reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

zajść w ciążę po antykoncepcji...

Hej Dziewczyny,
:happy:
Jestem tutaj nowa.
Niedawno z moim mężczyzną postanowiliśmy, że czas najwyższy pomyśleć o potomstwie. przez 7 lat brałam pigułki. przez ok 6 lat Rigevidon, a ostatni okres Yasminelle. pigułki odstawiłam niecały miesiąc temu. zastanawia mnie ile potrwa staranie się o maleńką fasolkę. z tego co czytałam to naprawdę jest to sprawa ostro indywidualna. nie ma żadnej reguły. Jednak wasze wzajemne sparcie może być dla mnie budujące... :rolleyes:

reklama
no to ja sie dolaczam.... ja bralam cilest przez jakies 4 miesiace odstawilam i ostatni okres mialam w czasie odstawienia.... pozniej czekalam na @ 2 miesiace i nie przyszla, poszlam do giniatry i przepisala mi luteine na wywolanie okresu po calym opakowaniu chyba 5 dni po skonczeniu dopeiro dostalam @ teraz mija 5 dzien kiedy powinnam dostac okres.... wszystkie testy robione dw dni wczesniej i dzisiaj wykazaly ze w ciazy nie jestem.... staralismy sie juz 3 miesiace i nic....
jak czytam ze ktoras brala 7 lat tabletki to masakra i jak zachodza szybko w ciaze.... a ja nie moge a tak bardzo chcemy miec dzidziusia i co miesiac rozczarowanie i nerwy i przygnebienie.... :( czyżbym owu nie miala?? po luteinie kiedy ona wywoluje okres i pobudza owulacje?? pominac owu raczej sie nie dalo bo kochalismy sie co drugi dzien czasem ale rzadko bywalo ze codziennie chyba 3 razy tak wyszlo..... nie wiem co mam robic jestem zla? przygnębiona? smutna? tak wszystko na raz i sie boje ze moge nie byc mamusia nigdy :(:-(

missiiss głowa do góry. najważniejsze to pozytywne myślenie. jeśli czytałaś posty tutaj to napewno widziałaś, że niektóre dziewczyny czekały nawet rok i więcej na dzidziusia. z resztą lekarze z reguły mówią, że problem jest dopiero jeśli po roku stałych starań się nie uda.
Stres jaki sobie fundujesz wyczekiwaniem może wpływać na Twoją owu. Pamiętaj o tym, że najprędzej zajdziesz jak tak bardzo nie będziesz tego chciała.

Czyli obecnie obie jesteśmy na etapie starania się :-)
3mam kciuki za nas obie.

kici69 wiem ze stres i nerwy nie pomagaja a wrecz przeciwnie ale czasem sie nie da tym nie myslec.... jestem mloda ale jak bylam jeszcze mlodsza to tez strasznie chcalam miec dziecko no al wiadomo szkola i brak mezczyzny odpowiedniego dla mnie ktorego ede kochala calym sercem.... teraz gdy tak jest .... sa problemy.... czasem ciezko sie ztym oswoic i przestac myslec nagminnie

tez trzymam za ciebie i wszysktkie kobitki kciuki :) pozdrawiam

hej dziewuszki :) ja bralam diane 35 na problem z testosteronem przez 6 miesiecy . wlaśnie niedawno skończylam ostatnie opakowienie . Chcemy miec dziecko ale wacham sie czy juz moge czy czekac :( ? jak myslicie ?

karolinka ja tam nie czekalam .... a co ci gin powiedziala?? ze mozesz od razu czy sie nie pytalaś?? dziewczyny pisza ze po antykonceptach niektore zachodzily w pierwszych cyklach inne nie wiec mysle ze mozna sprobowac... nie spotkalam sei z opiniami zeby ktoras miala problemy z powodu tego ze zaszla w pierwszym cyklu po odstawieniu tabletek... wiec trzymam kciuki zeby sie szybciutko udalo :):tak: pozdrawiam serdecznie

no i ginekolog zalatwiony dopiero na poniedzialek rano..... bete ie jutro zrobic a jak nie wyjdzie to trzeba bedze i tak isc do giniatry.... jak okres nie przyjdzie do poniedzialku to bede miala naliczone juz 2 tygodniowe spożnienie....:eek: z dzidziaska pewnie nici bo mam niska temperature rano tylko w poludnie sie utrzymuje powyzej 39 stopni 37, 2 itp ale no to nie jest wazne:zawstydzona/y: niestety.....

sluz tez juz sie zamienil na mlecznobialy i kleisty.... a @ dalej ni ma :-(

ja nie mialam okresu 59 dni poszlam do lekarza z mysla ze jestem w ciąży . a tu niespodzianka siedze w poczekalni , weszłam do toalety a tu zonk .... za tydzien pojawilam sie u niej znowu i okazalo sie ze musze sie leczyc przez 6mc ....:crazy:

reklama
witam dziewczynki :)
jestem nowa ale tak samo jak wy chcialabym miec dzidziusia :). mamy juz 3letnia coreczke ale chyba najwyzsza pora na kolejne malenstwo. ja prawie od 3 lat stosowalam antykonc.najpirw przez rok zastrzyki depo provera a potem cilest. ostatnia tabletke wzielam 21 maja a 24 dostalam@.. teraz odstawilam tabletki i moze sie uda... mam taka nadzieje chociaz wiem ze w pierwszym cyklu jest mala szansa.. ale dzis popoludniu zauwazylam na bieliznie sluz.. i chyba mam dni plodne... chociaz nie wiem czy to mozliwe po odstawieniu tabletek.. ale najgorsze jest to ze moj maz ma nocna zmiane i dzisiaj nici z przytulania..:wściekła/y:alle wczoraj sie przytulalismy wiec moze cos z tego wyjdzie...mam taka nadzieje:laugh2:pozdrawiam was i zeby nam wszystkim sie udalo zafasolkowac!!!!!!

Do góry