reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zajść w ciążę po antykoncepcji...

reklama
Dziewczyny, ja przerwałam antykoncepcję w czerwcu (Evrę, po 8 latach), w lipcu 25 miałam okres.. starałam się wyczuć owulację po bulach jajników, test lH wyszedl pozytywnie, więc i starania były ;) Jestem w 32 dniu cyklu i czekam do końca miesiąca by zrobić teścik.. oby @ nie przyszła... oczywiście wszystkie objawy są obecne:).. nudności, bule brzucha, zrobiły mi się ciemniejsze ramki w okół suktów (dziwne..), mam zawroty głowy i spać mi się chce..ciągle (ale niestety należę do tych osób co umieja sobie wszystko wmówić..i może te objawy też sobie wmawiam..Oo).. W każdym razie mam pytanie.. skąd wiadomo kiedy po okresie wystąpi owulacja (patrząc na temperatury tylko- bo upłay i bóle to rozumiem)?.. Czy jak mam niskie temperatury i nagle pojawia się wysoka? a jak sie nie pojawi tzn. ze cykl bez owulacji byl?

ja też , jeżeli chodzi o tą cała temperaturę to jestem zielona...ale jeżeli chodzi o te Twoje objawy to ja tak samo miałam w 1. cyklu, wszystkie objawy a po ciązy ani widu ani słychu;-) jednak trzymam kciuki za Ciebie:) a TY emka jak tam?

zielony_groszku ja teraz mam 12 d.c. i próbujemy i będziemy próbować, ale się nie nakręcam że to akurat teraz będzie. Teraz stawiamy na spontaniczność :) a jak się uda to fajnie :) jak nie to będziemy dalej próbować. Trochę zmieniłam myślenie po tym ostatnim cyklu, w którym już myślałam że się udało :) ostatnio moja bratowa dowiedziała się że jest w ciąży i była w szoku.... stosowali naturalne metody które sprawdzały się przez 6 lat!! A jak się okazało po wizycie u lekarza, miała w cyklu podwójne jajeczkowanie i to sprawiło że zaszła w ciążę... bo tak to w tym czasie co zaszła powinna mieć dni niepłodne... fajnie co nie? trochę stresu i co się może podziać :) widocznie było im pisane jeszcze jedno dzieciątko :) także stwierdzam że co ma być to będzie :):) miłego dnia Wam życzę :)

Hej, no ja się staram/ starałam (być moze zaszłam bo mam pierwsze objawy) ponad pół roku ;/ Używałam teraz Afrodyty - testera owu i wyszło mi że owulka mi się w cyklu poprzestawiała po tabletkach

Witam się :)
Jejku - nie doczytam Was co się pozmieniało, ani kto zaciążony...
Ja szósty cykl zaczęłam... a miałam nadzieję że dwa trzy miesiące starań i rach ciach i fasolinka będzie. Ten czas strasznie leci....
Chociaż niby szybko a do testowania od owulacji to tak woooolnooooo .... :-D

reklama
Witam moje kochane :* u mnie wszystko ok :) czuje się normalnie (prawie) cycki mnie bolą cały czas :/ i zmęczona jestem strasznie, najchętniej spała bym całymi dniami. No ale mam też dni w których mam więcej sił :p jestem już zmęczona tym zmęczeniem :) oczywiście pamiętam o Was i trzymam mocno kciuki :********

Do góry