reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

zajść w ciążę po antykoncepcji...

Witaj Marzi55 :) Ja tabletki brałam łącznie przez 11 lat ( w między czasie była przerwa na ciążę - nieudaną niestety) i od lutego nie biorę. Cykle mam niezbyt regularne - najkrótszy 22dni, a najdłuższy (sierpniowy) 43 dni :szok: O fasolkę staramy się z mężem od sierpnia i myślę, że jeszcze długa droga przed nami. Podobno dopiero 6 miesięcy po odstawieniu tabletek cykle się regulują. Teraz będzie mój 7 cykl i czekam ( a raczej nie czekam :-D ) na @ 19 września. Oby nie przyszła!!

reklama
wow....10 lat... to bardzo dlugo. jesli beda problemy po 6 miesiacach powinno sie wykonac badania krwi na poziom hormonow i zaniesc je do lekarza, powinien cos poradzic na uregulowanie cykli.
powodzenia!!!

Witajcie.
JA brałam tabletki przez ponad 10 lat potem przerwa na ciążę i po 2 cyklach zaszłam w ciąże. Potem zaczełam brac na nowo tabletki i przez kolejne 3 lata...teraz zrobiłam przerwę. od lipca się staramy,ale niestety biorę tabletki na pobudzenie jajników bo nie miałam jajeczka...ciekawa jestem ile nam to zabierze.......

gratuluje wszystkim którym udało się ostatnio...

Forumowiczki,

tak sie zastanawiam czy jesli brało się przez dość długi czas tabletki antykoncepcyjne (dość długi wg mnie to lata, np. 10) to czy może mieć to wpływ na ewentualne trudności z zajściem w ciążę???

Jestem ciekawa jakie są Wasze doświadczenia w tej kwestii?;-)

Hej Marzi, może mieć wpływ na cykl,a więc i na zajście...choć ja przy pierwszym dziecku,odstawiłam tabletki po ponad 10 latach brania i zaszłam w drugim cyklu starań,więc różnie to bywa...wtedy miałam szczeście,a teraz...?nie wiadomo!

Ostatnia edycja:
Witam:-) Moja historia jest raczej dluuga. Miesiaczkowalam bardzo regularnie. Cykl 28-dniowy. Do czasu az w ubiegle wakacje wyjechalam nad Morze Srodziemne. Po powrocie miesiaczka nie wystepowala przez 2 miesiace, a gdy jej wreszcie dostalam to trwala 2 tygodnie i byla baaaaaaaardzo obfita.. Pozniej bylo tak samo... W marcu tego roku dostalam miesiaczki, ktora trwala miesiac!!! Wyladowalam w szpitalu na tydzien dostawalam kroplowki, zelazo, magnez, wapno, witaminy( z tego wszystkiego dostalam anemii) oraz tabletki o nazwie Cyclonamina. Niestety to i tak nie pomoglo. Po wyjsciu ze szpitala udalam sie do baaardzo cenionego ginekologa. Na USG wykryto u mnie torbiel bezechowa.. Na zatrzymanie krwawienia dostalam Exacyl oraz tabletki antykoncepcyjne Cilest na zlikwdidowanie torbieli.. Po 3 opakowaniach i wizycie kontrolnej lekarz stwierdzil,ze wszystko wrocilo do normy, ale jako, ze zblizaly sie wakacje przepisal mi dodatkowo 2 opakowania aby przy upale nie wystapilo zwiekszone krwawienie. Po ostatnim oipakowaniu dostalam okresu od razu. Trwal on 4 dni. W czasie trwania tego cylku staralam sie z mezem o dziecku jednak nic z tego nie wyszlo:(:(:(. Okres przyszedl co do dnia w 28 dni od rozpoczecia poprzedniego krwawienia i mam nadzieje, ze wszystko sie wyregulowalo... Niestety bardzo martwie sie tym, ze nie udalo mi sie za pierwszym razem;( Na forach duzo czytam o tym, ze kobietom udaje sie zaraz po odsatwienu tabletek;(. A moze ta torbiel wrocila?? I czy te 5 opakowan Cilestu moglo sie przyczynic do mojej bezplodnosci:(?? POMOCY!!!!

Twoja historia jest jak dla mnie szokiem, takie długie miesiączki. Jeśli chodzi o zajście w ciąże, nie wszystkim kobietą się udaje w pierwszym miesiącu. Organizm ma 3 miesiące na powrót oczyszczenia się, także nie masz obaw, Trzymam kciuki

reklama
Do góry