reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

zajść w ciążę po antykoncepcji...

Witam:biggrin2: Moja historia jest raczej dluuga. Miesiaczkowalam bardzo regularnie. Cykl 28-dniowy. Do czasu az w ubiegle wakacje wyjechalam nad Morze Srodziemne. Po powrocie miesiaczka nie wystepowala przez 2 miesiace, a gdy jej wreszcie dostalam to trwala 2 tygodnie i byla baaaaaaaardzo obfita.. Pozniej bylo tak samo... W marcu tego roku dostalam miesiaczki, ktora trwala miesiac!!! Wyladowalam w szpitalu na tydzien dostawalam kroplowki, zelazo, magnez, wapno, witaminy( z tego wszystkiego dostalam anemii) oraz tabletki o nazwie Cyclonamina. Niestety to i tak nie pomoglo. Po wyjsciu ze szpitala udalam sie do baaardzo cenionego ginekologa. Na USG wykryto u mnie torbiel bezechowa.. Na zatrzymanie krwawienia dostalam Exacyl oraz tabletki antykoncepcyjne Cilest na zlikwdidowanie torbieli.. Po 3 opakowaniach i wizycie kontrolnej lekarz stwierdzil,ze wszystko wrocilo do normy, ale jako, ze zblizaly sie wakacje przepisal mi dodatkowo 2 opakowania aby przy upale nie wystapilo zwiekszone krwawienie. Po ostatnim oipakowaniu dostalam okresu od razu. Trwal on 4 dni. W czasie trwania tego cylku staralam sie z mezem o dziecku jednak nic z tego nie wyszlo:(:(:(. Okres przyszedl co do dnia w 28 dni od rozpoczecia poprzedniego krwawienia i mam nadzieje, ze wszystko sie wyregulowalo... Niestety bardzo martwie sie tym, ze nie udalo mi sie za pierwszym razem;( Na forach duzo czytam o tym, ze kobietom udaje sie zaraz po odsatwienu tabletek;(. A moze ta torbiel wrocila?? I czy te 5 opakowan Cilestu moglo sie przyczynic do mojej bezplodnosci:(?? POMOCY!!!!

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny, zrobiłam dzisiaj test (27 dc z 28 ) i wyszła bardzo bladziutka - widoczna tylko jak się bliżej przypatrzeć - kreseczka...:tak: Czy to oznacza, że sie udało...mogę mieć nadzieję? Staramy się z mężem o fasolę od 2 cykli, a pół roku temu odstawiłam tabletki .

witam wszystkie mamy,

jestem nowicjuszem na forum,ale pragne uzyskac jak najwiecej informacji .planujemy z mezem kolejne dziecko (drugie). Nasza Zuzia ma juz 7 lat (29.06.2002.) i nieukrywamy , ze to juz spora roznica wieku,ale nie to jest przedmiotem mojego niepokoju. biora tabletki ant od 6 lat . pyt nr 1 ,czy po odstawieniu ant-cji musze odczekac pol roku, kilka m-cy, po jakim okresie moge juz spokojnie bez obaw planowac dzidziusia. opin jest mnostwo, prosze o rady, oparte najlepiej z wlasnego doswiadczenia. dzieki wielkie mamuski

czesc ja rowniez biore tablatki od 6 lat. mam 7 letnia corke ktora juz czeka na rodzenstwo. ja rowniez chce odstawic tabletki( logest) . prosze o kilka rad i informacji. pozdrawiam

czesc ja rowniez biore tablatki od 6 lat. mam 7 letnia corke ktora juz czeka na rodzenstwo. ja rowniez chce odstawic tabletki( logest) . prosze o kilka rad i informacji. pozdrawiam
hm... troche mnie to dziwi,:eek: bo mi lekarz zalecał przerwy 2-3 cyklowe co około 2,5-3 lata. . Miałam jedną taką przerwę, potem jeszcze półtora roku brałam anty, odstawiłam i zalecił odczekac dwa cykle przed poczęciem. W trzecim cyklu zaszłam w ciążę - czyli w pierwszym próbowanym. Tak było przed pierwsza ciążą. Nic nie wiem, żebym teraz miala sie do tego nie stosować:-pTeraz też biorę tabletki i pewnie za około rok odstawię i będziemy sie starać o druga dzidzię. Nie wiem, może to zależy od tabletek - ja stosuje marvelon.
mamutka - 3 mam kciuki:tak:

Ostatnia edycja:
dziekuje za jakakolwiek odpowiedz,odwiedzajac ginekologa przynajmniej raz w roku, zaden z nich (co rok inny) nie zaproponowal mi odstawienie tabletek na 2-3 cyklowa przerwe.wrecz przeciwnie twierdzili,ze bedzie to burza dla mojego organizmu, skoro tak dlugo toleruje tabletki bez ubocznych objawow.dzieki serdeczne i nadal czekam na jakies nowinki.dzieki super mamo

reklama
Witajcie...
ja odstawiam tabletki w najbliższy piątek (tzn. kończę opakowanie). I dajemy na luz z nadzieją, że dane nam będzie zostać rodzicami po raz drugi. Przyznam, że im szybciej tym lepiej :D
Moja gin pozwoliła zacząć starania zaraz po odstawieniu. Opinie są różne - odczerkać cykl, dwa, pół roku... ja zaufałam mojej gin przy pierwszej ciąży, to zaufam i teraz.
Ostrzegła mnie, że pierwsze cykle mogą być bezowulacyjne, albo wręcz przeciwnie - mega owulacyje jeśli tak można to powiedzieć... nie ma zasady, bo każda kobieta jest inna.
W każdym razie po odstawieniu, bardziej lub mniej intensywnie zaczynamy starania o maluszka. Mam nadzieję, że w 2010 zostaniemy szczęśliwymi rodzicami po raz drugi :)

Do góry