reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupki dla naszych maleństw

reklama
Dziewczyny, a jak myslicie czy będą nam potzrebne spiworki jesli nasze dzieciaczki z kwietnia, chodzi mi np. o cos takiego ??????????

160992531

anula ten spiworek to super rzecz do fotelka samochodowego widze...hmm trzeba pomyslec ..ale jak tak zaczne dokladac to kasy mi chyba niestarczy..wogole to jestem ciekawa ostatniej kwoty jaka wybije na rachunku:-D;-)

No to i ja się pochwalę bo widzę, że Wy Dziewczyny szalejecie na całego i mi się udzieliło trochę. Mam już wybrany model wóżeczka - ale zamówię na początku kwietnia - jest to Teutonia Spirit S3 (uff, no mój mąż już miał dość moich analiz, gadania o wózku, pokazywania, szukania argumentów za i przeciw do różnych modeli).
Mam na razie kilka ciuszków dla dzieciaczka kupionych na promocjach a na resztę czekam na przyjazd siostry która ma już 3 siaty nowych ciuszków kupionych za bezcen na promocjach w Niemczech - mam nawet kombinezony na przyszłą zimę!!!!!!! Za 3 Euro każdy a że jeszcze nie potwierdzone ostatecznie czy chłopiec czy dziewczynka to siora kupiła i niebieski i różowy :tak:
No i wybrałam laktator - zamówię też na początku kwietnia, żeby nie tracić gwarancji (to chcę nowe!)
I właśnie przed chwilą babcia maluszka uszyła mi super kołderkę i poduszeczkę i ochraniacze do łóżeczka i jeszcze zostało na śpiworek do wózka - wszystko to z kołdry kupionej w Leclerku za 24 zł (skład jak w wypełnieniach sprzedawnych w sklepach - tych dla dzieci :-) ) plus uszyła mi dwa kompelty pościeli (śliczniutkie) z płótna które zalegało od lat w domu - niałe w śliczne kwioatuszki i różówe ze wstawkami z bawełnianej koronki - porządne płotno jeszcze komunistyczne bo mamy je w domu ze 20 lat :tak: :tak: :tak:

Ja myslę, że nie będę szaleć tak z ciuszkami (no oprócz tego co mi siostra nawiezie) bo przecież urodzimy na wiosnę a przeprać taki mały ciuszek dziecięcy (zwłaszcza te najmniejsze zaraz po urodzeniu) to nie problem - nawet ręcznie i wywiesić na balkon to szybko przeschnie :-)
Zresztą z rozmiarem 56 wstrzymam się do ostatniego USG - my duzi ludzie jesteśmy więc może dziecina też być długa :-D
No i myślę, że taki śpiworek to super rzecz do wózka. W razie chłodu można przykryć kocykiem albo różkiem.

A wiecie ostatnio na jakimś forum zakupowym przeczytałam o kocyku 3 w 1 który można tak złożyć by stanowił różek albo spiworek albo zwykły kocyk - coś takiego muszę poszukać.

Aha, jeszcze z tego co dziewczyny polecają - zamiast gruszki do noska polecają fridę (kosztuje koło 23-25 zł) a ostatnio znalazłam jej polski odpowiednik (równie skuteczny) - to sopelek (za około 12-13 zł)

Też się zastanawiam nad śpiworkiem. Ja też staram się już nie kupować w rozmiarach 56 tylko większych.
Dosiak ale masz fajną babcie - napewno śliczne te rzeczy uszyła - a może pstrykniesz fotke i wkleisz tutaj nam te śliczności bo naprawde jestem bardzo ciekawa :-) Widziałam takie kocyki 3 w 1 ale juz nie kupuje bo rożek juz wcześniej kupiliśmy osobno i kocyki też więc nie będe juz tak szaleć i kupować wszystkiego :-D ale moze gdybym wcześniej to zobaczyła to pewnie bym kupiła.
A do wózeczka pościeli chyba tez nie będę kupowała jeżeli np. kupie śpiworek. A przecież rozłożony rożek też może posłużyć za kołderke w wózeczku a ja mam taki rożek jeszcze z taką małą podusią.

Dzisiaj kupiłam maluszkowi takie ala buciki tzn. takie miękkie dla niemowlaczków.
A tatuś wczoraj kupił maluszkowi taki dresik:
dresikss5.jpg
[/URL][/IMG]

reklama
Do góry