reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupki dla mamy i dla dzidziusia:-) + lista prezentów

Kasiula super ten wozio:-)i lozeczko turystyczne:-)wg mnie lepsze jest lozeczko turystyczne bardziej praktyczne jest...i dziecko nie obija sie o szczebelki jak spi niespokojnie...sa tez takie lozeczka turystyczne ktore maja tak samo regulowane dno jak w lozeczku tradycyjnym...

Kasiula ja tez wozio dopiero bede kupowac wrzesien-listopad jak ceny troche spadna bo ja chce taki wozek:QUINNY BUZZ 3 2008 CAPRI + GONDOLA + GRATISY bubu (614921532) - Aukcje internetowe Allegro albo taki kolor QUINNY BUZZ 3 2008+ GONDOLA + GRATISY bubumarket (621029601) - Aukcje internetowe Allegro tylko ceny sa za duze jak dla mnie:-(

reklama
Kasiula super ten wozio:-)i lozeczko turystyczne:-)wg mnie lepsze jest lozeczko turystyczne bardziej praktyczne jest...i dziecko nie obija sie o szczebelki jak spi niespokojnie...sa tez takie lozeczka turystyczne ktore maja tak samo regulowane dno jak w lozeczku tradycyjnym...

Kasiula ja tez wozio dopiero bede kupowac wrzesien-listopad jak ceny troche spadna bo ja chce taki wozek:QUINNY BUZZ 3 2008 CAPRI + GONDOLA + GRATISY bubu (614921532) - Aukcje internetowe Allegro albo taki kolor QUINNY BUZZ 3 2008+ GONDOLA + GRATISY bubumarket (621029601) - Aukcje internetowe Allegro tylko ceny sa za duze jak dla mnie:-(

no ceny gigantyczne ciekawe czy na wrzesien spadna choc troche... a ten twoj wozeczek to jak z kosmosu hehe :) fajniutki szczerze to powiem ze nie widzialam jeszcze takiego na ulicy :))
a lozeczka turystyczne naprawde sa lepsze od tych tradycyjnych i rowniez maja regulowana wysokosc :)

Kasiula fakt dosyc oryginalnie ten moj buzz wyglada ale jest ich troche w uzyciu przynajmniej w moim miescie...moze nie zwracalas uwagi na nie bo jeszcze sie wozkami nie interesowalas:-)ja tak mialam przy pierwszym bobasku ze sadzilam ze sa tylko dwie marki wozkow dopiero jak zaczely sie spacerki z corka to zaczelam doszczegac inne wozki hehe:-)

Kingula82 sliczne te mebelki ale troche kosztuja:-(

Ja też raczej zdecyduję się na X-Landera , ale na model z równymi duzymi 4 kołami czyli model X3. :-)
http://allegro.pl/item610814796_wozek_x_lander_x3_gondola_torba_2xfolia_x_lander.html
Z tym, że chcę wersję 3w1 (gondola, spacerówka, fotelik)

W tym XA, który wkleiłaś nie wiem czy mi się podobają te dwa mniejsze z przodu koła....

niunias pochwal sie ciuszkami :) ja narazie nic ciekawego na allegro nie znalazlam dla siebie moze jakies tam bluzki ale to na wiekszy brzuszek :) a no i pas chce kupic moze sie przyda ;-)
takie zwykłe dresy, bo nie mam żadnych a za spodnie dresowe ie dam 100 zł w sklepie, bo przecież w tym się ciągle nie chodzi,
XXL Rosnące z Mamą Spodnie Ciążowe NOWE WZORY (612372380) - Aukcje internetowe Allegro

a co do sukienki to taka zwykła na upalne dni napisze wam czy wygodne i czy się opłaca jak przyjdzie
SUPERHIT Śliczna Biała Sukienka Ciążowa XL/XXL (611470559) - Aukcje internetowe Allegro
a co do wózków to zastanawiam się nad jakimś tanim wielofunkcyjnym bo nie ma sensu wydawać dłużo bo później lepiej kupić jakąś lekką spacerówkę. Wybiorę coś z tych:
CONECO wózki dziecięce, spacerowe, uniwersalne, foteliki, łóżeczka, krzesełka
Babydesign Group
zastanawiam się jeszcze nad coneco v3 albo v4 wszystko się okaże dopiero ok 7 miesiąca
a łóżeczko
Łóżeczko jasne z szufladą pościel materac (613203841) - Aukcje internetowe Allegro

niunians moja sukienka jest taka sama jak dalas linka tylko brazowa i ma kwiatki wyszyte na przodzie ale super jest:-) te dresy co dalas link tez sie zastanawiam nad nimi:-)

Olica mi tez sie x-landery xt podobaja ale one ciezkie sa jak dla mnie i bede musiala wozek wciagac na 3pietro wiec musze byc cos malego lekkiego a ten wozek co ja dalam jest maly po zlozeniu i lekki:-)Olica a Ty na parterze bedziesz mieszkac??

niunians moja sukienka jest taka sama jak dalas linka tylko brazowa i ma kwiatki wyszyte na przodzie ale super jest:-) te dresy co dalas link tez sie zastanawiam nad nimi:-)

Olica mi tez sie x-landery xt podobaja ale one ciezkie sa jak dla mnie i bede musiala wozek wciagac na 3pietro wiec musze byc cos malego lekkiego a ten wozek co ja dalam jest maly po zlozeniu i lekki:-)Olica a Ty na parterze bedziesz mieszkac??

Dla mnie 12 kg czy 14 kg to mała różnica. Co innego jakby była różnica w wadze o 5 kilo lub więcej.
Praktycznie wszystkie wózki podobnie ważą.
Mieszkam na 1 piętrze, ale będę niebawem mieszkać na 3 piętrze, ale jest winda :-) A jak winda się zepsuje to wstawię wózek do garażu, dziecko pod pachę i heja na górę :-)
O to czy zmieści się do auta się nie martwię.
Mamy Combi, więc wszystko się zmieści.

Mi się podoba X3 a nie XT.
Nie chcę skrętnych kół i kół różnej wielkości.
Patrzyłam na XA, ale ma male koła z przodu co będzie utrudniać jazdę po piachu i trawie-już to sprawdziłam.
Ten Quinny jest okey, ale 3 koła odpadają-nie ma jak podjechac pod jakiś podjazd i jest problem na piachu.

Ostatnia edycja:
reklama
wózek mam po córce więc napewno nie będę nowego kupowała
ma cztery dmuchane koła i dużą gondolę
uważam że 3 kołowe sa wywrotne niestabilne często mamy mają problemy na krawężnikach
dmuchane koła super na zimę chlapę więc dla nas też ważne ze względu na termin rozwiąznia
no i nie kupujcie małych zgrabnych gondol bo w połowie zimy nie zapakujecie dziecka w kombinezonie do wózka

napewno muszę kupić łóżeczko ale jestem zdecydowna na turystyczne z przewijakiem jeszcze nie szukałam nic konkretnego

mebli nie kupuję dopiero wyremontowaliśmy pokój córeczki a mamy tylko 2 pokoje
w szafach zrobimy miejsce dla dzidzi i tyle :-)

Do góry