reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

ZAKUPKI dla mamy i maleństwa :)))

Unita ja nie znam sie zupelnie wiec nie pomoge ;-)

Laski czy jak kupie tantum rosa to mam kupowac jeszcze jakis plyn do higieny intymne taki w pologu czy zwykly wystarczy? Polozna mowila by kupic laktacyd ale za to nie wspominala o tantum rosa nic. I czy 22,23zl za 10saszetek to ok cena? W zyciu nienuzywalam tantum rosa i nie mam pojecia
Drugie moje pytanie czy dziewczyny co beda mialy pierwsze maluchy juz od poczatku kupujecie smecte, espumisan, cos na goraczke itp czy pozniej? W sensie jak juz maluch bedzie

reklama
Agulqa- coś na gorączkę miałam od razu, był to paracetamol w czopku. Smecty i espumisanu nie kupowalam. Wiadomo że w szpitalu distaniesz receptę na wit. K i D. Coś do przemywania pępka, sól fizjologiczna do przemywania oczek.

agulqa, Tantum Rosa tyle kosztuje :-( Ja biorę 10 saszetek, rozrabiam w butelce po półlitrowej wodzie z dzióbkiem i jazda :tak:

Co do wózków, to się tylko wypowiem o tych super ekstra lansiarskich retro na wielkich kołach i w ogóle wózkach bez skrętnych kół.

Że w galerii mam mnóstwo czasu, to namiętnie obserwuję wózki i te to dla mnie PORAŻKA!

Każdy ruch w celu zmiany kierunku jazdy to podbijanie dziecka, nieźle to wygląda, siedzi szkrab w gondoli i co chwilę hyc główka w górę, bo rodzic musi podbijać, żeby skręcić... Masakra...

Ostatnia edycja:
Sol fizjologiczna mam ok 10ampulek bo robilismy inhalacje sobie i zostalo wiec nie kupuje. Mam paracetamol w kropelkach czyli tzw pedicetamol chyba czy jakos tak. Smecte w razie w mam 5saszetek. Nawet nam sie przyda bo my zadnych lekow nie mamy poza czyms na grype :p
Mam octenisept jeszcze od moich kolczykow, waznosc ok sprawdzalam wiec do pepka bedzie :p
Czyli espumisan poki co odpuszczam.
Chcialam miec w razie w wiekszosc rzeczy bo u nas najblizsza apteka porzadna w inie, nie wspomne o jakiejs 24h

Nulini spoko, dzieki. Wolalam zapytac bo nie mam pojecia a chce przez neta kupic i w inie w aptece odebrac dlatego nie wiedzialam czy to drogo czy nie :-D
I nie kupowac juz zadnego plynu do higieny intymnej? Mam jakis zwykly za kilkz zl. Wczesniej mialam z rosmana specjalny do ciazy i pologu ale od 2miesiecy nie moge go dostac :-(

Ostatnia edycja:
Ja sama nie wiem czy po prostu najlepsze do przemywania nie jest szare mydło.. Tak słyszałam, ale różne opinie są jak to o wszystkim.

Agulqa o tym płynie z rossmana też słyszałam pozytywy :) Zastanawiam się..

Alecta- może teraz coś się zmieniło, a może dali nam tak w razie W ???

My do pępka kupimy ten fiolet. Wiem że teraz są nowocześniejsze metody ale u nas sprawdzał się super. Parę dni i po pepku i dobrze nawilzal.

Jenn vanessa czy jakos tak firma sie zwala
ja mialam 2 razy od ppczatku ciazy i potem juz nie zmalazlam
A szkoda bo bylo napisame ze dla kobiet w ciazy i w czasie pologu

Jeżyk nie mam pojecia, ale kojarzę, że dla Nikoli receptę miałam i d3 była w kropelkach. Wit K nie miałam wcale, bo Nikson od urodzenia na mm byla, a dla Tymka kupowałam w aptece bez zadnej recepty takie kapsułki wit d+k.

reklama
Do góry