reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zajść w ciążę po antykoncepcji...

Hej Dziewczyny,
:happy:
Jestem tutaj nowa.
Niedawno z moim mężczyzną postanowiliśmy, że czas najwyższy pomyśleć o potomstwie. przez 7 lat brałam pigułki. przez ok 6 lat Rigevidon, a ostatni okres Yasminelle. pigułki odstawiłam niecały miesiąc temu. zastanawia mnie ile potrwa staranie się o maleńką fasolkę. z tego co czytałam to naprawdę jest to sprawa ostro indywidualna. nie ma żadnej reguły. Jednak wasze wzajemne sparcie może być dla mnie budujące... :rolleyes:

reklama
no to ja sie dolaczam.... ja bralam cilest przez jakies 4 miesiace odstawilam i ostatni okres mialam w czasie odstawienia.... pozniej czekalam na @ 2 miesiace i nie przyszla, poszlam do giniatry i przepisala mi luteine na wywolanie okresu po calym opakowaniu chyba 5 dni po skonczeniu dopeiro dostalam @ teraz mija 5 dzien kiedy powinnam dostac okres.... wszystkie testy robione dw dni wczesniej i dzisiaj wykazaly ze w ciazy nie jestem.... staralismy sie juz 3 miesiace i nic....
jak czytam ze ktoras brala 7 lat tabletki to masakra i jak zachodza szybko w ciaze.... a ja nie moge a tak bardzo chcemy miec dzidziusia i co miesiac rozczarowanie i nerwy i przygnebienie.... :( czyżbym owu nie miala?? po luteinie kiedy ona wywoluje okres i pobudza owulacje?? pominac owu raczej sie nie dalo bo kochalismy sie co drugi dzien czasem ale rzadko bywalo ze codziennie chyba 3 razy tak wyszlo..... nie wiem co mam robic jestem zla? przygnębiona? smutna? tak wszystko na raz i sie boje ze moge nie byc mamusia nigdy :(:-(

missiiss głowa do góry. najważniejsze to pozytywne myślenie. jeśli czytałaś posty tutaj to napewno widziałaś, że niektóre dziewczyny czekały nawet rok i więcej na dzidziusia. z resztą lekarze z reguły mówią, że problem jest dopiero jeśli po roku stałych starań się nie uda.
Stres jaki sobie fundujesz wyczekiwaniem może wpływać na Twoją owu. Pamiętaj o tym, że najprędzej zajdziesz jak tak bardzo nie będziesz tego chciała.

Czyli obecnie obie jesteśmy na etapie starania się :-)
3mam kciuki za nas obie.

kici69 wiem ze stres i nerwy nie pomagaja a wrecz przeciwnie ale czasem sie nie da tym nie myslec.... jestem mloda ale jak bylam jeszcze mlodsza to tez strasznie chcalam miec dziecko no al wiadomo szkola i brak mezczyzny odpowiedniego dla mnie ktorego ede kochala calym sercem.... teraz gdy tak jest .... sa problemy.... czasem ciezko sie ztym oswoic i przestac myslec nagminnie

tez trzymam za ciebie i wszysktkie kobitki kciuki :) pozdrawiam

hej dziewuszki :) ja bralam diane 35 na problem z testosteronem przez 6 miesiecy . wlaśnie niedawno skończylam ostatnie opakowienie . Chcemy miec dziecko ale wacham sie czy juz moge czy czekac :( ? jak myslicie ?

karolinka ja tam nie czekalam .... a co ci gin powiedziala?? ze mozesz od razu czy sie nie pytalaś?? dziewczyny pisza ze po antykonceptach niektore zachodzily w pierwszych cyklach inne nie wiec mysle ze mozna sprobowac... nie spotkalam sei z opiniami zeby ktoras miala problemy z powodu tego ze zaszla w pierwszym cyklu po odstawieniu tabletek... wiec trzymam kciuki zeby sie szybciutko udalo :):tak: pozdrawiam serdecznie

no i ginekolog zalatwiony dopiero na poniedzialek rano..... bete ie jutro zrobic a jak nie wyjdzie to trzeba bedze i tak isc do giniatry.... jak okres nie przyjdzie do poniedzialku to bede miala naliczone juz 2 tygodniowe spożnienie....:eek: z dzidziaska pewnie nici bo mam niska temperature rano tylko w poludnie sie utrzymuje powyzej 39 stopni 37, 2 itp ale no to nie jest wazne:zawstydzona/y: niestety.....

sluz tez juz sie zamienil na mlecznobialy i kleisty.... a @ dalej ni ma :-(

ja nie mialam okresu 59 dni poszlam do lekarza z mysla ze jestem w ciąży . a tu niespodzianka siedze w poczekalni , weszłam do toalety a tu zonk .... za tydzien pojawilam sie u niej znowu i okazalo sie ze musze sie leczyc przez 6mc ....:crazy:

reklama
witam dziewczynki :)
jestem nowa ale tak samo jak wy chcialabym miec dzidziusia :). mamy juz 3letnia coreczke ale chyba najwyzsza pora na kolejne malenstwo. ja prawie od 3 lat stosowalam antykonc.najpirw przez rok zastrzyki depo provera a potem cilest. ostatnia tabletke wzielam 21 maja a 24 dostalam@.. teraz odstawilam tabletki i moze sie uda... mam taka nadzieje chociaz wiem ze w pierwszym cyklu jest mala szansa.. ale dzis popoludniu zauwazylam na bieliznie sluz.. i chyba mam dni plodne... chociaz nie wiem czy to mozliwe po odstawieniu tabletek.. ale najgorsze jest to ze moj maz ma nocna zmiane i dzisiaj nici z przytulania..:wściekła/y:alle wczoraj sie przytulalismy wiec moze cos z tego wyjdzie...mam taka nadzieje:laugh2:pozdrawiam was i zeby nam wszystkim sie udalo zafasolkowac!!!!!!

Do góry