reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zajść w ciążę po antykoncepcji...

HAUSFRAU u mnie podobnie nastawiona na 3m-ce przerwy usłyszalam ze tabletki stosuje sie jako jedna z pierwszych metod gdy nie mzna zasc bo wstrzymuja organizm a jak przestajesz brac to sie rbi nadprodukcja najłatwiej wtedy i mnie było identycznie m mówili ze nie bede miała dzieci ale terapia po tabletkach poskutkowala

słoneczko 190 gratulacje i nie matw sie ze abletki a ze szok to chyba normalka ale za ilka dni jak dotrze to wszysko zbaczsz jaka radosc i szczescie cie ogarnie...

reklama
Czesć kobietki!!! nie zaglądam na forum..bo nie chce sie dołować...powiem tak: skończyłam ostatnie opakowanie Yasminelle-brałam od lutego/marca-jakoś tak, miesiączkę (zdaje sobie sprawę że nie do końca "naturalną" dostałam 21.09, no a 7.10 było pierwsze przytulanko po @ :-) teraz od dwóch dni mam obolałe piersi i powiększone...ale , nie napalam się...stwierdziłam tak-tabletki odstawione, przytulanko-jak to w małżeństwie i jak sie uda to będzie SUPER, a jak nie to trudno-staramy się dalej! :) przestałam się napalać :) pozdrawiam i trzymam kciuki za Was!

witam wszystkie staraczki
w moim przypadku bylo jeszcze inaczej :)
jakies 2 lata temu staralismy sie o dziecko a ja nie stosowalam tabletek okolo roku przed probami. udalo mi sie zajsc w 2 cyklu prob ale niestety w 10 tygoniu stracilam dziecko. po tym fakcie zaczelam brac tabletki Cilest i bralam ok 8 miesiecy poniewaz moja ginka powiedziala ze to najlepszy srodek do uregulowania cykli i pozniejszego zajscia w ciaze. po odstawieniu w 2 cyklu zaszlam w ciaze i teraz cierpliwie czekamy na nasza coreczke :)
wszystko jest mozliwe dziewczyny :))
pozdrawiam

Witajcie.
Jak zapewne większość z was wie staramy się z mężem o drugie dziecko. Coś nam to nie wychodzi, bo to już 9 cykl starań. Tak mi dziś wpadło do głowy, że może to jest wina tego, że trzy lata miałam spirale. Nadmieniam, że badania są w pożadku i nie miałam spirali hormonalnej.Acha i odczekaliśmy ze staraniami wskazane przez lekarza trzy miesiące. Dziewczynki - może ktoras z was miała sprale przed zafasolkowaniem.

Moja przyjaciółka miała spiralę, ale bardzo krótko, bo miała w związku z nią straszne problemy i musiała usunąć po kilku miesiącach. Po kilku kolejnych miesiącach zaszła w ciążę i jej córa ma obecnie ponad 2 lata. :-)Gdyby nie stosowali prezerwatyw zaszła by pewnie jeszcze szybciej. :-)

To mnie pocieszyłaś. Tylko, że ja miałam 3 lata, ale nie miałam większych dolegliwości z nią związanych - tylko takie, które są normalnym zjawiskiem przy takiej metodzie antykoncepcji.

Czesc wszytskim, jestem na tym forum nowa a wiec prosze o wszelkie rady i jesli ktos wie odpowiedzi na moje pytania to bardzo prosze.. bralam tabletki diane 35 z drobnymi przerwami przez ok 8 lat.. teraz od ok 4 lutego przestalam bo chcemy miec z mezem dziudziusia...:-p, martwie sie kilkoma sprawami:
1) kiedy po odstawieniu tabletek mozna zaczac starania??
2) czy tabletki wplywaja na to ze ciaza moze byc bardziej zagrozona tzn ze np jesli kobieta zajdzie w ciaze zaraz po odstawieniu pigulek to czy jesli zajdzie w ciaze nie bedzie to grozilo poronieniem???

ja przed braniem tabletek mialam ksiazkowa miesiaczke, bardzo reguralny,, w przerwach rowniez okres byl reguralny - to chyba dobry znak.??

reklama
hejka tikanis. No to jesteśmy w podobnej sytuacji.
Co do staranek po pigułkach zdania są podzielone.
Niktórzy lekarza mówią aby odczekać minimum 3 miesiące a najlepiej jakieś pół roku żeby organizm wrócił do równowagi po pigułkach.
Inni znowu mówia, że najlepiej starać się zaraz po odstawieniu pigułek bo wtedy jest największe prowadopodobieństwo zafasolkowania.
u jednych sprawdza się pierwsza teoria, u innych druga.
Różnie bywa.
Ja nadal nie zafasolkowałam :) a Diane odstawiłam we wrześniu 2007.

Do góry