reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupki dla naszych maleństw

Dzięki Wiki za odpowiedź - więc różnie to bywa :baffled: ale jednak ten co nam poleciła ta babka byłby jednak praktyczny chyba bo niby też jest do 13 kg ale wygląda na troszke większy i potem jak juz dzidzia siedzi to będzie jej wygodnie - juz sama niewiem - musimy się zastanowić pożądnie. Naszczęście jest jeszcze troszke czasu :tak:

reklama
Jeśli chodzi o laktatatory, to oglądałam dziś w sklepie ten TUFI. Bardzo dobrze zrobiony i wydaje się, że powinien dobrze działać. Ja też jestem zdecydowana na jego zakup tak na 99%.
Co do fotelików to przyznam, że nie słyszałam o fotelikach dla maluszków żeby były rozkładane. Moja Ola jeździła do roczku w tym do 13 kg, a potem przesiadła sie do większego (chyba do 18 kg) i ten faktycznie można regulować. Może przez ten czas cos wymyślili i nie jestem już na czasie.

sami tylko zwroc uwage ze te foteliki trzeba montowac tylem do kierunku jazdy

Fotelik należy mocować w samochodzie zawsze tyłem do kierunku jazdy (przodem do oparcia fotela). Można go montować na przednim fotelu pasażera(jesli nie ma poduszki powietrznej lub nie jest aktywna) lub na tylnej kanapie.

a dziecka siedzacego nie posadzisz juz tylem do kierunku jazdy bo strasznie niewygodnie..wiem po kamilku jak go probowalismy wozic siedzacego tylem ...wiec wydaje mi sie ze to tylko chwyt producenta zeby kase zbic...ale to tylko moje odczucia ..pokazalam mezowi i on mysli to podobnie..ale to tylko moje ciche zdanie ;-);-);-)

SAMI - w sumie fajny ten fotelik i mozna go tez wykorzystac w domu zamias lezaczka, ze wzgledu na ta regulacje oparcia i kolyanie....
Tylko drogi.......strasznie :szok: :-)

ja wlasnie zakupilam laktator Lakta, polecony przez kolezanke. Miala tez Canpola i powiedziala, ze zdecydowanie odradza. Ona odciaga pokarm czasami - w weekendy chodzi do szkoly.
Wyglada inaczej niz te co wklejalyscie, nie ma takiej raczki jakby.

jeszcze nie testowalam na sobie :-D
ale wyglada na to, ze to na czym stoi przykladasz piers, z drugiej strony jest ta "ala: pompka i w odpowiednim miejscu dokrecasz buteleczke (posrodku)
:confused: chyba jakos tak.

reklama
kurcze ja takiej gondolki wogole w sklepie nie widzialam w opcji, niewiem moze tutaj tego nie stosuja, podobno noworodek spokojnie moze byc w takiej spacerowce, musze sie rozeznac, nawet nie wiem jak to jest po angielsku ta gondolka,

a pas to ja w sklepie takim z akcesoriami dla dzieci ciezarnych babek kupilam, tu jest taka siec MOTHERCARE, w rehab napewno tez bedzie.
mysle ze wiadomo sciskac za duzo sie nie mozna ale to jest profesjonalna sprawa, wszyscy ciezarowcy i inni silowi sportowcy stosuja takie pasy i ludzie z bolami w krzyzu

m_ktosia
- nie wiem gdzie mieszkasz,ale gondolka po angielsku to " bassinet" i z pewnoscia sa tylko moga byc bardzo malo popularne,bo sa zastepowane w wiekszosci fotelikami wpinanymi w stelaz wozka ...

Do góry