reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupki dla naszych maleństw

reklama
nie martw sie u mnie podobna sytuacja - nie tyle przeprowadzka ale REMONT!!! tez zapowiada sie niezly meksyk. robota rusza w piątek a ja wynosze się do mamy, nie bede przeciez siedziec w tym balaganie;-)

u mnie dzisiaj remoncik pelna para !!!!!
juz od rana powynosilam wszystkie rzeczy z sypialni bo chce miec tam inny kolor !!!!!- maz zaraz zdziwi jak wroci z pracy bo wczoraj mi powiedzial, ze stary kolor zostaje i ze on niczego nie bedzie przenosil.(z jednej strony ma racje niedawno tam malowalismy)- ale kolor mi sie nie podoba !!!!!
teraz nie bedzie mial wyjscia - wszystkie rzeczy wynioslam zostalo tylko lozko i szafa !!!!!:-D

M_ktosia to fajnie, bedzie nowy dzidzius i nowe mieszkanko. Tylko sie nie przemeczaj przy tej przeprowadzce.
Przegladalam posty i fajne zakupki zrobilyscie.... ja narazie mam tylko typowo niemowlece ubranka - body, spioszki itd. A po ile wy wogole tych rzeczy kupujecie? Mnie sie wydaje, ze ja mam strasznie malo. Np. na rozm. 62 mam tylko jednego pajacyka, polspioszki i spioszki, na roz 56 w sumie tez, tylko ze na 56 mam tez 4 body.
Poza tym kupilam kocyk w czarno biale latki (krowka) dla dzidzi. Wogole to zaczynma sie bac, ze nie zdaze wszystkiego kupic, albo ze nam kaski zabraknie....

KORAL a Ty to nie za bardzo sie przemeczasz, dobrze, że chociaż to łóżko i szafę zostawiłas mężowi ;-) .?
Uważaj na siebie i odpoczywaj regularnie.:happy:

NICZKA ja to znowu wkręcilam się w takie fikuśne ciuszki (wszystkie na roz. 62), a ze standardów to na razie mam 3szt body roz. 62, 3szt body roz.56, a i czekam na dwa pajace z allegro ale tez na 62. Tak więc kruchutko u mnie z tymi ciuszkami w roz. 56.
A ile mam tego wszystkiego kupic to nie wiem bo jak czytam w poradnikach to wydaje mi się, ze oni jakoś za mało każą tego wszystkiego kupowac bo przecież takie dzieciatko to czasami wymaga bardzo częstego przebierania (a to się uleje, a to się zwróci takiemu maleństwu, a jeszcze nie umiejętne przewijanie sprawia, ze trzeba dziecko przebrac) jak tak o tym pomysle to wydaję mi się, że duuużo tego potrzeba.

widze ze ostro juz ujawnia nam sie instynkt organizacji gniazda (jak to pisza o ostatnich miesiacach ciazy)
wydaje mi sie ze tych ubranek bede miala za malo, wychodze z zalozenia ze bede dokupywac, meza wysle: ej mezu kup no kilo cukru, mleko, ziemniaki a i jeszcze z 5 par spiochow bo sie skonczyly:laugh2:

M_ktosia :-D :-D :-D dobre dobre
Koral szalejesz, moj M by mi zaraz nagadal jakbym tyle zrobila i mialby racje, w koncu nie moge brzuszka napinac itd... a nosi mnie oj nosi, ja bym juz pomalowala pokoik dziecka, a tak musze czekac az M to zrobi.
Ja nie wiem czy to gniazdowanie czy nie, wiem, ze mam straszne poczucie, ze nie zdaze zakupic wszystkiego i zaczne rodzic, a polowy rzeczy nie bede miala gotowe, a drugie czego sie boje to ze nam nie starczy pieniazkow...Trzeba bylo wczesniej zaczac odkladac kaske albo robic zakupy a nie tak na ostatnia chwile. Choc w 2 strony mam jeszcze 2 miesiace, ale mnie sie wydaje, ze to tuz tuz.

niczka nie tylko Ty się zamartwiasz kaska u nas jest to samo:tak:
coprawda łóżeczko,pościel, przewijak, wanienkę, fotelik mamy od kuzynów, jeszcze wózek i kocyk:tak: a ciuszków to ma cały pawlacz od siostry po jej córci, która teraz ma dwa latka.Dokupię tylko jakiś nowy komplecik do odbioru ze szpitala i coś do wyjścia:-)

reklama
Dziewczynki ja to znalazlam na takiej stronce spis wszystkich podstawowych rzeczy dla maluszka: dzieci.lunar.pl/go.php?page=Wyprawka

Ale zastanawiam sie czy to nie za malo....no ale zawsze jest to jakas sciaga...;-)

Do góry