladac i wogole ostatnio oszalal na ounkcie wozka:laugh2: ! Siedzi w necie po pracy i przeglada albo wyrusza na miesto i biega po sklepach. Bedzie chyba musial kupic sam a ja obawiam sie ze mi sie nie bedzie podobal chociaz on wie co mi sie podoba. Ale wiecie jak to jest z facetami...

z moim wozkiem tez nie wyszlo tak jak mialo byc. Bo mial producent przywiezc do sklepu kolo 15 ale nie przyjedzie i bedzie dopiero kolo swiat a do tego czasu to ja sie pweni rozdwoje. Chyba ze zrobie tak jak mowil ze moze mi przyslac poczta lub przez kuriera i chyba tak zrobie.:-)

A dziewczynki z tego co pamietam to niektóre z Was kupowały pościel na Allegro, napiszcie prosze z jakiej firmy i jak opinia.
Dzieki.

reklama
Do góry