reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

zajść w ciążę po antykoncepcji...

Witaj Aga_27 :) na pewno nam wszystkim się uda :) dziewczyny ja w sobotę zaczęłam drugi cykl ... ale moja @ trwała tylko 2 dni... dziś już nic...była obfitsza niż z odstawienia ale tylko 2 dni?? chyba ze to taka mała przerwa.. dziwne.

reklama
Witajcie dziewczyny!
Sorki za wtrącenie, ale jeszcze niedawno też wyliczałam dni płodne i cudowałam, żeby zobaczyć 2 kreski. 3,5 roku brałam tabletki i dokładnie 7 lipca 2010 je odstawiłam. W sierpniu wzięłam ślub i zaczeliśmy intensywne starania: seks co 2-3 dni, żeby plemniki były silniejsze, zapisywanie i wyliczanie dni płodnych, testy owulacyjne, i uwaga: NOGI W GÓRĘ na jakieś pól godzinki po stosunku! :-D No i po 7miesiącach, dokładnie 12 kwietnia okazało się że jestem 4tyg. w ciąży. :-D

Po tabletkach trzeba 3 miesiące odczekać żeby organizm się oczyścił.
Źyczę Wam kochane, aby starania trwały jak najkrócej i obyście cieszyły się urokami ciąży. Tego z całego serca Wam życzę! :-)

Mam nadzieję, że Wam pójdzie szybciej niż mi. :-) Po tabletkach faktycznie bardziej odczuwalne są miesiączki i rwanie jajników czasami sięga zenitu. :-)

Pamiętajcie o badaniach przed ciążą, w trakcie starań zróbcie takie podstawowe, czyli grupa krwi wasza i waszego partnera żeby nie było konfliktu, IgG i IgM różyczka i ospa, toksoplazmoza no chyba że przechodziłyście, albo byłyście szczepione i wirusowe zapalenie wątroby. Dlaczego o tym pisze? Bo w ciąży okazało się że nie wiem jaką mam grupę krwi i się stresowałam czy przypadkiem nie będzie konfliktu. Przy planowaniu te badania są bardzo ważne. Ach, no i morfologia, mocz i cytologia. :-) To tak żebyście później się nie zamartwiały tak jak ja.

Ciąża przebiega bardzo dobrze, fasolka już się odzywa. :-) Pierwsze 3 miesiące były dla mnie ciężkie: nudności, wymioty i bóle głowy, sińce pod oczami. Ale teraz wszystko wróciło do normy i okrągły brzusio napiewa mnie dumą. :-) No ale niebawem same się przekonacie! ;-)

katarinka, te 7 miesięcy to wcale nie jest tak długo w porównaniu z tym co czytam na jakiś różnych forach:) no ale jak się ta wyczekuje to na pewno to jest wystarczająco długo... ja czekam:) będzie co ma byc i nie nastawiam się na teraz, zaraz , już:tak:

jak będzie to miło,a jak nie, to spędzę ostatnie chwile sam na sam z mężem:-D

emka,miliaa, myszka zyjecie??;-)

dokładnie nie ma się co spinać :) będzie co ma być. Ja na razie nie zaczęłam starań bo po dwudniowej @ miałam 3 dni przerwy i dziś od nowa.... dziwne to trochę no ale... mam nadzieję, ze to nic takiego. A jak tam Wasze starania Dziewczynki? Może jakieś pierwsze objawy są :):p ....?? pozdrowionka

We wtorek byłam u ginekologa (zresztą u tego, który jak nam się uda będzie prowadził naszą ciążę). Zbadał mnie, zrobiłam cytologię, odpowiedział na pytania. Jeszcze w sobotę jadę na badania krwi i zaczynamy starania.

Doktor powiedział nam, żebyśmy się nie nastawiali, ze dziecko musi być już, teraz, natychmiast, bo trochę to trwa zazwyczaj. Wiec też staramy się nie nastawiać. Ale nie ukrywam, że byłabym baaaaaardzo szczęśliwa jakby w miarę szybko nam się udało :tak:

taaaa groszku żyje :) nie odzywałam się bo okres miałam ha ha :p ale tylko 3 dni ale chyba mało istotne :) ważne żeby następnego nie było :) dziś mam 4dc

reklama
Do góry