reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

zajść w ciążę po antykoncepcji...

Czesc , mam pytanie : odstawilam tabletki anty poniewaz chce z przyszlym mezem miec dziecko. Odstawilam 2,3 tyg temu ... Dzisiaj zrobilam test i wyszedl ujemny brak ciazy ; (( jestem poprostu załamana ... od czasu do czasu bola mnie sutki ... Czy moge byc w ciazy ? moze zrobilam za szybko test ; ( pomozcie ... !

reklama
allusia czemu jesteś załamana?? chyba nie sądziłaś ze zaraz po odstawieniu zaciążysz?? rzeczywistość jest taka że to trwa niektórym udaje się po 2,3 miesiącach a niektórym po roku wiec trzeba sie uzbroić w cierpliwość... nie panikuj poczekaj na okres i zacznijcie starania od nowa przecież to nie boli:)

Mój już po wizycie. I tak. Lekarz potwierdził żylaki. Skierowanie na usg plus rtg [ tego już nie rozumiem po co ] wizyta z badaniem do 3 tygodni max. Później badanie nasienia. I operacja plus leki. Zależne to już od wyników. Dodatkowo jak będą wyniki to wtedy lekarz decyduję czy dodatkowo kieruję do kliniki czy mąż operacja a ja osobno swoje badania [ zależne od tego co załatwie w szpitalu ]. Ciesze się :) No i z lekarza mąż zadowolony, mówi że fajny konkretny i wszystko raz dwa chcę mu pozałatwiać :)
Więc teraz ja zajmuję się sobą, mąż sobą i kiedyś znowu wracamy do staranek ;D

Przekleiłam bo dopiero wróciłam i ide robić śniadanko :)

Z tabletkami bywa różnie, wszystko zależy od predyspozycji organizmu :) Są kobiety, które zaraz po odstawieniu tabletek zachodzą w ciąże i rodzą zdrowe dzieci, a są takie, które po odstawieniu mają problemy ;) Ja całe szczęście po roku brania tabletek, odstawiłam je (beznadziejnie się czułam) i zaczęłam używać testów owulacyjnych różnego rodzaju ;) fajna sprawa....mam nadzieję że szybko zajdę, bo sama jestem na etapie starania ;)

LILITH kochanie, ale dużo tego!!!! Ale cieszę się że już wiadomo co dalej robić, i że mąż się do lekarza przekonał. Trzymam nieustannie i wciąż się modlę. Na pewno sie szybko uda! Ale najpierw Twoje i męża zdrowie! Dzidzia musi mieć zdrowych rodziców. Buziaczki!!!

lauraaa, Allussia_3 życzę powodzenia. Tak jak dziewczynki wam napisały, nie zawsze bywa kolorowo. Ja na dzidzię po tabletkach czekałam około 9 miesięcy! Powodzenia, oby sie szybko udało

Pozdrawiam wszsytkie przyszłe mamusie. I oczywiście te oczekujące na kruszynkę. Bafinka między innymi ciebie. Co słychać słoeczko?

reklama
Witajcie :) niedawno z mężem zdecydowaliśmy, że odstawiam tabletki (brałam jakieś 5-6 lat). Zrobiłam to w czerwcu, miałam jak na razie pierwszy okres po odstawieniu teraz czekam na ten "normalny". Z tego co zauważyłam to ok 14 d.c. miałam chyba owulację, teraz nie wiem co robić... lekarka powiedziała mi żebyśmy odczekali 2 cykle normalne i dopiero zaczęli starać się... ale z tego co czytam tu na forum że dziewczyny zachodzą odrazu i wszystko jest ok....zaczęłam sie zastanawiać.... co myślicie?

Życzę Wam wszystkim szybkiego zafasolkowania :) pozdrawiam

Do góry