Witam Moja historia jest raczej dluuga. Miesiaczkowalam bardzo regularnie. Cykl 28-dniowy. Do czasu az w ubiegle wakacje wyjechalam nad Morze Srodziemne. Po powrocie miesiaczka nie wystepowala przez 2 miesiace, a gdy jej wreszcie dostalam to trwala 2 tygodnie i byla baaaaaaaardzo obfita.. Pozniej bylo tak samo... W marcu tego roku dostalam miesiaczki, ktora trwala miesiac!!! Wyladowalam w szpitalu na tydzien dostawalam kroplowki, zelazo, magnez, wapno, witaminy( z tego wszystkiego dostalam anemii) oraz tabletki o nazwie Cyclonamina. Niestety to i tak nie pomoglo. Po wyjsciu ze szpitala udalam sie do baaardzo cenionego ginekologa. Na USG wykryto u mnie torbiel bezechowa.. Na zatrzymanie krwawienia dostalam Exacyl oraz tabletki antykoncepcyjne Cilest na zlikwdidowanie torbieli.. Po 3 opakowaniach i wizycie kontrolnej lekarz stwierdzil,ze wszystko wrocilo do normy, ale jako, ze zblizaly sie wakacje przepisal mi dodatkowo 2 opakowania aby przy upale nie wystapilo zwiekszone krwawienie. Po ostatnim oipakowaniu dostalam okresu od razu. Trwal on 4 dni. W czasie trwania tego cylku staralam sie z mezem o dziecku jednak nic z tego nie wyszlo
. Okres przyszedl co do dnia w 28 dni od rozpoczecia poprzedniego krwawienia i mam nadzieje, ze wszystko sie wyregulowalo... Niestety bardzo martwie sie tym, ze nie udalo mi sie za pierwszym razem;( Na forach duzo czytam o tym, ze kobietom udaje sie zaraz po odsatwienu tabletek;(. A moze ta torbiel wrocila?? I czy te 5 opakowan Cilestu moglo sie przyczynic do mojej bezplodnosci
?? POMOCY!!!!
reklama
iza813
mama Szymka i Samuela
ja przez dwa lata bralam tabletki antykoncepcyjne,i w polowie czerwca tego roku odstawilam je gdyz chcialam zajsc w druga ciaze i sie udalo dosc szybko bo obecnie jestem w 9tc,takze to wszystko zalezy od kazdej z nas indywidualnie
moja znajoma natomiast zaszla cztery miesiace po odstawieniu tabletek
Ja w pierwszą ciążę zaszałam też po 4 miesiącach po odstawieniu :-)ja przez dwa lata bralam tabletki antykoncepcyjne,i w polowie czerwca tego roku odstawilam je gdyz chcialam zajsc w druga ciaze i sie udalo dosc szybko bo obecnie jestem w 9tc,takze to wszystko zalezy od kazdej z nas indywidualnie
A co do twojego 9tc, to bardzo szybko się udało. Czy to znaczy, że po ostawieniu nie 'odczekiwałaś'?? I rozumiem, że ciąża pojedyncza??
Ja też tak chce
iza813
mama Szymka i Samuela
ja juz wczesniej chcialam zajsc w druga ciaza,zalezalo mi na tym abym byla w ciazy przed 30-stka,bo po 30 jest chyba trudniej,ale to nie przekresla szans na zafasolkowanie;-)
niewiem kiedy mialam dni plodne bo to roznie bywa po odstawieniu tabletek,aczkolwiek jestem szczesliwa ze beddzie drugi maluszek:-)
niewiem kiedy mialam dni plodne bo to roznie bywa po odstawieniu tabletek,aczkolwiek jestem szczesliwa ze beddzie drugi maluszek:-)
Moja koleżanka zaszła w 8 miesięcy po odstawieniu tabsów, a kochała się z partnerem prawie codziennie.
A ja z TŻtem sobie odpuszczamy Postanowiliśmy w przyszłym roku sprzedać mieszkanie, kupić co najmniej hektar i się budować, więc to nie będzie dobry czas na ciążę i dziecko. Z tym, że to tabsów nie wracam, bo teraz za bardzo się męczę z tą burzą hormonalną :-( Tak więc będziemy robić tak, żeby nie zrobić
Pozdrawiam ;-)
A ja z TŻtem sobie odpuszczamy Postanowiliśmy w przyszłym roku sprzedać mieszkanie, kupić co najmniej hektar i się budować, więc to nie będzie dobry czas na ciążę i dziecko. Z tym, że to tabsów nie wracam, bo teraz za bardzo się męczę z tą burzą hormonalną :-( Tak więc będziemy robić tak, żeby nie zrobić
Pozdrawiam ;-)
Witam dziewczyny.
Postanowiłam tutaj napisać, bo chyba ten temat jest najbardziej odpowiedni. Mam PCOs- tak twierdzi mój gin, jajniki są śliczne- pełne małych baloników- tak to na USG wygląda :-(
Biorę anty (Yasmine) już od 2 lat. W przyszłym roku 26 czerwca bierzemy ślub. I tak się zastanawiam kiedy je odstawić, bo nie chcę "wpaść" przed ślubem tylko po... A prezerwatyw nie możemy używać, bo jak tylko czuję zapach lateksu to mi się od razu wszystkiego odechciewa, a mój narzeczony nie ma w prezerwatywie wzwodu... więc to odpada.... już nie wiem co robić....
Postanowiłam tutaj napisać, bo chyba ten temat jest najbardziej odpowiedni. Mam PCOs- tak twierdzi mój gin, jajniki są śliczne- pełne małych baloników- tak to na USG wygląda :-(
Biorę anty (Yasmine) już od 2 lat. W przyszłym roku 26 czerwca bierzemy ślub. I tak się zastanawiam kiedy je odstawić, bo nie chcę "wpaść" przed ślubem tylko po... A prezerwatyw nie możemy używać, bo jak tylko czuję zapach lateksu to mi się od razu wszystkiego odechciewa, a mój narzeczony nie ma w prezerwatywie wzwodu... więc to odpada.... już nie wiem co robić....
Chup ja to rozumiem. Pomęczymy się jeszcze trochę na tabsach. Ale skoro wy piszecie, że trochę czasu zajmuje staranie po anty to może jakoś na początku roku przestanę brać anty i się przerzucę np na luteinę?
reklama
Podziel się: