reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zakup wózka ????

reklama
o co chodzi SIMAMA? dlaczego to ogłoszenie zamknęło nam wątek? tak z ciekawości pytam

w koncu zamowilismy wozek mikado oxford czerwony i juz koniec zmartwien.nie będe kombinowac i pozyczac wozkow nawet jesli i tak nie uzyje tej spacerowki oxforda z racji wagi (14kg), to to moje pierwsze dziecko i nie będe sie zastanawiać jak mi wyjdzie lepiej. niech ma ładny wózeczek:-)

No i jak wasze wózki dziewczyny się sprawują? Teraz można już parę słów powiedzieć o tym, czy było warto dany model kupić.

Ja mam chicco po siostrzenicy i jestem zadowolona. Składać i rozkładać umiem, zapakować do auta też, jest na 4 kołach ( z przodu ruchome) i bardzo dobrze się go prowadzi - zarówno po równym terenie, jak i wertepach. Gorzej jeśli chodzi o prowadzenie wózka przez moją siostrzenicę - ma kłopt z utrzymaniem w ryzach przednich kółek :-D
Jedyna wada - brak koszyka pod spodem na zakupowane różności, no ale my w większości poruszamy się samochodem, więc jest to mało uciążliwe.

Ja mam Mikado Oxford Four-Three (z przodu podwójne zwrotne koło) i jak na razie jestem zadowolona, lekko się prowadzi, super zawraca, jest miękki i dobrze resoruje. Świetnie sprawdza się duża wentylacja w budzie, dołączona moskitiera, pojemna torba i duży kosz na zakupy.
Z opcji fotelika korzystamy jak podjeżdżamy gdzieś na godzinkę na zakupy, choć na dłużej to wolimy zabrać gondolę, bo małemu jest wygodniej.
Jedyne ale, to jak zjeżdżam z wysokiego krawężnika z górki, to muszę uważać, bo bywa wtedy niestabilny, ale poza tym ze stabilnością nie ma problemów.
No i dużo zajmuje miejsca w bagażniku, rozstaw tylnych kół jest duży i na styk się mieści do bagażnika 307 a razem z gondolką zajmuje cały bagażnik.

my tez mamy tego oxforda i powiem szczerze, ze wszystko w nim ok, ale największa wada jest to, ze przednie koło jest baaaaaaaardzo twarde i nie amortyzuje, wiec po wertepach nie mozna jezdzic, bo cały trzesie. podobnie na nierownosciach płytek chodnikowych, bo aż zal dziecka. czasem nawet sie budzi. jeśli chodzi o kosz, gondole, stabilność to super.
ewitka a jak u ciebie ta miekkosc? jakos to regulowałas czy co? w instrukcji pisze, ze jest regulacja. a przednie kółko masz piankowe czy pompowane?

Nie ma regulacji miękkości w tych wózkach, też szukaliśmy, ale co ciekawe, są w sprzedaży dwa rodzaje stelaży tych wózków - różnią się przednim kołem i m. in. miękkością. Ja wymieniłam w sklepie na ten starszy miększy, ma szerzej rozstawione z przodu koła i mniej wysunięte do przodu (chowają się całkowicie pod stelażem), a tylne koła są lekko skrzywione dla lepszej stabilności i różnią się jeszcze rączką.
Rzeczywiście przednio kolo piankowe na początku niefajnie zachowywało się na dużych nierównościach, ale ostatnio tylne koła tak się wyrobiły i przez to nawet na nierównosciach wózek ładnie się kołysze.
Szerlock, może ty masz ten twardszy stelaż? A u kogo kupowałaś wózeczek?

Zobacz załącznik 44635 Zobacz załącznik 44692

My mamy Emaljunge Smart duo combi i jesteśmy z zuzią :-Dsuper zadowolone, swietna amortyzacja, pomimo, ze wózek jest duży i wydaje się cięzki, bez uczucia ciężkości się go prowadzi, po schodach bez problemu moge go sprowadzic, bo ma tak duże koła, że daja radę nawet schodom! jakbym miała jeszcze raz wybrać wózek, to byłby to własnie ten wózek:-) wygodny, stabilny wózek, mi w ogóle odpowiada, bo jest wysoki, a ja ze względu na wzrost potrzebuję wózka wysokiego, nie wygodnie by mi chyba było z niższym:happy2:

Ja jestem bardzo zadowolona z wózka - bartatina freeline polskiej formu jedo. Trafiłam na niego zupełnie przez przypadek - po prostu stał w sklepie w przejściu między regałami i musiałam go przesunąć i... oniemiałam z zachwytu jak lekko pojechał w porównaniu z innymi wózkami, do których się przymierzałam. Zasługą są tu duże pompowane koła i doskonale zamortyzowane zawieszenie na paskach - dzięki nim pokonuje schody, nierówności chodnikowe, leśne ścieżki i "nieścieżki" a nawet wysoką do kolan trawę. Dzięki paskom ładnie się buja do przodu i tyłu oraz na boki i bardzo lekko sie prowadzi. Ma też dużą gondolę, z podnoszonym siedziskiem - korzystamy czasami po jedzeniu, żeby maluch nie ulewał, okienkiem w dachu - mały lubi patrzeć przez nie w czasie spaceru i wentylacja z tyłu - super na ciepłe dni. Kolejna zaleta to rozkładanie - dwa przyciski i ściąga się gondolę ze stelaża, kołka można tez zdjąć jedna ręką no i steląz składa sie wówczas na płasko - zmieści sie nawet do b. małego bagażnika. Całość waży 14 kg. Ma oczywiście torbę na dzieciowe różności i kosz na zakupy. Wysokość rączki regulowana. Podsumowując - strzał w 10 (i to za śmieszne pieniądze - 850 pln za gondole i spacerówkę).

no a ja mam bugaboo.podobno rewelacja.ja chyba za malo chodze bo nie odkrylam nic reweacyjnego oprocz wagi.8 kg. ma spacerowke i gondolke.sacerowka swietna bo trzyma plecki prosto a mimo to dziecko nie meczy sie
zasylam linke
bugaboo international - the official website
nazwa cameleon.duze kola z tylu z przodu male.podobno nadaje sie do jazdy po plazy,lesie,wertepach.sprawdzilam tylko te ostatnie.rzczywiscie jezdzi;-)mozna doczepic fotelik samochodowy maxi cosi.i jest wtedy slodki.zasylam zatem fotki;-)
DSC00124.jpg

DSC00403.jpg

reklama
Ja jestem bardzo zadowolona z wózka - bartatina freeline polskiej formu jedo.
Bardzo fajne wózki dawnej firmy Jędroch, oglądałam je w Internecie, ale nie zdecydowałam się, bo:
1. Producent podawał wagę wózka 17-18kg. Jak to jest naprawdę z tą waga joanko?
2. Zawieszenie na paskach dobre dla gondoli, nie za dobrze się sprawdza w spacerówkach, ale chyba mają opcje wahaczy.
3. Nigdzie ich nie mogłam oglądnąć a tym samym kupić w realu - i to był główny powód rezygnacji.
Jeszcze miałam na oku firmę Sawex, też niedrogie wózki.

Dziewczyny chwalcie się swoimi wózkami, fajnie popatrzeć na fotki.

Do góry