reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupki dla naszych maleństw

Koral - fajna wyprawka
Kasira - śłodka pościel - szkoda że zdjęcie takie ciemne, bo chyba w rzeczywistości wygląda jeszcze lepiej.

Ja dostałam wczoraj od kuzynki 3 siaty ciuszków po jej synku. Sporo niebieskich, ale jest też dużo żółtych białych i kremowych - na pewno sie przydadzą - już raczej nic kupować nie będę, no chyba że spotkam coś naprawdę ślicznego. Już nie mam gdzie tego trzymać a komoda jeszcze nie gotowa! - łożeczko dopiero zamówione...

reklama
Dziewczyny wszystkie rzeczy superowe.

M_KTOSIA - kochaniutka ta panda :-)
KORAL - wyprawka sliczna
KASIRA - bardzo slodka ta posciel z misiaczkami :-) :-)

A mi z zakupow zostalo jescze lozeczko, posciel, wozek i lezaczek....no i pampersy...:-D :-D
No chyba ze mnie oswieci ze jeszcze cos trzeba...;-)

a mi do zakupienia jeszcze zostalo:
lozeczko, posciel do lozeczka, moskitiera, przewijak, ubrankaaaaaaaa dla dziecka, kosmetyki, zabaweczki, wozeczek, gondolka, fotelik samochodowy, potpachy, staniki do karmienia, wkladki do stanikow, koszula do karmienia, pieluszki jednorazowe, pieluszki tetrowe, laktator, lampeczka wieczorna, kocyk, podklad na podloge na ktorym dziecie bedzie pelzac, czy o czyms zapomnialam :wściekła/y: :-) :wściekła/y: :laugh2: :wściekła/y: :nerd: :elvis: :-D :wściekła/y:
czy ja zwariowalam:confused:

M_KTOSIU pomalutQ kupisz wszytsko :-) ja mam już wszytsko oprócz laktatora-o nim zupełnie zapomniałam no ale jest jeszcze czas na zakupienie,najwyżej jak malusz zrobi mi niespodzianke i będzie chciał wcześniej wyjść to na ostatnią chwile się kupi :-)

przepraszam za foty ale chyba bez lampy zrobiłam....fajnie że Wam też się podoba pościel;-)
co do kupienia to jeszcze mam: pampersy, wkładki laktacyjne, jeszcze ze dwa staniczki do karmienia, jekieś buteleczki dla dzieciątka, gąbkę lub siatkę do kąpieli no i wózek:tak: to chyba na tyle.... chyba że jeszcze o czymś zapomiałam.... no tak jeszcze coś do obcinania paznokci i szczoteczkę do główki hihihihi:-D

Ja tez jeszcze muszę kupić łóżeczko, pościel, fotelik samochodowy, pampersy, kosmetyki dla dzidzi, obcinaczke do pazanokci i szczoteczke do włosów acha i jeszcze termometr do wanienki.
I jeszcze laktator i parę rzeczy do porodu, no i staniki do karmienia ale niewiem jeszcze kiedy kupie bo niewiem jak te moje cycuchy urosną i niewiem jaki rozmiar kupować mam. A wy kupujecie już staniki do karmienia - a jak tak to na obecny rozmiar piersi czy o rozmiar większe :confused:
Ja to mam zawsze pytania haha :-D

M KTOSIA no to witaj w klubie, ja mam taka samą listę zakupów jak Ty:szok: .
Tak sobie teraz pomyslałam na co my właściwie czekamy:confused: .
Patrząc na zakupy dziewczyn to my jakies opóznione jestesmy;-) :baffled:

a dziewczynki przypomnialo mi sie:dry:
powiedzcie co wy kupujecie do odsaczania gilow z uroczego noska boslyszalam ze te gruszki to do d. sa i :baffled: :confused: podobno szwedzi wymyslili cos niesamowitego na to ale ja akurat sie nie orientuje.
szybko mowcie, bo to ponoc bardzo meczace jak dzieci sie potem z katarami dlawia i wiadomo i niestety czeste...

reklama
U mnie wczoraj w szkole rodzenia polozna powiedziala, ze gruszka absulutnie NIE! Wiec ja sie jej pytam: to po co je produkuja??? I ona mowi, ze to jak bobas bedzie mial kilka miesiecy to do usuwania katarku sa, a tak nosek sie sam wyczysci jak polozy sie dziecko na brzuszku (????!!!!!) Jakies bzdury opowiada moim zdaniem...:baffled:
Pytalam mamy (w koncu wychowala 3 dzieci) - powiedziala ze gruszka faktycznie tylko do kataru, a na codzien czyscila nosek taka skrecona wata, nawilzona sola fizjologiczna....wiec i ja tak bede robic...
Acha....do usuwania katarku jest jeszcze cos takiego co nazywa sie FRIDA - widzialam na allegro, ale nie bardzoi wiem jak dziala bo sie nie zaglebialam w ten temat....;-)

SAMI - a co do stanikow, to ja mam, ale w obecnym rozmiarze....no i zapewne beda za male po porodzie...:-D

Do góry