reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zajść w ciążę po antykoncepcji...

Witam:biggrin2: Moja historia jest raczej dluuga. Miesiaczkowalam bardzo regularnie. Cykl 28-dniowy. Do czasu az w ubiegle wakacje wyjechalam nad Morze Srodziemne. Po powrocie miesiaczka nie wystepowala przez 2 miesiace, a gdy jej wreszcie dostalam to trwala 2 tygodnie i byla baaaaaaaardzo obfita.. Pozniej bylo tak samo... W marcu tego roku dostalam miesiaczki, ktora trwala miesiac!!! Wyladowalam w szpitalu na tydzien dostawalam kroplowki, zelazo, magnez, wapno, witaminy( z tego wszystkiego dostalam anemii) oraz tabletki o nazwie Cyclonamina. Niestety to i tak nie pomoglo. Po wyjsciu ze szpitala udalam sie do baaardzo cenionego ginekologa. Na USG wykryto u mnie torbiel bezechowa.. Na zatrzymanie krwawienia dostalam Exacyl oraz tabletki antykoncepcyjne Cilest na zlikwdidowanie torbieli.. Po 3 opakowaniach i wizycie kontrolnej lekarz stwierdzil,ze wszystko wrocilo do normy, ale jako, ze zblizaly sie wakacje przepisal mi dodatkowo 2 opakowania aby przy upale nie wystapilo zwiekszone krwawienie. Po ostatnim oipakowaniu dostalam okresu od razu. Trwal on 4 dni. W czasie trwania tego cylku staralam sie z mezem o dziecku jednak nic z tego nie wyszlo:(:(:(. Okres przyszedl co do dnia w 28 dni od rozpoczecia poprzedniego krwawienia i mam nadzieje, ze wszystko sie wyregulowalo... Niestety bardzo martwie sie tym, ze nie udalo mi sie za pierwszym razem;( Na forach duzo czytam o tym, ze kobietom udaje sie zaraz po odsatwienu tabletek;(. A moze ta torbiel wrocila?? I czy te 5 opakowan Cilestu moglo sie przyczynic do mojej bezplodnosci:(?? POMOCY!!!!

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny, zrobiłam dzisiaj test (27 dc z 28 ) i wyszła bardzo bladziutka - widoczna tylko jak się bliżej przypatrzeć - kreseczka...:tak: Czy to oznacza, że sie udało...mogę mieć nadzieję? Staramy się z mężem o fasolę od 2 cykli, a pół roku temu odstawiłam tabletki .

witam wszystkie mamy,

jestem nowicjuszem na forum,ale pragne uzyskac jak najwiecej informacji .planujemy z mezem kolejne dziecko (drugie). Nasza Zuzia ma juz 7 lat (29.06.2002.) i nieukrywamy , ze to juz spora roznica wieku,ale nie to jest przedmiotem mojego niepokoju. biora tabletki ant od 6 lat . pyt nr 1 ,czy po odstawieniu ant-cji musze odczekac pol roku, kilka m-cy, po jakim okresie moge juz spokojnie bez obaw planowac dzidziusia. opin jest mnostwo, prosze o rady, oparte najlepiej z wlasnego doswiadczenia. dzieki wielkie mamuski

czesc ja rowniez biore tablatki od 6 lat. mam 7 letnia corke ktora juz czeka na rodzenstwo. ja rowniez chce odstawic tabletki( logest) . prosze o kilka rad i informacji. pozdrawiam

czesc ja rowniez biore tablatki od 6 lat. mam 7 letnia corke ktora juz czeka na rodzenstwo. ja rowniez chce odstawic tabletki( logest) . prosze o kilka rad i informacji. pozdrawiam
hm... troche mnie to dziwi,:eek: bo mi lekarz zalecał przerwy 2-3 cyklowe co około 2,5-3 lata. . Miałam jedną taką przerwę, potem jeszcze półtora roku brałam anty, odstawiłam i zalecił odczekac dwa cykle przed poczęciem. W trzecim cyklu zaszłam w ciążę - czyli w pierwszym próbowanym. Tak było przed pierwsza ciążą. Nic nie wiem, żebym teraz miala sie do tego nie stosować:-pTeraz też biorę tabletki i pewnie za około rok odstawię i będziemy sie starać o druga dzidzię. Nie wiem, może to zależy od tabletek - ja stosuje marvelon.
mamutka - 3 mam kciuki:tak:

Ostatnia edycja:
dziekuje za jakakolwiek odpowiedz,odwiedzajac ginekologa przynajmniej raz w roku, zaden z nich (co rok inny) nie zaproponowal mi odstawienie tabletek na 2-3 cyklowa przerwe.wrecz przeciwnie twierdzili,ze bedzie to burza dla mojego organizmu, skoro tak dlugo toleruje tabletki bez ubocznych objawow.dzieki serdeczne i nadal czekam na jakies nowinki.dzieki super mamo

reklama
Witajcie...
ja odstawiam tabletki w najbliższy piątek (tzn. kończę opakowanie). I dajemy na luz z nadzieją, że dane nam będzie zostać rodzicami po raz drugi. Przyznam, że im szybciej tym lepiej :D
Moja gin pozwoliła zacząć starania zaraz po odstawieniu. Opinie są różne - odczerkać cykl, dwa, pół roku... ja zaufałam mojej gin przy pierwszej ciąży, to zaufam i teraz.
Ostrzegła mnie, że pierwsze cykle mogą być bezowulacyjne, albo wręcz przeciwnie - mega owulacyje jeśli tak można to powiedzieć... nie ma zasady, bo każda kobieta jest inna.
W każdym razie po odstawieniu, bardziej lub mniej intensywnie zaczynamy starania o maluszka. Mam nadzieję, że w 2010 zostaniemy szczęśliwymi rodzicami po raz drugi :)

Do góry