reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zajść w ciążę po antykoncepcji...

hejo... chcialam tylko napiac, ze moi znajomi decydujac sie na dzidziusia, nie pomysleli o odczekaniu jakiegokolwiek czasu po odstawieniu tabletek i zaszli od razu w pierwszym cyklu...
kolezanka miala niestety krwawienia, ale udalo sie progesteronem podtrzymac ciaze, potem go odstawiono i dzidzius dal rade :) teraz zaczynaja drugi trymestr wiec wszystko powinno byc okiej..

z mojej wiedzy wynika, ze NAJBEZPIECZNIEJ jest odczekac pol roku, zeby organizm sie hormonalnie nieco przestawil... tj wrocil do naturalnego rytmu :)

reklama
Teorii jest wiele, jak już chyba pisałam mój gin powiedział, że nie ma po co odczekiwać przy nowoczesnych środkach antykoncepcyjnych, konsultowałam to też telefonicznie z ordynatoprem naszego oddziału położniczego i profesorem z Akademii Medycznej w Białymstoku.

Miło, tylko pamiętaj, że ja nie jestem ekspertem, a co lekarz to opinia. Jeśli chcesz uniknąć ewentualnej ciąży mnogiej to wstrzymaj się 3 miesiące, bo przez pierwsze 3 miechy jest "ryzyko" ciąży mnogiej.

Miło, tylko pamiętaj, że ja nie jestem ekspertem, a co lekarz to opinia. Jeśli chcesz uniknąć ewentualnej ciąży mnogiej to wstrzymaj się 3 miesiące, bo przez pierwsze 3 miechy jest "ryzyko" ciąży mnogiej.
odczekaliśmy 2 miesiące... jak dla mmnie może być mnoga :-) bardzo chętnie :tak:

w moim środowisku też tak mówili, brałam tabletki od szesnastego rokużycia.co roku robiłam miesięczną przerwę. obecnie mam 20 lat, w kwietniu przestałam brać tabletki, a w ostatnim cyklu na przełomie lipca i sierpnia staraliśmy się o dzidzię i nawet nie przypuszczaliśmy że tak szybko się uda, a jednak. Także Wam też napewno się uda

Witam seredcznie!!! :-) znów mnie długo nie było, co nie zanczy ze zrezygnowalismy z dzidzi ;-) starania zaczynamy po nastepnym opakowaniu Yasminelle-tak zdecydowalismy z mężulkiem...Mam nadzieję, że szybko Nam się uda bo nie mogę się doczekać już! A tym bardziej się nakręciłam bo w niedziele byliśmy na chrzcinach u 1,5 miesiecznego brzdąca-i mężus był chrzestnym:-)takie słodziutkie to maleństwo...ahhhh mam nadzieję że niedługo wszytskie bedziemy sie tak cieszyć:tak:Powodzenia!

Witam wszystkich Forumowiczów!
Podobnie jak większość Forumek na tym wątku jestem po wieloletnim braniu pigułek anty - dokładnie Diane 35. Brałam je z rocznymi przerwami od kilku lat.
Ostatnie opakowanie skończyłam w zeszły poniedziałek czyli 20. sierpnia a wczoraj miała pojawić się @ ale coś jej jeszcze nie widać...
Dzisiaj wybieramy się z Mężem do Gina aby zakomunikowac jej nasze plany (trochę niefortunny termin akurat jak ma być @ no ale trudno)i posłuchać co nam na to powie.
Pozdrawiam serdecznie wszystkie Starające sie Pary!

reklama
A ja nadal na tabletkach-choć juz bardzo, bardzo chciałabym je przerwać-i zaczac cieszyć sie rosnącą fasolką. Hmm-a moze uda sie nie biorac kilku tabletek? Ostatnio gin powiedział mi że zajsc w ciaze mozna zaraz w pierwszym cyklu-i ciaze mnogie sa raczej wyjatkami niz regula :)

Do góry