reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zakup wózka ????

reklama
zielono -mi -wejdz sobei na watek dla rodzicow dzieci rok po roku - tam jest troche wozkow dla dwojki dzieci zaprezentowanych :-) Moze cos Ci przypadnie doguztu. Chyba mieszkasz w niemczech wiec pewnie wybor fajnych wozkow tam powinien byc :-)

A propos wozka to w Katowicach spadlo duzo sniegu i pierwszy raz wyszlam w takim sniegu z Jasiem na spacer -Mutsy spisal sie rewelacyjnie i nie wyobrazam sobie na snieg wozka z mniejszymi kolami :no:

Znajmomi maja parke rok starszą od Naszych dzieci. Teraz jeżdża dwoma osobnymi, czy maja jakiś podwojny to nie wiem ...Moze znalazłabyś taki wozek gdzie dzieci siedzą jedno za drugim i zeby były rozkładane tak by mogły jeszcze leżeć.
dostalismy taki wozek od moich rodzicoww, wszytsko byloby ok, tylko lezec moze jeden maluch(ten z tylu) i to juz nie za dlugo, bo miejsca nie wystarczy, maluszek posadzony z przodu jest zazwyczaj w pozycji siedzacej/polsiedzacej. na spacerach chlopaki zasypiaja, wiec jak dla mnie to malo optymalne rozwiazanie, przynajmniej teraz.
Maz wlasciwie calymi dniami w pracy, wraca wieczorem, wiec dwa wozki tez odpadaja, nie moge przeciez siedziec caly tydzien z dziecmi w czterech scianach, a sama z dwoma wozkami nie dam rady na pewno.

A co do kupowania drugego wozka obok siebie, naprawde wolalabym sie wstrzymac, chociaz tak jak napisalyscie, mieszkam w Niemczech i wybor jest wielki ( co prawda wozkli drogie, ale czego sie nie robi dla dzieci) Mamy ten wozek od dziadkow i pocichutku licze, ze uda nam sie w naszym ddotychczasowym jeszcze troche"przebiedowac" do czasu az chlopaki beda siedziec i bedziemy mogli wskoczyc do wozka jeden za drugim.

A z jeszcze innej strony(wiem, wiem, maruda ze mnie straszna) wozki jeden obok drugiego podobaja mi sie o wiele bardziej, te jeden za drugim wygladaja dla mnie jak karawana:no::tak: ah, sama juz nie wiem, co zrobic...a maz powiedzial mi, ze to ja na spacery wychodze i to ja musialabym wiedziec.:/

No w sumie Twój mąż ma racje. Znajomi na dwa wózki przeszli dopiero niedawno i to też nie wiem czy nie tylko na wakacje :/ Napewno cos wymyślicie i znajdziecie jakąś wymażoną brykę :D

My też jeszcze w gondoli!
Kluliczek- a jak wy?jesteście już w spacerówwce?bo mamy ten sam wózek, dl;atego się pytam!

U nas gondola czeka na zrobienie miejsca i schowanie jej. Janek zrobił się kokosz i nie ma mowy żeby zgodził się w niej leżeć. A na spacerach awantury bo nic nie widać (i tak mało chodziliśmy przez palec, teraz mam nadzieję na częstrze wypady...). Dlatego, mimo iż nadal się w niej mieści (w końcu jest jedno z mniejszych dzieci majowych), pożegnaliśmy gondole... Ale jestem zachwycona, bo i tak długo w niej wytrzymał :-D.

gaaliyahMy tez zostajemy w gondoli tyle ile sie da. nawet jak zacznie siedziec to mam już szelki w torbie :D przy wózku. Mam wrazenie ze poki nie bedzie mial normalnych zimowych butów to mu w spaceówce beda marzły nózki :|

Synek pomimo umiejętności siedzeniowych w gondolce zawsze leży, tak już się nauczył, no i sobie podrzemuje. I całe szczęście, bo we wrześniu to mi siedzieć chciał, a teraz juz mu przeszło.

reklama
Do góry