reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

zajść w ciążę po antykoncepcji...

reklama
Agusia a już myslałam że rodzisz bo nic się nie odzywałaś :-)
co do pieluch to ja generalnie używam dada z biedronki, na pierwsze tygodnie (ok 3 tyg) używaliśmy własnie new born, później przesliśmy na 2 i dopiero od 2 dni przeszliśmy na 3 ale wydają mi się za duze i mam dylemat czy jeszcze dwójek nie kupić, ale na pczątek jak nabardziej new born
i daj dziś znac jak po wizycie

lilith no pewnie dla spokoju idź gdzieś jeszcze raz :-)

Lilith nie wiem czy szybko zrobili mi cc, bo ja w piątek trafiłam z pękniętym pęcherzem płodowym gdzieś z boku. Całą sobotę chodziłam z cewnikiem obniżającym szyjkę, niedzielę do 20 spędziłam na porodówce i dopiero była cesarka. Jak na moje oko to trochę za późno. I zrobiło się zakażenie wewnątrzmaciczne :( Co spowodowało prawie miesiąc leczenia.

Anecia dzięki za info o pampersach :) Nie odzywałam się bo teraz biegam po lekarzach ze sobą, Marta dopiero skończyła antybiotyk i robimy jej badania bo po antybiotykach ma złe wyniki badań moczu. I pakuję już ostatnie rzeczy do szpitala :)
Gin nie dał mi skierowania na cc, powiedział że zobaczymy może uda się sn. Mam jechać do szpitala 4 lutego na 8 rano, chyba że zacznie się wcześniej poród.

Agsia ja na poczatku uzywalam tych new born z odslonieciem na pepuszek i maly caly czas byl przesikany.potem byly pampersy a po 8miesiacach przeszlismy na dade z biedronki.te ostatnie sa spoko.szkoda kasy na te drozsze bo nie widze jakiejs duzej roznicy.a moj synus juz od wczoraj ma 2latka.buntuje sie niezle.mam nadzieje ze do wakacji mu przejdzie.
U ciebie juz tak niewiele zostalo do porodu.w sumie w kazdej chwili moze sie zaczac.jakby co to zycze ci spokojnego rozwiazania.

Ostatnia edycja:
Agusia i co lekarz powiedział?
To jednak długo i też widzę przeżycia miałaś, ile było u mnie dokłądnie godzin po to niestety nie wiem ale kilka na pewno jak nie kilkanaście..

Byłam na innym usg, kolejne 19.02 na rozpoznanie plci :)

Lilith lekarz powiedział że nie da mi skierowania na cc. Decyzję o formie porodu ma podjąć lekarz ze szpitala tam gdzie będę rodzić
Kacha moja Marta używa pampersów z rossmana i jestem z nich zadowolona. Mam kartę rabatową więc płacę jeszcze taniej

Kacha używam tych pampersów babydream od około ponad pół roku i nic Marcie się nie dzieje. Na te pieluchy namówił mnie mój brat bo on mam bliźniaki i nie wyrabia z kasą na pampersy :)

hejka

u nas już w miarę ok, Adaś końcówka kaszlu, ja juz czuje się dobrze, Anusia zdrowa

jeszcze tydzień i eMek idzie do szpitala i wtedy mnie nie będzie z Wami

Agusia no to w razie czego powodzenia :-) szybkiego i bezbolesnego rozwiązania :-) jak Ciebie położą to pewnie bedzie tak jak ze mna... będą wywoływać poród ... przy pierwszym tego zwykle nie robią (przynajmniej u nas w szpitalu) a przy drugim tylko pytają czy się zgadzasz :-)

lilith no to teraz czekamy na wieście co u Ciebie w brzusiu siedzi :-)

kacha no ja też właśnie różnicy w pieluchach nie widzę dlatego używamy dada, z synem używaliśmy najpierw pampersy a później stopniowo przechodzliśmy na dada a tym razem przy córci odrazu dadę kupiłam i jest ok, żadnych odparzeń, przeciekania ... no chyba że mega kupa jest to czasem coś wyleci hehe

reklama
Do góry