reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zajść w ciążę po antykoncepcji...

Wczoraj byłam u Gina i powiedziałam, że odstawiam piguły... a ona do mnie, że mam teraz sie naprawdę postarać bo najlepiej w ciążę zachodzi się zaraz po odstawieniu. Byłam trochę, a nawet bardzo zaskoczona, bo nastawialiśmy się na 3 miechy czekania a tu życzenia obym następnym razem przyszła do Gina już zafasolkowana!!

reklama
Witam serdecznie:-)
Napiszcie mi proszę kobietki czy przyjmując tabletki hormonalne-Yasminelle (ostatnie opakowanie) mogę równocześnie brać kwas foliowy? Jedno z drugim się nie gryzie?
Pozdrawiam i trzymam kciuki:tak:

wtam w niedzielne popoludnie !
ja po odstawianiu pigul bralam cos, co sie nazywalo femibion 800 (dostepne w niemczech) moja ginka i potem aptekarka powiedzialy, ze ten srodek ma wieksza dawke folatow (w tym 400 kw. foliowego) i inne mineraly, ze niby szybciej dochodzi sie do prawidlowego wzrostu witaminy w ciele po odstawieniu antykoncepcji...teraz biore tylko kwas foliowy, czyli razem od listopada 2006, bo tak mielismy sie starac...a staranka przesuniete...kwas biore naral...a noz a widelec...;-) bo gdyby tak wpadka byla...to ja sie nie pogniewam;-)

Od odstawienia piguł mierze tempkę ale bardziej przypomina drgawki (góra/doł/góra/dół) niż jakiś normalny wykres. Nie wiem czym jest to spowodowane bo przyczyn może być wiele. Przede wszystkim odstawienie tych piguł.... :angry: ... ból zęba, antybioty na zapalenie dziąsła itp.

Witam wszystkie Mamy:)

Na razie, żeby nie zapeszyc, nie nazywam siebie Mamą, ale to trudne, bo cały cas o tym myślę, że w środku już jest fasolka. Na razie bardzo malutka bo to czwraty tydzien po zapłodnieniu, ale wyniki testu domowegi i badania krwii są jednoznaczne - poziom bHCG - 380:) Trochę to na mnie spadło niespodziewanie, bo tabletki antykoncepcyjne odstawiłam dwa miesiące temu. W drugim cyklu bez pigułek "zaciążyłam":) Za tydzień idę na USG wewnętrzne. Same pozytywne myśli i zero stresów - takie zalecenia mam od męża i rodziców - i tego się trzymam!:)

reklama
Do góry