reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zajść w ciążę po antykoncepcji...

Witam Was ;-) Co do tarczycy, prócz TSH radze też zrobić antyTPO - przeciwciała. Dzieki temu można sprawdzić czy nie przyplątało sie cos typu Zespolu Hashimoto (tak jak u mnie np.) :-( są to choroby autoimmunologiczne a odgrywaja BARDZO dużą role jeżeli chodzi o staranka jak i utrzymanie ciąży.
My staranka zaczynami za kilka miesiecy a juz wiem ze czeka mnie co 2-3 tygodniowe badanie hormonow, dawkowanie odpowiednich ilosci dawek itd. :baffled:
Życze powodzenia!!! Pozdrawiam;-)

reklama
no tak tak :-) dzisiaj mam 13dc czyli plodne...kurde ciekawe czy tym razem sie uda...trzeba dzialac, a mi jakos sie za bardzo nie chce...i wez tu czlowieku badz madry...

Trzymam kciuki żeby się udało :-) A z tą ochotą to faktycznie róznie bywa. A tak odnosnie tego tematu to ja poszalałam z mężem przed wczoraj po tej naszej rozmowie na temat "kiepskiego małżeńskiego seksu" :-D

Cześć!!!
Co tam u Was słychać, jak czas mija??
A faktycznie niedoczynność może utrudniać zajście w ciążę,Tarczyca także powodować może uczucie zimna, potliwość rąk i stóp. Uderzenia gorąca, poranny niepokój(podobne do kołatania serca) Senność, problemy z koncentracją i mnóstwo innych, łącznie z szorstą skórą, albo "jak papier" wytrzeszczem oczu. Leczona( chociaż niestety raczej do końca życia) nie jest tak uciążliwa.
Mnie podejrzewają, że coś jest nie tak z tarczycą, ale miałam robione badania i na razie jest ok. Niestety mam obciążenie rodzinne. A to paskudztwo jest dziedziczne. :/

A co do tabletek, Wy łotry jedne :):) ja łykam tabsy bez przerwy kupę lat, a nie będę robić przerwy. Nie piszcie że jak ktoś długo bierze tabsy to będzie samo zło i problemy , bo mnie stresujecie :):):) Ja tu potrzebuję, że teraz tabsy są łagodniejsze i nie tak radykalne dla organizmu, a nie straszenie :):) No dobra nie gniewam się na was hahahaah Oczywiście żatruję, bo i tak Was lubię :D:D:D

Witam dziewczyny
Przez ponad 10 lat (z małymi przerwami kilkumiesiecznymi ) stosowałam antykoncepcje hormonalną. Byłam przekonana,że zajście w ciążę to będzie wielkie wyzwanie biorąc pod uwagę także mój wiek,ale okazało się zupełnie inaczej. Już po 4 miesiącach po odstawieniu tabletek i zażywaniu kwasu foliowego zrobiłam test ciążowy i okazał się pozytywny !!!! Proponuję wszystkim starającym się o dziecko po odstawieniu tabletek aby kupiły sobie kwas foliowy i cieszyły się z seksu bez zabezpieczeń.Wasz organizm sam zdecyduje kiedy jest gotowy na dziecko. POWODZENIA !

ja właśnie jestem w pierwszym cyklu po odstawieniu tabletek, kwas foliowy oczywiście biorę :) ciekawe kiedy nam się uda ale ja już się nie mogę doczekać :))

reklama
Cześć!!!
Co tam u Was słychać, jak czas mija??
A faktycznie niedoczynność może utrudniać zajście w ciążę,Tarczyca także powodować może uczucie zimna, potliwość rąk i stóp. Uderzenia gorąca, poranny niepokój(podobne do kołatania serca) Senność, problemy z koncentracją i mnóstwo innych, łącznie z szorstą skórą, albo "jak papier" wytrzeszczem oczu. Leczona( chociaż niestety raczej do końca życia) nie jest tak uciążliwa.
Mnie podejrzewają, że coś jest nie tak z tarczycą, ale miałam robione badania i na razie jest ok. Niestety mam obciążenie rodzinne. A to paskudztwo jest dziedziczne. :/

A co do tabletek, Wy łotry jedne :):) ja łykam tabsy bez przerwy kupę lat, a nie będę robić przerwy. Nie piszcie że jak ktoś długo bierze tabsy to będzie samo zło i problemy , bo mnie stresujecie :):):) Ja tu potrzebuję, że teraz tabsy są łagodniejsze i nie tak radykalne dla organizmu, a nie straszenie :):) No dobra nie gniewam się na was hahahaah Oczywiście żatruję, bo i tak Was lubię :D:D:D

Hehe... ale tutaj nikt nie straszy że po tabsach są same problemy :-) Ja przykładowo nie miałam żadnych i nie mam podstaw żeby kogoś straszyć jakimiś niestworzonymi teoriami :-) Zresztą teraz są tabletki nowej generacji i jeśli są odpowiednio dobrane to "no problem" :-D

Witam dziewczyny
Przez ponad 10 lat (z małymi przerwami kilkumiesiecznymi ) stosowałam antykoncepcje hormonalną. Byłam przekonana,że zajście w ciążę to będzie wielkie wyzwanie biorąc pod uwagę także mój wiek,ale okazało się zupełnie inaczej. Już po 4 miesiącach po odstawieniu tabletek i zażywaniu kwasu foliowego zrobiłam test ciążowy i okazał się pozytywny !!!! Proponuję wszystkim starającym się o dziecko po odstawieniu tabletek aby kupiły sobie kwas foliowy i cieszyły się z seksu bez zabezpieczeń.Wasz organizm sam zdecyduje kiedy jest gotowy na dziecko. POWODZENIA !

Witamy serdecznie :-) Widzę że Twoja sytuacja jest podobna do mojej, też w 4 cyklu zaszłam w ciążę :-) POodobnie jak Ty też brałam tabsy, ale nieco krocej, no i po odstawieniu odrazu przeszłam na kwas foliowy. Więc jak widać jesteśmy dobrym przykładem na to, że po tabsach też można dać się zafasolkować :-D Tylko niestety iektóre osoby mimo wszystko trochę dłużej muszą poczekać na to małe szczęście. Ale trzymajmy kciuki za całą resztę która się stara!

ja właśnie jestem w pierwszym cyklu po odstawieniu tabletek, kwas foliowy oczywiście biorę :) ciekawe kiedy nam się uda ale ja już się nie mogę doczekać :))

Hejka :-) To fajnie że podjęliście decyzję o maluszku :-) Ciąża to cudowna sprawa :-D Tylko nie nakręcaj się zbytnio na szybkie zajście, żeby później niepotrzebnie się nie rozczarowywać. Dzieciątko przyjdzie w swoim czasie, wtedy kiedy najmniej się tego będziecie spodziewali. Więc głowa do góry!!!

Do góry