reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupki dla mamy i dla dzidziusia:-) + lista prezentów

reklama
Lotka buciki superowe. Czyżbym tylko ja kupowała rozmiar 26? Mój Konrad ma stopę 16 cm.

Ja zaś wylicytowałam Konradowi takową pufę: OD 1 zł FOTEL WOREK SAKO XXL PUFA XXXL PUFY XL (2631413001) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. Zadowolony chłopak, siedzi i wygłupia się na niej. Sobie zaś zaszalałam i wylicytowałm u tego samego sprzedającego 2 kurteczki: Ciepła Dłuższa Kurtka Zimowa czarna S 36 /444 (2663548285) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. oraz Kobieca Skóra szara S 36 /t92 (2670173725) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. Wszystko dobrej jakości więc jak coś to polecam, fajne ma aukcje. Kupiłam też Konradowi prezent na urodziny: LEGO DUPLO DUŻA FARMA 5649 ZESTAW DLA MALUCHA (2644257310) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. ale ten poleży do grudnia za łóżkiem hehe...

Chciałam Asi to lego z Hello Kitty ale to chyba duże klocki co? I ogólnie dużo ich nie ma...a u Antka bawiła się małym lego i bardzo ją to zajmowało. Dobrze ze jeszcze półtora miesiąca do urodzin to mam czas do namysłu :-D

Aza, Lotka gratuluję udanych zakupów.

I tu Was zaskoczę bo Asia dziś weszła w swoje nike z zeszłej zimy - rozmiar 23,5 :-) pochodziła w nich po domu i twierdzi że nóżka jej nie bolała;-):-D:rofl2: Ale adidaski ma 25, także pewnie od firmy zależy... Tak czy owak nóżka malutka a urodziła się z taaakimi kopytkami :-D:-D:-D

Lotka buciki superowe. Czyżbym tylko ja kupowała rozmiar 26? Mój Konrad ma stopę 16 cm.

Ja zaś wylicytowałam Konradowi takową pufę: OD 1 zł FOTEL WOREK SAKO XXL PUFA XXXL PUFY XL (2631413001) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. Zadowolony chłopak, siedzi i wygłupia się na niej. Sobie zaś zaszalałam i wylicytowałm u tego samego sprzedającego 2 kurteczki: Ciepła Dłuższa Kurtka Zimowa czarna S 36 /444 (2663548285) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. oraz Kobieca Skóra szara S 36 /t92 (2670173725) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. Wszystko dobrej jakości więc jak coś to polecam, fajne ma aukcje. Kupiłam też Konradowi prezent na urodziny: LEGO DUPLO DUŻA FARMA 5649 ZESTAW DLA MALUCHA (2644257310) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. ale ten poleży do grudnia za łóżkiem hehe...
fajna ta pufa, Aza :-)
ja ostatnio kupiłam sobie taką
PUFA SKIPPER FOTEL PUFA PUFY WORKI SAKO PUFKA PP (2675912628) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Mama, fajny ten garaz :-)

my tez juz obmyslillismy co i jak na prezenty.
Na urodziny od nas Tomi dostanie klocki:
Klocki drewniane 500szt+kolejka ,zabawki DABO (2668069734) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Na Mikołaja znikopis, chyba taki
*s* Smily 2 x ZNIKOPIS kolorowa TABLICA Stempelki (2679891912) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
a pod choinke wiertarke - jeszcze nie wiemy jaka, ale Tom juz dluzszy czas mowi ze Mikolaj mu przyniesie wiertarke pod choinke jak bedzie snieg heheh

Na szczescie z Mackiem jeszce nie ma problemu z wybieraniem ;-)

Teraz moja matka kupuje Tomowi duplo:
LEGO DUPLO 6156 FOTO SAFARI SKLEP WARSZAWA (2666234736) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
one beda tak "bez okazji" bo ona zadnych Swiat czy urodzin nie obchodzi i jak bysmy mu to dali np w urodziny, to by byla obraza do konca zycia ;-)

Tesciowie maja mu kupic kolejke drewniana do tych klockow od nas co na urodziny dostanie :-)

Super koncowke roku maja te nasze maluchy, normalnie zabawki sie sypia z rekawa ;-)

lotka super te prezenciki. Ja sie wlasnie zastanawiam czy lepiej tablice kredowo-magnetyczna z zestawem cyfr i alfabetem, czy znikopis ....... Czym bawia sie najbardziej Wasze maluchy ?? Tak sie skłaniam moze do tej tablicy - wiecej mozliwości .........kurcze nie wiem :cool:

Ale wiem jeszcze ze Marcel od szalonego wujka R. dostanie gitare elektryczną. Taką dla dzieci lecz z prawdziwym brzmieniem. Dokładnie jeszcze jej możliwosci nie znam bo wybór modelu trwa ;-) Chciał mu kupic perkusje [bo sam jest miłośnikiem i muzykiem] ale stanowcze moje NIE zadziałało :-D

OOooooooooo znalazłam http://www.youtube.com/watch?v=HPEFzW43FVc&feature=related na razie wygrywa ta [mam nadzieje haha] mozna do niego wgrac mp3 i grac z muszyką, mozna grac samemu itp. Mozna podpiąć wzmacniacz i jest prawdziwy efekt koncertowy. NO TO BEDZIE JAZDA
I jeszcze jeden link :D http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&v=XfpWcbWJ0O4&NR=1 Jestem zachwycona tą gitarą :D Sama sie bede nią bawic hahahaha

Na mikołaja ode mnie własnie beda jakies drobiazgi, gra zrecznosciowa, czy jakies klocki czy puzzle, od R. dostaje najprawdziwszy ale dziecięcy teleskop :) A od reszty to nie wiem co ;p A na święta to juz w ogóle jestem zielona :-D

Ostatnia edycja:
Dziewczyny jakie super rzeczy,ubrania,buty....
Lotka jedne będziecie mieć? Nie za krótkie na snieg?

A znacie klocki magnetyczne? Fajna sprawa.
Mój jednak najchętniej bawi się kolejką.Robimy rózne kombinacje....
I traktory,dźwig tez robią furorę...Helikopter...Oczywiście narzędzia tez.

Mama a ja się chyba skuszę na ten garaż.

Mąż juz kupił terenówkę sterowaną. Jakaś okazja mu się nadazyła.Bedzie na urodziny.

Ostatnia edycja:
Mama, u nas znikopis z tego powodu, ze Tomcio je uwielbia do zabawy, a ten co ma jest juz w oplakanym stanie i dostanie nowy, moze sie uda ze bedzie troszke bardziej wytrzymaly :-)
Nad tablica magnetyczna tez myslalam, ale narazie literki sa na lodowce. Moze pozniej mu sie kupi :-)

edit - Gosiu, u nas sniegu w zimie prawie nie ma, zeszly rok Tom zime w "adidaskach" przechodzil. :-)

Gosiulek - masz na mysli takie cos?? 120 SUPER ZESTAW MAGNETIC KLOCKI MAGNETYCZNE GW FV (2668264407) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
A powiedz Kacper sie tym juz bawi??
Marcelowi sie [mam nadzieje ze to tylko chwilowe] lego nie podoba to co dopiero to :-D Ale fajne są te magnetyczne, dla starszego fajna dłubanina :) bede miała na uwadze na przyszłość. Marcel szybko sie irytuje, 0 cierpliwości dlatego małe elementy odpadają. Bedziemy powoli ćwiczyć jego cierpliwość. Mam nadzieje ze z pomocą przedszkola [bo tam tez sa jakies zasady, prace, słuchanie się itp] troszkę go okiełznamy :)

Ostatnia edycja:
reklama
No to upolowałam buty w Lidlu dla dziewczyn, dla Julki te co wstawiłam wyżej, a dla Asi jednak te bordowe
PL_74188_01_b.jpg

Ale szał był, ludzi od groma na 15 minut przed otwarciem:szok: jak wszyscy wpadli w buty i wzięli po ok. 5 par różnych rozmiarów to w koszach chwilowo było pusto, potem każdy mierzył patykami a potem odkładał te co nie pasowały i znowu pełne kosze :-D:-D:-D
Za to numeru 30 nie mieli:no:, dobrze że Julce 31 pasuje:tak:

Do góry