reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupki dla naszych maleństw

aneta ja juz mam taki nawyk kupowania na wyrost, bo mi kasy szkoda, kupowalam na wymiar takie pajacyki do spania a to w sumie kroj kombinezonu nie, ... po 3 tyg juz mala sie meczyla aby to ubrac :szok:
wychodze z zalozenia ze lepiej zaduzy niz za maly, po rekawki zawsze mozna podwinac... teraz mala nosi taki a'la mis jesienny kombinezonik i juz robi sie za maly a jest kupiony na 70:confused2:

reklama
Anetka ja kupuje takie duze bo Nikdoem ma 73cm juz a moze juz nawet wiecej - dlugi jest ten moj chlopczyk :tak:

Ja wiem tylko ze jak mialam 10 miesiecy to mialam 69 cm.i wazylam 9600. Moj M tez nie byl taki dlugi no ale Nikodem sie juz dlugi urodzil (58cm).
No chyba ze teraz juz na dlugosc troche przystopuje a cialka nabierze :tak:

ja też wolę za duże........ i staram sama się stopować żeby nie kupować zbyt wcześnie bo czasami strata pieniędzy...... kurtkę kupiłam młodemu jakiś m-c temu (80cm) i już chciałam oddać bo dużo za duża... ale zostawiłam i nosi i jest już bardziej oki;-) chciałam kupić kombinezon.... ale jak mierzyłam mu jakiś to on jak mumia uziemniony, sztywny... i na razie czekam jaka zima będzie bo może przechodzi w swetrze i w kurtce

Nie no SAMI ja rozumiem ze Nikos jest dlugi i jak juz teraz ma 73 cm to wiadomo ze nie kupisz w sam raz......
ja tez kupilam ten kombinezon za duzy (na 74 cm)- wychodzac z zalozenia ze do zimy bedzie ok....poki co nadal jest za duzy....a to raczej za grube zeby podwijac.....
Tylko jakos M_KTOSIU 90 cm to dla mnie niewyobrazalnie duzo :szok: chyba ze rozmiarowka zawyzona jest...........................mnie to sie wydawalo ze juz teraz w tych miesiacach nasze dzieciaczki beda o wiele wolniej rosly niz na początku.....no chyba ze tylko moj Kuba zwolnil z tempem wzrostu....hmmmmm. No ale skoro mowisz ze bedzie pasowac to pewnie tak jest:tak:

anetka to fakt dzieciaczki teraz juz beda wolniej rosly:tak:
te 90cm od mktosi mi sie tez wydaje ogroomneee:tak:ja kurteczke kupilam na 68 a teraz mala nosi 62 i mierzylam 74 ale jej nie bylo wcale widac z tych kurtek:szok:bardzo krociotkie raczki ma i cala jest malusia a na 90cm t:-po taki spiworek do wozka na alegro kupilam wiec bedie Emilci cieplutko
koral masz szczescie na tym ebay bo jak ja chce cos kupic to tak wywinduja ceny ze doloze troszke i mam nowke ze sklepu:tak::-D

dziewczeta sliczne te ciuszki,beda dzieciaczki slodko wygladaly...

kurcze, myslicze ze przesadzilam ???? bo m wczoraj dzwonil i ja mu zeby na 90 kupowac :confused2:
ale pizamke mala ma na 90 i wcale nie jest taka az ogromniasta, nogawki wywinelam i jest wporzo,,,,, to fakt ze dzieci zwolnia tempo, zaraz zreszta mozna sprawdzic w tabelce...wiec tak
w wieku 9 mc Nellie bedzie mierzyla dokladnie 72 cm a w marcu jak bedzie koncowka zimy dajmy na to 11mc bedzie miala 75 cm.... hmmmm to ja moze zadzwonie do m co by na 80 jednak :confused2: ale z drugiej strony przeciez te 10 cm to co to jest, a jak dzidzia bedzie miala rajty i sweterek pod spodem???

jaaa, wzielam teraz do reki bluze z kapturem co kupilam malej i jest totalnie za wielka i to jest 90 a ja bylam pewna ze 100, :szok:
te rozmiarowki sa poprostu pokrecone i tyle, najlepiej wiec aby zmierzyc dlugosc od szyji do kroku u dziecka i tym sie sugerowac, dodac na wyrost do 15 cm i bedzie wsjo wpariadkie.
a tu w azji sa inne wzorce stosunku dl ramion do ciala bo te dzieci male sa, ja kupuje ciuszki na ktorych jest napisane ze na roczek...:eek:

tak wiec wg neli tabeli rozwojowej do 11 miesiaca zycia urosnie 12 cm i to mam brac pod uwage!
a wy macie te siatki centylowe dla waszych szkrabow, jak nie to wam zeskanuje

Ja ostatnio kupowałam dla bratanków mojego M. którzy mają po 1,5 roku na 86 cm bluzeczki... Ale fakt trzeba dziecko mierzyć, bo tym rozmiarom nie ma co wierzyć....:eek::sorry:

oj tak, co sklep to dany rozmiar znaczy co innego.
U nas jedno ubranko ktore pasuje jest chyba na 62cm!!, a z drugiej strony mam 80 ktore sa w sam raz i 74 co jest za duze. masakra z tymi rozmiarami!

reklama
Sami - bardzo dziekuje ze Ci sie podoba......;-):tak::-)wczoraj Tygrysiak byl w nim pierwszy raz na spacerze ......biedak nawet sie ruszyc nie mogl:zawstydzona/y:

Anetko - ja zakupilam rozmiar 80 dlatego ze jak sama wiesz cocoodrillo sie ceni finansowo i chciala bym aby Igorek pochodzil w nim do wiosny:tak:
kolezanka ma synka z maja 2006 i kupila rozmiar 74 i niestety musiala dokupic drugi gdyz tamten okazal sie za maly po jakims czasie...........stwierdzilam ze i tak Tygrysek jeszcze nie chodzi wiec jak siedzi lub lezy w wozeczku w spiworku to nie bedzie to przeszkadzalo:cool::cool: teraz zakladamy rozmiar 68 i 74 z czego ten drugi jest troszke za duzy a czasami za maly ....te rozmiary sa troszke pokrecone.........ale cocoodrillo trzymaja rozmiarowke super jeszce nigdy sie na zadnym ubranku nie zawiodlam.....najgorsza kicha to 5 10 15 (jak dla mnie) ubrania nigdt nie trzymaja rozmiarowki...polecam jeszcze body z c&a super jakosc i sa zazwyczaj wieksze

Do góry