reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupki dla naszych maleństw

dzieki Ewa-Krystyna, (a ja ciebie pamietam chyba u stycznioweczek) ja jestem obecnie w Malezji, tu wszyscy mowia po ang choc oficjalnie to w bahasa malaya i mamy z tym niezly ubaw bo ten ich angielski to bardzo uproszczony:-) . musze przyznac ze musialam sobie przyswoic sporo slownictwa medycznego po ang i i tak ciagle mi sie miesza co pochwa co kanal rodny co macica itp i jest wesolo:cool2:
i masz racje, oni montuja foteliki samochodowe na wozkach...:dry: na szczescie moj M duzo podrozuje wiec moze kupimy cos za granica, dzis jest w Hongkongu i ma za zadanie znalezc fajny wozeczek. ciekawe co z tego wyniknie...

reklama
Niczka,
ja miałam ten laktator jak Olusia była mała. Sprawdzał sie naprawdę znakomicie i byłam z niego bardzo zadowolona. Pożyczyłam go później bratowej i niestety tyle go widziałam. Teraz chciałam kupić coś innego i wybrałam ten TUFI, mam nadzieję, że będzie równie dobry jak ten Lakta.

ja wlasnie zakupilam laktator Lakta, polecony przez kolezanke. Miala tez Canpola i powiedziala, ze zdecydowanie odradza. Ona odciaga pokarm czasami - w weekendy chodzi do szkoly.
Wyglada inaczej niz te co wklejalyscie, nie ma takiej raczki jakby.

A ja w koncu kupilam ten BABY ONO:

163107596

Zobaczymy co z tego bedzie....:-D :-D

Dziewczyny kupujecie do wózka taką specjalną pościel :confused: a jak nie to czym będziecie przykrywać maluszka.
Ale ja zadaje pytania :baffled:

SAMI - ja nie kupuje do wozka poscieli, bo od kwietnia to bedzie sie juz coraz cieplej robic, wiec mysle ze nie ma sensu, bo maluszkowi bedzie za goraco. Ja do wozka poki co chce tylko kocyk jakis taki grubszy akrylowy np, a potem jakis cienszy...:-)

Anusia_ch :-) to fajnie, ze znasz ten laktator i tez potwierdzasz , ze jest dobry.
Ja poscieli do wozeczka narazie nie kupuje. Mysle, ze rozek i ewentualnie kocyk bede wykorzystywala, a pozniej zobacze.

Ja poscieli do wózka na pewno kupować nie będę, jeżeli moja dzidzia urodzi się zgodnie z terminem to na pierwszy spacer wyjdę pewnie dopiero w maju. Jestem przekonana że kocyk wystarczy, a w lecie to chyba nawet tylko pielucha do przykrycia.

Ja też pościeli do wózka kupowac nie będę.
Według mojego terminu to też na pierwszy spacer wyjdę dopiero w maju, a gdyby się zdażyło inaczej to będę przykrywała kocykiem i mam taki śpiworek co sobie do niego dziciątko włożę i powinno wystarczyc:happy:
Zobacz załącznik 27856

reklama
cos cisza nastala, czyzbyscie juz wszystko mialy i zakonczyly kupowanie:confused:
a mnie sie jakos te motylkí na bluzeczkach rzucily na oczy i takie kupilam:

Do góry