reklama
gosiane, fajny
ja tam łażę po domu goła. mąż jak musi tez tak chodzi. w łazience kąpię się często przy młodym. takim sposobem młody wie, że jest chłopcem, bo ma siusiaka, a mama jest dziewczyną/panią -D), bo nie ma siusiaka i ma cycuszki. chłopcy nie mają cycuszków itp. itd. i dla niego to wszystko jest normalne i oczywiste i nie ma jakiś chorych akcji z podglądaniem, podnoszeniem bluzki itp. jak to czasami widziałam u małych dzieci w mojej rodzinie.
siusiakiem też się czasami "bawi" jak siedzi na wc, robiąc kupę . ale obserwuję go wtedy i nigdy jakoś szczególnie sie tym nie pasjonował, więc uważam, że jest ok.
nie wiem po ile są chusteczki Tami w rossmannie, ale w Hebe z kartą 3,20 zamiast 3,99.
a staniki w końcu kupiłam w h&m. zapłaciłam z rabatem 60 zł za zestaw: biały+czarny. myślę, że na te kilka miesięcy wystarczą.
ja tam łażę po domu goła. mąż jak musi tez tak chodzi. w łazience kąpię się często przy młodym. takim sposobem młody wie, że jest chłopcem, bo ma siusiaka, a mama jest dziewczyną/panią -D), bo nie ma siusiaka i ma cycuszki. chłopcy nie mają cycuszków itp. itd. i dla niego to wszystko jest normalne i oczywiste i nie ma jakiś chorych akcji z podglądaniem, podnoszeniem bluzki itp. jak to czasami widziałam u małych dzieci w mojej rodzinie.
siusiakiem też się czasami "bawi" jak siedzi na wc, robiąc kupę . ale obserwuję go wtedy i nigdy jakoś szczególnie sie tym nie pasjonował, więc uważam, że jest ok.
nie wiem po ile są chusteczki Tami w rossmannie, ale w Hebe z kartą 3,20 zamiast 3,99.
a staniki w końcu kupiłam w h&m. zapłaciłam z rabatem 60 zł za zestaw: biały+czarny. myślę, że na te kilka miesięcy wystarczą.
kasiekz
Fanka BB :)
Sprite i u nas tak. Mloda ma 2,5 roku i wie ze chlopcy (tatus) ma siusiaka a dziewczynki cipcie I tez zero skrepowania.
Nulini
Po prostu szczęśliwa!
U nas też nagość nie jest tematem tabu, wystarczy, że i w moim i w męża domu w ogóle się na takie tematy nie rozmawiało
A ja nie wiem, czy Młoda się nie "pobudza"...
Od jakiegoś czasu bawi się w "ćwiczenie na piłce" - bierze piłkę nożną, siada na niej okrakiem i buja się w przód i w tył...
Nie interweniuję, bo po co, ale śmiesznie to wygląda ;-)
A ja nie wiem, czy Młoda się nie "pobudza"...
Od jakiegoś czasu bawi się w "ćwiczenie na piłce" - bierze piłkę nożną, siada na niej okrakiem i buja się w przód i w tył...
Nie interweniuję, bo po co, ale śmiesznie to wygląda ;-)
jenn200818
Nulini to normalne w tym wieku, więc lepiej nie interweniować. Samo przejdzie. Dzieci w wieku 3-4 lat zaczynają odkrywać swoją seksualność i coraz bardziej je ta sfera interesuje. A interwencjami i zakazami można w łatwy sposób doprowadzić do zamknięcia się dziecka i też w taki sposób pokazuje się mu, że jego seksualność jest czymś złym. Przecież nie na tym nam zależy ;-)
Nulini
Po prostu szczęśliwa!
jenn, właśnie intuicyjnie nie reaguję i mężowi od razu wytłumaczyłam, że też się ma nie odzywać, bo on na początku rzucał tekstami do Młodej, że co ona wyprawia, etc. ;-) Samo jej przejdzie
agulqa_b
Doggi wlasnie wiem i musze zainwestowac po ciazy zeby mi kregoslup nie siadl
Nulini moja kuzynka jak miala tak ze 2latka to wszystko na czym usiadlz to ske tak przesuwala w tyl i przod...
Ale rpzeszlo jej
Ma pamietam ze uxmnie w domku kazdy w lazience zamykal sie na klucz
Seks i nagosc to w ogole bylo tabu
O miesiaczce sie dowiedzkalam jak mialam 13czy 12 lat i bylam na obozie na slowacji (pierwszy moj wyjazd bez rodzicow) i zaczela mi leciec krew a brzuch tak bolal ze myslalam ze umre. Plakalam wtedy jak glupia bo nie wiedzialam co sie dzieje. A mama powiedziala ze nie myslala ze tak szybko dostane. O sieksie i antykoncepcji zaczela mi opowiqdac jak moja madra sis mnje podje.bala ze juz sie bzykam wiec za bardzo nie miala co mowic tak wiec w sumie ja sie uczylam wszystkiego sama. Cud zw Robert jest moim pierwszym dziexkiem
Nulini moja kuzynka jak miala tak ze 2latka to wszystko na czym usiadlz to ske tak przesuwala w tyl i przod...
Ale rpzeszlo jej
Ma pamietam ze uxmnie w domku kazdy w lazience zamykal sie na klucz
Seks i nagosc to w ogole bylo tabu
O miesiaczce sie dowiedzkalam jak mialam 13czy 12 lat i bylam na obozie na slowacji (pierwszy moj wyjazd bez rodzicow) i zaczela mi leciec krew a brzuch tak bolal ze myslalam ze umre. Plakalam wtedy jak glupia bo nie wiedzialam co sie dzieje. A mama powiedziala ze nie myslala ze tak szybko dostane. O sieksie i antykoncepcji zaczela mi opowiqdac jak moja madra sis mnje podje.bala ze juz sie bzykam wiec za bardzo nie miala co mowic tak wiec w sumie ja sie uczylam wszystkiego sama. Cud zw Robert jest moim pierwszym dziexkiem
Dziewczyny, nawet fajne koszule są w h&m. tzn. materiał fajny. szkoda, że na długi rękaw, ale mają rozpięcie i są miłe w dotyku.
Product Detail | H&M PL
na kupon z newslettera będzie tańsza o 25%.
Product Detail | H&M PL
na kupon z newslettera będzie tańsza o 25%.
reklama
jenn200818
agulqa u mnie było podobnie, wszystkiego jakoś sama się dowiadywałam. Jednak chciałabym żeby mój syn miał poczucie, że może o wszystko zapytać i o wszystkim pogadać.