reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

zajść w ciążę po antykoncepcji...

Bafinka z tym rowerem to odważna jesteś.Ja bym się bala.Dobrze ze jesteś w formie.Nie ma nic fajnego jak być w ciąży i dobrze się czuć.Ja tak miałam z synkiem.W tej drugiej gdzie prawdopodobnie była córcia to czułam się fatalnie choć nie wymiotowywalam.Ale zobaczyłam wtedy też ta druga stronę ciazy.Fajnie ze mały sie cieszy.Szybko mu powiedzieliscie.Do porodu będzie mu się dłużyło.
Lilith u mnie 25 dc ale wiem ze nic z tego nie będzie.Dziś po numerku jak sie podcieralam to widzialam nitki krwi.Malutko tego bylo ale juz cos sie sztkuje.Ja mam ostatnio krotkie cykle bo nawet po 26 dni wiec czekam na @.Nie będzie to jakieś dla mnie zaskoczenie bo cały cykl czułam ze to nie mój miesiąc.W poniedz.idę do pracy po prawie 2 - tyg. przerwie.Mały przez ten czas mnie wykonczyl, czasem doprowadzal mnie do maks.wkurzenia.Wszystko kręciło się wokół niego, czasem nawet czułam ze zabiera mi moją przestrzeń.Mam nadzieję ze już koniec z chorobami na pewien czas.W sumie to od listopada kiedy wywoływali mi poronienie to cały czas coś się sypie.

reklama
Hej a my byliśmy na weekend nad morzem. Dzieciaki były po raz pierwszy :) Miały fajną zabawę. Pogoda też dopisała.
Mój cykl się dłuży, jestem już zmęczona. Jeszcze kilka dni i urlop to odpocznę

Kacha to oby teraz tylko do przodu! Ja również miałam cykle 26 dniowe, lutealna zawsze 13 dniowa. Krótkie cykle lepsze chyba, szybciej zlatujai można znowu zacząć działać.
Agusia my też teraz na plażę znowu jeździliśmy z tym, ze pogoda się popsuła od dwóch dni..
U tego giną upomnialabym się o cło i może pregnyl.. Po co czekać..
Jutro kończę 12 tc a zas mi źle, wymioty i mdłości mega grrr.

Lilith super ze konczysz 12 tydz.Bedzie juz tylko lepiej.Dziś jak w zegarku po 26 dniach dostałam @.Dzis z m zastanawialiśmy się czy nie odpuścić starań o drugie dziecko.Ja juz mysle o tym od dluzszego czasu.Stwierdzilismy ze mamy naszego kochanego synka, trzeba się nim zająć i cieszyć.Drugie dziecko straciliśmy i nic i nikt nam go nie zwróci, nawet kolejna ciaza.Widocznie nie jest nam dane drugie dziecko.Jak zaszlam wtedy w drugą ciaze z zaskoczenia to powiedziałam sobie ze to jest odpowiedni moment i albo urodze to dziecko albo wogole.Jak dowiedziałam się o stracie to swojej lekarkce też to powiedziałam.

Kacha, moze odpusccie. Faktycznie olejcie ten temat, skupcie się na sobie, synku etc. Ale zabezpieczeń nie uzywajcie. Będzie co ma być. Po kilku latach tez wyszłam z takiego założenia. I długo po tym i tak nic się nie udawało.
Po prostu zdajcie się na los, ma być maluszek to będzie ale wtedy kiedy sam zdecyduje.

Kupilam wozek, super promocja mi się trafiła. Dex teraz będzie z niego korzystał bo z Nuny starej wyrósł a potem w sam raz dla maluszka.

ale szybko kupiłaś:) a już wiesz kogo nosisz w brzuszku?? jaki model wózka?? ja planuję kupić pod sam koniec ciąży ale już nieśmiało oglądam ale nic jakoś specjalnie mi się nie podoba...

kachs lilith ma racje odpuść ale się nie zabezpieczaj co ma być to będzie:)

Bafinko ja dla Dextera nowy kupilam bo ze starej spacerówki wyrósł. Stwierdzilam, ze nie będę wywalac kasy na np Bj by i tak potem kupować nowy dla bobasa.. Wybrałam taki jaki chce po prostu, fotelik do tego tez wiem jaki chce. A miałam mega farta bo duuuzo taniej.
Synek zachwycony, wozek przyszedł.
Byliśmy dzis na scanie nerek mlodego, wracam awizo..ale zła bylam.. Po czym mój wraca ze starsza i pudło targa bo akurat podjechali drugi raz hihi. To już 4 jego. Nune zostawiam. Symbio sprzedalam dawno temu i britax w pełnym składzie mi został, to też sprzedam juz.
Cybex Balios. Do tego fotelik qlaud q dokupie.

Załączniki

• DSC_0365.JPG
    DSC_0365.JPG
    602,7 KB · Wyświetleń: 64
  • DSC_0364.JPG
    DSC_0364.JPG
    535,6 KB · Wyświetleń: 58
  • DSC_0369.JPG
    DSC_0369.JPG
    574,3 KB · Wyświetleń: 58
fajny też myślę o tym żeby taka mała spacerówka był jedyne co mnie zniechęca to to ze nie da się nóżek podnieść i jak dziecko śpi to i tak są zgięte.. ale jeszcze popytam w sklepach o opinie...

Bafinka szczerze odradzam Ci radzenie się w sklepie. Oni wciskają co się da i na wielu wózkach się nie znają. Są fajne stronki
Link do: Mama Wozi Bardziej
Link do: Domowa.TV - blog Pauliny Stępień. Tu też o chustach jak używasz.
Link do: Poza domem - Mamy Gadżety

Tam radzę poczytać i wybrać to co Cie interesuje.. O sprzedawcach ostatnio nic dobrego nie słyszałam.
Sa super spacerówki które na pewno spełnia Twoje wymagania.

Jeszcze tydzień i Prenatalne. Potem dwa tygodnie i płeć idziemy poznać. Tu nie mówią na badaniach niestety.. Mam przeczucie na dziewczynkę, zobaczymy jak będzie, bo chłopiec byłby super dla synka.

reklama
a ja po wizycie:) dzidzia rośnie jak na drożdżach wg USG 12w2d czyli tydzień starsza niż z om:) nie zdecydowaliśmy się na badania genetyczne tym bardziej ze dziś przyszły wyniki kariotypu i nie mamy żadnych mutacji za co doktorka powiedziała że wcześniej połówkowe zrobimy ok 18 tyg i zamierzam zabrać na tą wizytę Gabisia:)

co jeszcze z wizyty?? powiedziała ze nie podoba jej się kosmówka jakby sie trochę odklejała więc mam leżeć rower sex basen odpada... trochę się martwię ale ona mówi że jeszcze się przyklei.. ale 2 tyg temu było ok..

Do góry