reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

zajść w ciążę po antykoncepcji...

hejo... chcialam tylko napiac, ze moi znajomi decydujac sie na dzidziusia, nie pomysleli o odczekaniu jakiegokolwiek czasu po odstawieniu tabletek i zaszli od razu w pierwszym cyklu...
kolezanka miala niestety krwawienia, ale udalo sie progesteronem podtrzymac ciaze, potem go odstawiono i dzidzius dal rade :) teraz zaczynaja drugi trymestr wiec wszystko powinno byc okiej..

z mojej wiedzy wynika, ze NAJBEZPIECZNIEJ jest odczekac pol roku, zeby organizm sie hormonalnie nieco przestawil... tj wrocil do naturalnego rytmu :)

reklama
Teorii jest wiele, jak już chyba pisałam mój gin powiedział, że nie ma po co odczekiwać przy nowoczesnych środkach antykoncepcyjnych, konsultowałam to też telefonicznie z ordynatoprem naszego oddziału położniczego i profesorem z Akademii Medycznej w Białymstoku.

Miło, tylko pamiętaj, że ja nie jestem ekspertem, a co lekarz to opinia. Jeśli chcesz uniknąć ewentualnej ciąży mnogiej to wstrzymaj się 3 miesiące, bo przez pierwsze 3 miechy jest "ryzyko" ciąży mnogiej.

Miło, tylko pamiętaj, że ja nie jestem ekspertem, a co lekarz to opinia. Jeśli chcesz uniknąć ewentualnej ciąży mnogiej to wstrzymaj się 3 miesiące, bo przez pierwsze 3 miechy jest "ryzyko" ciąży mnogiej.
odczekaliśmy 2 miesiące... jak dla mmnie może być mnoga :-) bardzo chętnie :tak:

w moim środowisku też tak mówili, brałam tabletki od szesnastego rokużycia.co roku robiłam miesięczną przerwę. obecnie mam 20 lat, w kwietniu przestałam brać tabletki, a w ostatnim cyklu na przełomie lipca i sierpnia staraliśmy się o dzidzię i nawet nie przypuszczaliśmy że tak szybko się uda, a jednak. Także Wam też napewno się uda

Witam seredcznie!!! :-) znów mnie długo nie było, co nie zanczy ze zrezygnowalismy z dzidzi ;-) starania zaczynamy po nastepnym opakowaniu Yasminelle-tak zdecydowalismy z mężulkiem...Mam nadzieję, że szybko Nam się uda bo nie mogę się doczekać już! A tym bardziej się nakręciłam bo w niedziele byliśmy na chrzcinach u 1,5 miesiecznego brzdąca-i mężus był chrzestnym:-)takie słodziutkie to maleństwo...ahhhh mam nadzieję że niedługo wszytskie bedziemy sie tak cieszyć:tak:Powodzenia!

Witam wszystkich Forumowiczów!
Podobnie jak większość Forumek na tym wątku jestem po wieloletnim braniu pigułek anty - dokładnie Diane 35. Brałam je z rocznymi przerwami od kilku lat.
Ostatnie opakowanie skończyłam w zeszły poniedziałek czyli 20. sierpnia a wczoraj miała pojawić się @ ale coś jej jeszcze nie widać...
Dzisiaj wybieramy się z Mężem do Gina aby zakomunikowac jej nasze plany (trochę niefortunny termin akurat jak ma być @ no ale trudno)i posłuchać co nam na to powie.
Pozdrawiam serdecznie wszystkie Starające sie Pary!

reklama
A ja nadal na tabletkach-choć juz bardzo, bardzo chciałabym je przerwać-i zaczac cieszyć sie rosnącą fasolką. Hmm-a moze uda sie nie biorac kilku tabletek? Ostatnio gin powiedział mi że zajsc w ciaze mozna zaraz w pierwszym cyklu-i ciaze mnogie sa raczej wyjatkami niz regula :)

Do góry