reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

zajść w ciążę po antykoncepcji...

reklama
Agusia ale fajnego masz bejbika.super synus.a jak sie czujesz?maly chce ssac piers czy woli butle?to pewnie macie teraz w domu wesolo.

Kacha Kubuś je na zmianę raz z piersi raz z butelki. Jedno co mnie bardzo cieszy zjada wszystko co ja ściągnę z piersi, a sztucznego zjada nie wiele :) Wczoraj zdjęli mi szwy, czuję się już ok tylko czasem mnie lekko zaboli brzuch jak się przeforsuje :)

cześć dziewczyny!

wraca wreszcie do Was.. mąż w środe miał operację, od wczoraj jest już w domu i ma się dobrze, teraz tylko czekamy na wynik histopatologiczny po operacji

Agusia Kubuś jest piękny!!!!!! ciągle o Was myślę :-) co do Martusi to pamiętam, ze na początku Adaś też był upierdliwy.... wciąż chciał przy łożeczku stać, bawić się obok, pomagać itp ale po 2 tygodniach wszystko zeszło do normalnego poziomu
co do karmienia piersią to jesli chcesz faktycznie karmić piersią to najlepszym rozwiązaniem bedzie całkiem odstawić butlę, schować ją głęboko i nie wyciągać ... ja tak zrobiłam i nie załuję (tzn teraz daję 60 ml butlą wieczorm po cycu żeby dojadła, bo po szpitalu eMka ciut się poprzestawiała) :-) i dawać pierś bardzoooo często, ale na krótko... tylko walką wygrasz a jak bedziesz częsciej podawać mm w butli to mały w końcu poczuje że przy butli nie musi się męczyć bo z niej szybko leci, a przy piersi trzeba się namęczyć... i wydaje mi się, ze 2 tyg częstego przystawiania i powinnac zażegnać problem, ja tak miałam przy zapaleniu piersi, mała dostawała butlę a później wracałam do karmienia piersią i przez częste przystawianie się udało... no i tak samo teraz jak M był w szpitalu to dostawała raz a czasem 2 butlę, ale już od wczoraj wróciłam do starego trybu tzn tylko pierś i 60 ml przed spaniem z butli
wiem że łatwo się mówi o tym karmieniu ale tak kolorowo to nie wygląda i podstawą jest spokój, bo przez nerwy możesz całkiem stracić pokarm a i tak po cc pewnie musiałaś o niego walczyć
ale z drugiej strony znam dziewczynę która od samego urodzenia ściągała swój pokarm i podawała butlą i do 6 mż tak jej sie udawało karmić, więc w razie jak nie uda się Tobie piersią to nie miej wyrzutów i ściągaj tyle ile dasz radę, najważniejsze to najedzone i zadowolone dziecko

hejka

no to super ze z karmieniem się udało :-) pewnie jeszcze jakiś kryzys Was dopadnie, ale jak będziesz uparta to wygrasz :-) u nas kryzys średnio co miesiąc tzn piersi czasem mnie bolą, czasem mała coś fiksuje itp ale zwykle 2 dni i przechodzi :-)

a gdzie reszta babeczek???

Mnie i mojego m jednoczesnie dopadlo jakies przeziebienie.tylko kwestia czasu jak malego zarazimy.dzisiaj bylam z malym poraz pierwszy w kinie na bajce skubani.maly siedzial grzecznie i ogladal do samego konca.chyba mu sie spodobalo.

My remontowo, młoda ma wolne od szkoły ale od zajęć po nie, więc kursujemy między domami i jej zajęciami. Jestem wykończona ale warto, czas też szybciej leci :tak: Jutro mamy usg z płcią, córa się niecierpliwi :blink:I tak leci dzień za dniem, u Was widze wszystko dobrze i dzieciaczki też rosną, gratuluję :-D

hejka

u nas ok ale pogoda nie rozpieszcza...szaro i buro

kacha zdrówka!!!!!!

lilith i jak po wizycie???

bafinko gdzie się podziewasz????

kwiatuszek i co tam u Was????

reklama
Do góry