reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zajść w ciążę po antykoncepcji...

Witam dziewczyny :) Brałam pigułki 9 lat ( przestałam w lutym) i od miesiąca staram się o fasolkę. Cykle mam regularne - 28 dni jednak ostatni wydłużył mi się aż do 44 dni!:szok: Powiem szczerze, że już miałam nadzieję, że się udało, a tu 23.08 przyszła @ (wprawdzie jednodniowa) i zaczynamy "pracować"od nowa :-)

mamutka a robiłaś test ?? bo jednodniowy @ może świadczyć że faktycznie wam się udało. @ można mieć nawet przez 3-4 pierwsze miesiące ciąży.

3mam kciuki za was dziewczyny

reklama
a Ja nawet po odczekaniu 3 miesięcy miałam ciąze martwą w 7 tygodniu :(
Mimio, że mam już jedną piękną zdrową cudowną córeczkę...
Trzeba czekac, w szpitalu dziewczyny wchodzą i wychodzą jak w hurtowni... przerażające.......

Witam was dziewczyny:)
Ja od 2 lat i 8 miesięcy biorę tabletki antykoncepcyjne,przed zajęciem w ciążę też je brałam ale tylko przez około 6 miesięcy potem zachorowałam na płuca i niestety dostałam leki płucne,poszłam do ginekologa z zapytaniem czy mogę brać jedne i drugie leki jednocześnie a on stwierdził że tak i będzie wszystko ok.Jak się okazało po około 6 miesiącach zaszłam w ciążę,dziecko urodziło się zdrowe,śliczny,duży chłopiec.
On nowego roku myślę aby odstawić tabletki ponieważ wczesną wiosną chcielibyśmy zacząć starania o rodzeństwo dla synka i przeraża mnie fakt co może się ze mną dziać i czy w ogóle uda mi się zaciążyć i jak długo będę musiała czekać na fasolkę.
Czy któraś z was brała tabletki cilest a potem je odstawiła i jak się potem czuła?
Pozdrawiam wszystkie dziewczyny,mam nadzieję że wątek bardziej się rozwinie i będę mogła zaglądać tu częściej:)

odstawilam tabletki tydzien temu i niezabezpieczam sie bardzo bym chciala byc w ciazy czy to mozliwe tak szybko? ....

jeśli odstawiłaś tabletki tydzień temu, to raczej jeszcze nie masz teraz możliwości zajścia w ciąże ale już od pierwszego normalnego cyklu jak najbardziej masz szanse. ja odstawiłam pigułki pod koniec maja a zaszłam w sierpniu :-)

Forumowiczki,

tak sie zastanawiam czy jesli brało się przez dość długi czas tabletki antykoncepcyjne (dość długi wg mnie to lata, np. 10) to czy może mieć to wpływ na ewentualne trudności z zajściem w ciążę???

Jestem ciekawa jakie są Wasze doświadczenia w tej kwestii?;-)

reklama
No, więc gin. nie stwierdził ciąży :wściekła/y: ale...w między czasie w cyklu wrześniowym było przytulanko kilka dni przed owulacją i kilka dni po (mąż jest kierowcą więc często nie ma go w domu i przez to staranka są utrudnione)...więc mam nadzieję, że tym razem się uda:tak:Co do dnia owulacji nie jestem całkowicie pewna kiedy była (prawdopodobnie 14 dc)...więc jeśli się opóźniła lub była wcześniej, to mam jeszcze większe szanse...:-)

Do góry