reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ZAKUPKI dla mamy i maleństwa :)))

agulqa_b moja sis jak Ola się urodziła kupiła jej "łańcuszek" na smoczek z tym ze był z drewnianymi koralikami malowanych czymś takim ze dziecko może wkładać do buzi i nie zaszkodzi i poza tym było to imienne i miała swoją osobistą zawieszke, i był to najcudowmiejszy prezent i był z nami tak długo aż ola nie odrzuciła smoczka t.j. Do 6 miesiąca i niestety dzień po oddaniu smoka ciocia oli moja szwagierka bawiła się tym, kręciła na palcu i niefortunnie poleciało prosto do kominka zapaliła się szybko i zanim podbieglam sznureczek przepalony koraliki porozwalane i nara :( ale byłam wściekła!

AZA to ja dopiero miesiąc przed porodem poczułam syndrom wicia gniazda ;) ale szalalam nieźle, obawiam się ze teraz będzie jeszcze gorzej ;)

Moja teściowa szalała jeszcze bardziej niż ja z zakupami z resztą wszyscy szaleli pierwsze maleństwo dla dziadków o był szał ;)

reklama
Aza nie wiem. Dzis juz sie poryczalam bo nie daje tu rady. Mamy pokoik w ktorym przy rozlozonym lozku nie da sie ruszyc i w nim nasze torby itp. Cale dnie siedze sama i gapie sie w sufit a nawet na swoim i nie jestwm. Jutro zawozimy wnioski o kredyt. Ale podejrzewam ze nie wczesniej jak we wrzesniu. Zwariuje tu po prostu! Wszystko mialo byc zupelnie inaczej ;-(

Doghi fajny prezecik. Szkoda ze tak skonczyl. Mama Ł nie bedzie szalec na pewno, juz mnie 'poinformowala' ze ubranka pojdzie kupic jak Ł zadzwoni z porodowki ze jest juz bobas i przywiezie je do szpitala, a lozeczko i wozek z Ł kupi jak wyjdziw ode mnie ze szpitala. Wierzcie mi ze zygac mi sie juz chce. Jak pojdziemy na swojw to pokoj ktory w planach ma byc dla bobasa bedziw zamykany na klucz. Uwije sobie gniazdko a tesciowa klucz zobaczy po porodzie by nie zwariowala

Agulqa trzymam mocno kciuki za kredyt aby się udało. Widzisz, gdybyś bliżej mieszkała to byśmy się spiknęły bo ja też sama w domu siedzę ;)

Ano rozstrzelone wszystkie po calej polsce jestesmy. Trzymaj kciuki by poszlo i by nie trwalo zbyt dlugo bo na poczatku remontu jeszcze tu bedziemy :-/ przynajmniej do czasu jak nie wyrownaja scian i nie pomaluja

agulqa, współczuję nerwów :-:)-:)-(

Ja w ogóle nie czuję tego szału zakupowego... Ale znalazłam swoją listę z "wyprawką", więc chociaż już nie muszę się głowić, co mam kupić :-D

agulqa - wiem co czujesz, po 5 miesiącach mieszkania z teściami miałam to samo. ale perspektywa własnego mieszkania jakoś podtrzymywała na duchu. :) A przynajmniej.. uczysz się cierpliwości, która w styczniu bardzo Ci się przyda :D

Agulqa - a przyszła Teściowa nie reaguje przypadkiem tak dlatego, że się boi? Że kupi się rzeczy a coś się wydarzy i będą tylko przypominały o dziecku i sprawiały ból? Czy ona po prostu taką jędzą jest?

Ja też nie czuję szału zakupowego... My pościele dla Antka mamy takie i są super jakościowo, dla drugiego też kupimy identyczne:
POŚCIEL 100X135 EPOKA LODOWCOWA CARS ELMO KUBUŚ (4411787813) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

U nas ochraniacze się nie sprawidziły - używane były przez 2 miesiące, później Antek zaczął się denerwować, że nic nie widzi leżąc więc je zdjęłam.

Karuzelę też miałam - takie tanie badziewie, ale dopóki działała to Młody się nią interesował. :)

Co do sroki - wrzucałam też kiedyś linka do jej strony, gdzie porównywała kremy na rozstępy dla kobiet w ciąży. Dla mnie fajna strona z porównaniem składów produktów.

Zazdroszczę tym, które spodziewają się pierwszego dzieciaczka - będzie szał! :)

Dla dzieciaczków bardzo fajne są kołysanki - utulanki, które śpiewa Turnau z Magdą Umer - ściągnijcie sobie i posłuchajcie, u nas bardzo uspokajały Antka. :) Chociaż miał etap (gdy miał około 8-9 miesięcy, że zasypiał tylko... gdy śpiewałam mu "Ciebie Boże wielimy" :D To był dramat, nie wiem co sąsiedzi o mnie myśleli, gdy trzy razy pod rząd śpiewałam kościelną pieśń. :D Ale jak tylko próbowałam co innego to był ryk i nie było szans na sen. :D

reklama
Do góry