reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zajść w ciążę po antykoncepcji...

reklama
ja jestem 6 miesiecy po odstawieniu i wariuje, ze zajsc nie moge...a robilas moze bete? Skoro lekarz jeszcze nic nie widzi to z badania juz cos bedzie widac?Ale to trzeba zapytac kolezanek, ktore bardziej znaja sie na tym jak ja ;p

Margolcia, każdy ma inne zdanie. Ja mam podobnie jak mandrzejczuk :-):-) Tzn... wzięło mnie okropnie na dziecko i jak się któregoś pięknego dnia dowiem o tym, że jestem w ciąży tak chyba będę szalec ze szczęścia. A szkoła rodzenia to i tak dla mnie rzecz zbędna :-):-):-) Ja i tak do porodu jestem optymistycznie nastawiona, dla mnie to bedzie coś cudownego kiedyś urodzić i mieć w końcu dziecko!! CHyba będę płakać ze szczęścia. No ale jak Ty uważasz, że szkoła rodzenia jest ok to przecież Cię nie będę nienawidzić za to ;-);-);-);-)

Cześć wszystkim staraczką mam problem chcemy mieć dzidziusia z mężem staramy się juz 2 miesiąc w tamtym miesiącu nic w tym mam mdłości była po tygodniu spuźnienia u lekarza bo test wyszedł z jedną kreską ciemna i druga była ale bardzo bladziutka i po 2 tygodniach jak miała dostac wczoraj dostałam jakies dziwne brązowe i różowe plamy dzisiaj mam cos jak miesiączke ale duzo mnie bledsza ta krew bardziej taka rózowawa i rakie małe skrzepiki czytałam że tak może byc na poczatku przy zagnieźdzaniu się w macicy ale sama niewiem doktor tydzien temu robił mi USG ale nic nie widział i powiedział ze macica jest lekko nabrzmiała ale że za wczesnie bo jak policzyłam był by 3 tydzien ciąży i niewiem co myśleć pomóżcie dziewczyny bo sie zapłacze

Uwazam że bardzo możliwe że jesteś w ciąży, bo nawet jesli wyszła druga blada kreska to wskazuje to na ciążę. Mi też na początku ciąży, a byłam wtedy w 4 tyg jak się dowiedziałm, też wyszla blada. Ale najlepiej zrób sobie badanie beta HCG z krwi i najlepiej tak z 2, 3 dni pod rząd żeby widzieć czy przyrasta. No a lekarz w tym wieku ciąży mógł nie widzieć, zależy jaki ma sprzęt no i oczywiscie ważne jest doświadczenie. Ale juz za jakies 2 tyg powinno być widac, no ale serduszko to pewnie dopiero ok 6-8 tyg więc się nie stresuj tylko lepiej zacznij już łykać kwas foliowy. Chociaż jeśli starasza się o maluszka to chyba juz brałaś kwas, co?

po odstawieniu jestem 3 miesiące

Ja zaszłam w ciążę w 4 cyklu po odstawieniu, tzn w 3 normalnym - nie licząc tego pierwszego cyklu po odstawieniu tabletek. Ale nie masz się co stresować, to jest zależne od organizmu kobiety i nie możesz się sugerować tym co inne z nas piszą. A martwić zaczęlabym sie dopiero na Twoim miejscu gdybym się rok starala i nic by nie wychdziło. Zreszta lekarze też sa zdania że rok starań to normalka, a powyzej to lepiej zbadać co przeszkadza w zajsciu w ciążę. Chociaż wiem jak to jest pragnąć maluszka i czekać aż wreszcie ta porąbana @ nie przyjdzie. Ale trzymam kciuki, bedzie dobrze. Daj później znać co i jak.

Anecia1111 dzisiaj byłam i gina i powiedział że krwawienie jest bardzo małe że zaszły małe zmiany niepowiedział jakie i jeszcze cin na USG nie widac kazał zrobic betke i jutro mam sie z wynikiem zgłosic dam znac jak już sie okaże co i jak pozdrawiam

Anecia1111 dzisiaj byłam i gina i powiedział że krwawienie jest bardzo małe że zaszły małe zmiany niepowiedział jakie i jeszcze cin na USG nie widac kazał zrobic betke i jutro mam sie z wynikiem zgłosic dam znac jak już sie okaże co i jak pozdrawiam

To trzymam kciuki żeby to jednak byla fasolka. I daj znac jak ta wyniki.

Anecia1111 jednak wynik betki ujemny badanie lekarskie i okazało się że niewiadomo dlaczego @ spuxniła się 2 tygodnie ale poradziła się lekarza kazal mi pic folik i próbowac i niemam zamiaru się poddawać trzymam za was wszystkie kucuki a wy za mnie pozdrawiam oby te nasze fasolki wkońcu się pojawiły

Anecia1111 jednak wynik betki ujemny badanie lekarskie i okazało się że niewiadomo dlaczego @ spuxniła się 2 tygodnie ale poradziła się lekarza kazal mi pic folik i próbowac i niemam zamiaru się poddawać trzymam za was wszystkie kucuki a wy za mnie pozdrawiam oby te nasze fasolki wkońcu się pojawiły

Szkoda że to nie jest jednak fasolka, ale nie poddawaj się - przecież w końcu musi się udać. A folik łykaj, nie zaszkodzi a wrecz pomoże. Ja jeszcze zanim zaszłam w ciążę to wyczytałam ze warto brać olej z wiesiołka na zwiększenie śluzu, ale nie zdążyłam bo już byłam w ciąży - brałam więc tylko folik jakieś 3 miesiące przed.

reklama
Do góry