reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ZAKUPKI dla mamy i maleństwa :)))

Sprite :-D Nie wiem na co czekam, na zbawienie jakieś chyba... Wanienka wybrana-zamiast zamówić , czekam.Na co , nie wiem? :-D Pojadę dzisiaj dla małego kosmetyki kupić i dla siebie tą maść na brodawki.

Nie wiem jaki rozmiar koszuli kupić... Te do karmienia są jakieś większe, ciążowe takie czy jak normalne? Bo mam w domu koszulę M i jak mi brzucho jeszcze urośnie to mogłaby być luźniejsza w końcu jeszcze urosnę. Co do biustonoszy to chyba tylko jeden zamówie na razie miekki i jeden sztywny do chodzenia w dzień.

reklama
Mommy, ja dziś klepnę aptekę, bo mogę zapłacić kredytówką w końcu ;-)
a co do koszul tych z allegro. ech, Laski... ja mam takie 2 - te na guziczki. już je tu pokazywałyście. kosztowały jakieś 20 zł. wiecie co-to jest szajs. ja już nie kupuję nowych, bo te dwie z poprzedniej ciąży wykorzystam, ale one są serio beznadziejne. takie sztuczne, że szkoda gadać. człowiek się w nich poci niemiłosiernie.
WP_20141112_002.jpgWP_20141112_003.jpg

Załączniki

• WP_20141112_002.jpg
    WP_20141112_002.jpg
    26,6 KB · Wyświetleń: 40
  • WP_20141112_003.jpg
    WP_20141112_003.jpg
    34 KB · Wyświetleń: 36
Wszystkie z was używały maści do brodawek, albo planujecie używać? W szkole rodzenia położna proponowała PureLan z Medeli, ale sama nie wiem czy każdej taka maść jest potrzebna ;-)

Sprite też je mam i dla mnie to porażka!
Już nie mówię o materiale, bo wiadomo, że za tą cenę nie ma co wymagać, ale te zapięcia...
Mam też jedną z takimi zapięciami droższą i materiał jest super, ale zapięcia non stop się odpinają tak samo jak w tym tanich.
No, ale mam też 2 takie lepsze więc te szajsowate wezmę sobie do szpitala.
Nowych nie kupuje, bo nie ma sensu.

Jenn ja używałam Maltan i teraz też tą kupię, bo nie trzeba jej zmywać przed karmieniem i już ja sprawdziłam.

sprite ,alecta to prawda z tymi koszulami ***** straszne,na szczęście kupiłam tylko 1 i jedną w biedrze,ale ta jest porzadna i ma takie rozporki ukryte pod paszkami bez żadnych guziczków

Ja też się zabieram za zakupy w takim tempie, że mnie chyba styczeń zastanie. Wszystko wrzucam do koszyka na allegro, ale już kilka razy mi się zdarzyło, że koszyk jest pusty nie wiedzieć dlaczego i muszę od nowa wybierać i tak w kółko.

Ja maści w zasadzie nie używałam, tylko przy młodszej jak mnie pogryzła :confused2: to smarowałam Bepanthenem.

reklama
Jenn ja Bepanthen przez dwa dni po 3dniach od rozpoczecia karmienia.Tą polecila polozna w szpitalu. Potem wsio unormowalo sie.

Sprite mam taką samą koszule. Mega wygoda i teraz tez kupie z takimi guziczkami ale nie tą! Masz racje, capilam w niej strasznie...musi byc 100% dobrej bawelny.

Alecta ja zas lubilam ją za te guziczki bo wg mnie byly wygodne:)

Mommy ja cie trzepne a ty mnie! Oglądlam dzien w dzien rzeczy a nic nie kupije a jutro 31tc zaczynam! No musze sie ogarnąc.

Nakladki silikonowe jak juz pisalam wywalilam do kosza w szpitalu. W bloto wywalona kasa z 40-45zl:/ Mi sie nie przydaly. Mloda nie chciala przez nie ciągnąc a dla mnie strasznie niewygodne. Zalezy wiec od budowy piersi, tego czy je polubisz i wspolgrają z tobą oraz od dziecka:)

Ostatnia edycja:
Do góry