reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

zajść w ciążę po antykoncepcji...

wiesz co... ja miałam okropne bóle przed rozpoczęciem brania tabletek, dwa dni conajmniej wyłączone z życia,też się bałam, przyszła @ i nic,tylko delikatne pobolewania. a ja już zaopatrzyłam się w pół apteki tabsów:-D mam nadzieję że u Ciebie też tak będzie.

reklama
to pewnie przez te wakacje... robiłaś może jakieś badania? toksoplazmozę, różyczkę itp... bo tak jak czytałam na innych forach albo jakieś artykuły to niby powinno się zrobić, a moja lekarka mi nic nie kazała robić... co Twój lekarz w ogóle Ci powiedział... żeby czekać czy nie... czy sama decydowałaś?

emka, u mnie to było tak, że od jakiegoś już czasu zakładałam że dla zdrowia tabletki odstawię, a że czas powiększyc rodzinkę to przy okazji:tak: pani doktor dała mi skierowanie na badania, zaczęłam brac kwas foliowy( ale dopiero od niedawna biorę, jakiś niecały miesiąc bo się zagapiłam). Jutro mam wizytę kontrolną, zobaczymy czy z badaniami ok, bo coś tam musiałam powtórzyc. w każdym razie tylko robiłam morfologię toksoplazmozę i TSH. o czekaniu też nic nie mówiła, powiedziała że w zasadzie można brac się do roboty;-) a co u Ciebie? jak mija tydzień?

Aha to fajnie... mi nie kazała nic dodatkowo robić, ale jak słyszałam od koleżanek które są w ciąży ze później w ciąży robione są badania na toksoplazmozę itp. takze może dlatego mi nie zlecała... nie wiem... u mnie tydzień mija pracująco ;) straszny upał jest a odkąd odstawiłam tabletki to prawie codziennie pobolewa mnie brzuch tak dołem i jajniki. Poza tym większych zmian w sumie nie zauważyłam. Też tak miałaś? Pozdrawiam.

reklama
Do góry