reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zajść w ciążę po antykoncepcji...

Witam wszystkie kobitki na tym forum.
Proszę Was o pomoc bo sama nie wiem co myśleć. Przez ostatni rok brałam tabletki - wcześniej z nich nie korzystałam. W grudniu postanowiłam je odstawić i starać się o dziecko. Okres przyszedł w styczniu, lutym i marcu jak w zegarku. w sobote dostawałam zawsze okres z tabletkami i bez nich też. Cykl 28. Mineły 3 miesiące po odstawieniu tabletek wiec postanowilismy w marcu próbować zrobić naszego bobaska. Miesiączkę miałam dostać 19 kwietnia - miesiączka nie przyszła do tej pory , testy domowe nie potwierdzaja ciąży wiec zrobiłam wczoraj test Bhcg wyszedł 0,1. Nie mam miesiączki już 18 dni. czy to możliwe abym była w ciąży a beta hcg mi nie wychodzi. Czemu raptem nie mam okresu po pierwszym staraniu skoro po odtawieniu tabletek było wszystko ok. A i dodam ze byłam z tym u lekarza i powiedziała mi ze nie może wykluczyc ciąży bo może być wczesna. Ale naczytałam się ze te testy z krwi sa bardzo dokładne a mi tylko 0,1 wyszło po takim czasie. O co tu chodzi. Jeśli miałam dni płodne ok 4-7 kwiecień i założmy że w te dni udało nam sie zrobic dzidziusia to kiedy zaczyna się wytwarzać to hcg. Czy gdybym była w ciąży to jestem w 4 tyg licząc od stosunku czy ten okres wtedy się skraca ? Przecież te jajeczko przebywa jeszcze jakąś droga, zagnieżdza sie i tak dalej - wieć może to jeszcze nawet nie 3 tydzień i może dlatego mi beta nie wyszła? Ma ktoś na moje zmartwienie jakieś rozwiązanie? Ile mogę jeszcze czekać na okres ? Prosze pomóżcie:)

reklama
Witam wszystkie kobitki na tym forum.
Proszę Was o pomoc bo sama nie wiem co myśleć. Przez ostatni rok brałam tabletki - wcześniej z nich nie korzystałam. W grudniu postanowiłam je odstawić i starać się o dziecko. Okres przyszedł w styczniu, lutym i marcu jak w zegarku. w sobote dostawałam zawsze okres z tabletkami i bez nich też. Cykl 28. Mineły 3 miesiące po odstawieniu tabletek wiec postanowilismy w marcu próbować zrobić naszego bobaska. Miesiączkę miałam dostać 19 kwietnia - miesiączka nie przyszła do tej pory , testy domowe nie potwierdzaja ciąży wiec zrobiłam wczoraj test Bhcg wyszedł 0,1. Nie mam miesiączki już 18 dni. czy to możliwe abym była w ciąży a beta hcg mi nie wychodzi. Czemu raptem nie mam okresu po pierwszym staraniu skoro po odtawieniu tabletek było wszystko ok. A i dodam ze byłam z tym u lekarza i powiedziała mi ze nie może wykluczyc ciąży bo może być wczesna. Ale naczytałam się ze te testy z krwi sa bardzo dokładne a mi tylko 0,1 wyszło po takim czasie. O co tu chodzi. Jeśli miałam dni płodne ok 4-7 kwiecień i założmy że w te dni udało nam sie zrobic dzidziusia to kiedy zaczyna się wytwarzać to hcg. Czy gdybym była w ciąży to jestem w 4 tyg licząc od stosunku czy ten okres wtedy się skraca ? Przecież te jajeczko przebywa jeszcze jakąś droga, zagnieżdza sie i tak dalej - wieć może to jeszcze nawet nie 3 tydzień i może dlatego mi beta nie wyszła? Ma ktoś na moje zmartwienie jakieś rozwiązanie? Ile mogę jeszcze czekać na okres ? Prosze pomóżcie:)
Cięzko stwierdzić dlaczego nie masz miesiączki możliwe że to ciąża, ale może po prostu coś cI się rozregulowało. W smie gdybyś była w ciąży testy powinny to wykryc z tego co wiem to są raczej dokładne. Sama nie wiem co o tym myślec:confused:
Powiem ci że ja brałam tabletki przez prawie 5 lat odstawiłam ję 9 miesięcy temu i z miesiączką tez u mnie różnie bywało raz miałam regularnie ale były tez miesiące kiedy mi się sporo spóźniała Wkażdym bądż razie po ciąży ani sladu :-(.
Życzę Ci oczywiście aby okazało się że naosisz fasolkę ale moze też byc tak że organizm jeszce się nieuregulował i dlatego takie cuda się dzieją to są chormony. Poczekaj cierpliwie jeszcze troche, a jak nie przyjdzie @ to idź jeszcze raz do gin.
Trzymam kciuki ;-)

czesc jestem nowa tabletki odstawilam 2 miesiace temu i staram sie o fasolke i jak narazie nic miesiaczke mam regularnie tabletki bralam 2 lata
na koniec marca pisalam ze staram sie juz 2miesiace o fasolke po tabletkach i dalej nic miesiaczke mam regularnie co 25-28 dni bylam u gina i przepisal mi castagnus na plodnosc dzisiaj zaczelam brac zobaczymy czy to cos pomoze

i ja witam jako nova...

czytałam całe forum i ile osob tyle zdan ale kazdy organizm to sprawa indywidualna.
Ja odstawiłam tab dokladnie w marcu 2009 po 7 latach brania ( byly przerwy po 2 do 4 m-c )...z mężem staramy się o dzidzie...niestety 2 razy nici , fasolki brak...teraz w czerwcu będzie 3 podejscie ...Dziewczynki TRZYMAJCIE KCIUKI:-(

poza tym wiem ze to inna tematyka ale jak tu nie zwariowac...nie myslec o tym ze robimy dzidzie :( bo wiem ze na psychike nie działa to dobrze,,,,jak się wyluzować ...:(

witam, tabletki odstawiłam ponad 2 miesiace temu bo staramy sie z mężem o dzidziusia, brałam cilest przez ponad 3 lata , robiłam przerwy miesieczne lub dwumiesieczne co poł roku, (dwa miesiace przed odstawieniem tabletek tez mialam przerwe dwumiesiaczna) pierwszy moj cykl po odstawieniu trwal az 40 dni !!! teraz znaczy dziaiaj jest 36 dzien cyklu i nadal nie mam @ ostatnio nawet miałam dziwne objawy wzdecia, kujace jajniki, tem 37 stopni ale zrobiłam test i wyszedł negatywny wiec nie wiem co te objawy moga znaczyc, mozliwe ze cos z hormonami... (jak bede w Polsce skocze do gina na badania)

Witam!!! Jestem tu nowa mam nadzieje ze znajde tu odpowiec na moje pytanie.Jestem mama 2 dzieci po urodzeniu syna zalozylam sobie wkladke minelo juz 4 lata i chcielibysmy z mezem postarac sie o "nastepny skarb" .Tak zastanawiam sie czy po wyjeciu wkladki bede miala problemy z zajsciem w ciaze i czy trzeba odczekac jakis czas po wyciagnieciu. Wiec jesli ktoras z was juz to przestudjowala albo wie cos na ten temat to prosz o pomoc!!!

Jestem tu nowa (od jakiegos czasu czytalam co wypisuja inni).Niedawno odstawilam tabletki po kilku lat ich zazywania poniewaz postanowilismy starac sie o dziecko.Co z tego wyniknie nie wiem bo o ile wierzyc testom owulacyjnym i moim obliczeniom, owulacja powinna pojawic sie za dzien lub dwa.
Jesli chodzi o ciaze a odstawienie tabletek to wiem ze bardzo roznie z tym bywa.Jednym z kolezanek udalo sie juz w pierwszym cyklu mimo ze braly tabletki latami.jak bedzie ze mna,okaze sie.Mam nadzieje (ale taka nadzieje pewnie wszyscy tu maja) ze nie bedzie trwalo to dlugo.

Ja sama nie uzywalam wkladki,ale akurat moja ciezarna kolezanka tak.Z tego co mowila udalo jej sie zajsc w ciaze w 2 cyklu.(dodam ze ma na dodatek cukrzyce).

ciaze a odstawienie tabletek to wiem ze bardzo roznie z tym bywa.Jednym z kolezanek udalo sie juz w pierwszym cyklu mimo ze braly tabletki latami.jak bedzie ze mna,okaze sie.Mam nadzieje (ale taka nadzieje pewnie wszyscy tu maja) ze nie bedzie trwalo to dlugo.

ja brałam mercilon przez ok 3-4 lata, zmieniłam w zeszłym roku na evre, ale plasterki mi nie słuzyły, no i od zeszłej wiosny juz nic nie biore no i zaczeły sie problemy... bardzo bolesne miesiaczki (cos naprawde potwornego), omdlenia z bólu, humorki nie humorki:wściekła/y:, od zeszlego lata przytyłam ok 8 kg, cera jak u nastolatki... no i problemy z dzidzia, choc to wszytsko nie musi byc przyczyna antykoncepcji... choc dziwnie te wszytskie objawy pojawiły sie od pierwszego "prawdziwego" cyklu... ponoc dobrze jest brac kwas foliowy przy tabletkach.

reklama
witam tez jestem tu nowa .
przegladalam wiele forow dotyczacych ciazy po tabletkach i w sumie liczylam sie z tym ze po odstawieniu ( a biore juz prawie 3 lata ) bede musiala zrobic przerwe przed planowaniem ciazy aby organizm wrocil do normy.
kiedy poszlam do ginekologa tak zupelnie przypadkowo zapytalam jaki dlugi powinien byc ten okres miedzy odstawieniem tabletek a ciaza - naco on - ze niby o czym ja mowie ? ze nie ma co robic przerwy tylko od razu starac sie o dziecko.
powiedzial ze tabletki dzialaja tylko w tedy kiedy sie je bierze , w momencie odstawienia nie ma sie co martwic ze cos moze zaszkodzic poczetemu dziecku , powiedzial oczywiscie o mozliwosci pojawienia sie ciazy mnogiej ale mimo wszystko nie nalezy sie bac jakichs skutkow ubocznych po odstawieniu tabletek .
oczywiscie co do jakichs trzech miesiecy wczesniej - to tylko kwas foliowy i to wszystko.
Pisze to do was bo sama po sobie wiem juz ze opini na ten temat jest tysiace :tak: i sama mialam metlik w glowie bo rowniez ostatnio dosc intensywnie mysle o jakims bobasku :tak: i chyba nie bede robic zadnej przerwy po odstawieniu tabletek
jedyne co mi nie daje spokoju to te blizniaki wiec jesli juz to w ostatecznosci odczekam jeden miesiac i to wszystko
mysle ze moze rozwialam czyjes watpliwosci dotyczace tego tematu ;-)
pozdrowionka

Do góry