reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupki dla naszych maleństw

reklama
A ja bym tak już chciała coś kupic mojemu maleństwu ale mama cały czas mówi, że nie, że za wcześnie i że nie wolno, tata to samo:-( .
Mąż też mówi,że na to przyjdzie czas i jak zaczniemy na misiąc wcześniej to ze wszystkim zdążymy. Mówi,że nie wolno zapeszac bo już tyle przeszliśmy:sick:

:eek: ja juz dostala szalu zakupowego. Jak widze gdzes wyprzedaz ciuszkow dzieciecych, to nie moge przejsc obojetnie. I tak dzis stalismy sie posiadaczami 2 spioszkow (takie bez rekawow i nogawek-nie wiem jak sie to fachowo nazywa) rozmiar 58 i takich malusienkich skarpeteczek z ABS-em. ;-)

Iziaja to super :-)
Właśnie niewiem w jakich rozmiarach kupować??? Mam jedne body kupione też w rozmiarze 58 ale widziałam też 56 - a jak dzidzia sie urodzi mając 60 cm;-)

heja co do wozka to ja sie zdecydowalam na wozek firy PEG PEREGO sa lekkie ten co ja wybralam dla siebie sklada sie jak parasolke i wazy tylko 9kg ( podaje stronke ale nie jest po polsku www.pegperego.com):-) tak sobie mysle ze jak urodze pod koniec kwietnia to bedzie juz cieplo i typowy wozek "gleboki" z wielka gondolka nie bedzie mi potrzebny wiec raczej skupilam sie na spacerowce ale z mozliwoscia zamontowania gondolki!!tutaj w Niemczech ten wozek kosztuje 270€ w Polsce prawie 1700zl:no: troche kaski kosztuje ale nam rodzice zafunduja wozek wiec moge poszalec!!!

Mój mężulek też twierdzi że to za wcześniej na zakupy...ja już sporo rzeczy dostałam od siostry po jej dzidzi i ciągle przeładam z miejsca na miejsce...są takie słodkie:tak: a co do wózeczka to ciocia dzidzi zaoferowała się że prztśle z usa więc największy problem mamy z głowy...

hej kochane no a ja musze sie pochwalić moimi zdobyczami wiem ze to wczesnie ale coż ... moja kochana mama ma sklep z bielizna firomowa i nie firmowa meska i damska wiec co za tym idzie jezdzi czasami na rozne giełdy , hurtownie itp , raz na jakiś czas jedzie ze znajomymi do Warszawy na jakieś giełdy i kupuje towar :) byla we czwartek i pokupowała troszke rzeczy dla dzidzi ,, pomimo ze jeszcze wczesnie niby na zakupy ale wzieła tego troche bo hurtowo o wiele taniej wychodzi ... wiec oto zakupki :

- rożek .... co prawda zielony ... bo mama nie wiedziala jaka plec wiec brala uniwersalny

- pieluchy tetrowe

- reczniczek .. i taki szlafroczek malutki po kapieli , i myjeczka

- 5 slicznych takich malenkich czapeczek po kapieli roznych kolorwkow

- 6 par kaftanikow roznych kolorow ale takich samych wzrorkow niestety hurtowo tak trzeba ale wazne ze inne kolorki

- 6 par spioczkow tez roznych kolorkow

- 6 par bod na dlugi rekaw tez rownych kolorkow

- 2 pary takich komplecikow spioszki i kafanik z takiego grubszego materiałku jakby polarek coś takiego jakosciowo bardzo fajniutkie i sliczne
- 2 pary tez z takiego materialu dobrego jak te kompleciki ,, to chyba sie nazywaja pajacyki ,,, cos podobnego do spioch

- sliczna wyprawka do szpitala ,, bialutka,,, jest w tym spioszki białe i wzorki szyte srebbrna nicia takjakby , do tego jest też kad\ftanik ,. rekawiczki , sliniaczek , czapeczka ,,, sliczne to jest i ta jeszcze srebna niteczka ozdabiajaca tez taki grubszy i gatunkowo lepszy materiał

- jeszcze jedna wyprawka tez biała ale troszke inna ... taka jakby na szydełku robiona ,,, spioszki , sweterek , i czapeczka

hm... chyba to wszystko ale i tak tego troszke jest :) mamcia kupywała prawie wszystkie ciuszki na rozmiar 62 i wyprawki sa na 56 albo 54 juz nie pamietam dokladnie bo ładnie poskladałam i pochowałam do szafeczki ,,, ale wiekszosc jest w rozmiarze 62 jeszcze napewno sie podokupuje tych mniejszych rozmiarow a wy na jaki rozmawiar kupujecie te pierwsze ciuszki albo bedziecie kupować ???

a jeszcze z wczesniejszych zakupow przezemnie sama ,,, to jakiś miesiac temu kupilam ,, kaftanik , body na krotki rekawek i sliczne skarpeteczki :)

pozdrawiam was bardzo goroco :*:*

reklama
kasira chce kupic troche mniejszych i wiekszych ubranek.chociaz tutaj w Niemczech ubranka rozm.56 sa jakies duze.mozna kupic tez rozm.50 i mniejszy.mysle ze 56 bedzie pasowal.

Do góry