reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ZAKUPKI dla mamy i maleństwa :)))

Unita ja nie znam sie zupelnie wiec nie pomoge ;-)

Laski czy jak kupie tantum rosa to mam kupowac jeszcze jakis plyn do higieny intymne taki w pologu czy zwykly wystarczy? Polozna mowila by kupic laktacyd ale za to nie wspominala o tantum rosa nic. I czy 22,23zl za 10saszetek to ok cena? W zyciu nienuzywalam tantum rosa i nie mam pojecia
Drugie moje pytanie czy dziewczyny co beda mialy pierwsze maluchy juz od poczatku kupujecie smecte, espumisan, cos na goraczke itp czy pozniej? W sensie jak juz maluch bedzie

reklama
Agulqa- coś na gorączkę miałam od razu, był to paracetamol w czopku. Smecty i espumisanu nie kupowalam. Wiadomo że w szpitalu distaniesz receptę na wit. K i D. Coś do przemywania pępka, sól fizjologiczna do przemywania oczek.

agulqa, Tantum Rosa tyle kosztuje :-( Ja biorę 10 saszetek, rozrabiam w butelce po półlitrowej wodzie z dzióbkiem i jazda :tak:

Co do wózków, to się tylko wypowiem o tych super ekstra lansiarskich retro na wielkich kołach i w ogóle wózkach bez skrętnych kół.

Że w galerii mam mnóstwo czasu, to namiętnie obserwuję wózki i te to dla mnie PORAŻKA!

Każdy ruch w celu zmiany kierunku jazdy to podbijanie dziecka, nieźle to wygląda, siedzi szkrab w gondoli i co chwilę hyc główka w górę, bo rodzic musi podbijać, żeby skręcić... Masakra...

Ostatnia edycja:
Sol fizjologiczna mam ok 10ampulek bo robilismy inhalacje sobie i zostalo wiec nie kupuje. Mam paracetamol w kropelkach czyli tzw pedicetamol chyba czy jakos tak. Smecte w razie w mam 5saszetek. Nawet nam sie przyda bo my zadnych lekow nie mamy poza czyms na grype :p
Mam octenisept jeszcze od moich kolczykow, waznosc ok sprawdzalam wiec do pepka bedzie :p
Czyli espumisan poki co odpuszczam.
Chcialam miec w razie w wiekszosc rzeczy bo u nas najblizsza apteka porzadna w inie, nie wspomne o jakiejs 24h

Nulini spoko, dzieki. Wolalam zapytac bo nie mam pojecia a chce przez neta kupic i w inie w aptece odebrac dlatego nie wiedzialam czy to drogo czy nie :-D
I nie kupowac juz zadnego plynu do higieny intymnej? Mam jakis zwykly za kilkz zl. Wczesniej mialam z rosmana specjalny do ciazy i pologu ale od 2miesiecy nie moge go dostac :-(

Ostatnia edycja:
Ja sama nie wiem czy po prostu najlepsze do przemywania nie jest szare mydło.. Tak słyszałam, ale różne opinie są jak to o wszystkim.

Agulqa o tym płynie z rossmana też słyszałam pozytywy :) Zastanawiam się..

Alecta- może teraz coś się zmieniło, a może dali nam tak w razie W ???

My do pępka kupimy ten fiolet. Wiem że teraz są nowocześniejsze metody ale u nas sprawdzał się super. Parę dni i po pepku i dobrze nawilzal.

Jenn vanessa czy jakos tak firma sie zwala
ja mialam 2 razy od ppczatku ciazy i potem juz nie zmalazlam
A szkoda bo bylo napisame ze dla kobiet w ciazy i w czasie pologu

Jeżyk nie mam pojecia, ale kojarzę, że dla Nikoli receptę miałam i d3 była w kropelkach. Wit K nie miałam wcale, bo Nikson od urodzenia na mm byla, a dla Tymka kupowałam w aptece bez zadnej recepty takie kapsułki wit d+k.

reklama
Do góry