reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

zajść w ciążę po antykoncepcji...

agness u mnie nic nowego troche dolegliwości 3 trymestru mam leżeć i czekać na rozwiązanie... a co u ciebie?? jak się czujesz??
emka ja na twoim miejscu nie czekałabym.. życzę powodzenia:)
lilith to teraz pod kurujcie się i czekamy na dobre wieści dobrze że twój mąz ma pozytywne nastawienie:)

reklama
Mój już po wizycie. I tak. Lekarz potwierdził żylaki. Skierowanie na usg plus rtg [ tego już nie rozumiem po co ] wizyta z badaniem do 3 tygodni max. Później badanie nasienia. I operacja plus leki. Zależne to już od wyników. Dodatkowo jak będą wyniki to wtedy lekarz decyduję czy dodatkowo kieruję do kliniki czy mąż operacja a ja osobno swoje badania [ zależne od tego co załatwie w szpitalu ]. Ciesze się :) No i z lekarza mąż zadowolony, mówi że fajny konkretny i wszystko raz dwa chcę mu pozałatwiać :)
Więc teraz ja zajmuję się sobą, mąż sobą i kiedyś znowu wracamy do staranek ;D

Przekleiłam bo dopiero wróciłam i ide robić śniadanko :)

trzymam kciuki ;] mocno ;]

Witajcie :) niedawno z mężem zdecydowaliśmy, że odstawiam tabletki (brałam jakieś 5-6 lat). Zrobiłam to w czerwcu, miałam jak na razie pierwszy okres po odstawieniu teraz czekam na ten "normalny". Z tego co zauważyłam to ok 14 d.c. miałam chyba owulację, teraz nie wiem co robić... lekarka powiedziała mi żebyśmy odczekali 2 cykle normalne i dopiero zaczęli starać się... ale z tego co czytam tu na forum że dziewczyny zachodzą odrazu i wszystko jest ok....zaczęłam sie zastanawiać.... co myślicie?

Życzę Wam wszystkim szybkiego zafasolkowania :) pozdrawiam

wiem zemoja odpowiedz ciebie nie usatysfakcjonuje .....to zalezy.

od czego ? od tego czy cierpisz na jakas chorobe w sensie PCO - w tym wypadku zalecane jest branie jaksic zas (od 3 do 6 miesiecy) antykow po czym od razu sie starac , tu chodzi o to zeby sie jajniki wyczyscily ;]

jesli mialas antyki tylko po to bo nie chcialesliscie dzidizusia to ja radze odczekac zorbic badania, łykac kwas foliowy i inne witaminy najlepiej dla kobiet w ciazy -maja duzo fajnych i potrzebnych witamin ;] wiaodmo ze kazdy lek hormonalny odciska swoje pietno w organizmie kobiety. Ja sama urodzilam wczesniaka nie widadomo czy mialo na to wpływ PCO, łozysko na przedniej sicanie (nie przodujace) czy antyki wlasnie. Pozatym nie wiemy jaki wpływ maja tabletki -bo u dzieci moze wyjsc po paru latach ;] ale glowa do gory ;]

Dziękuję Dziewczyny za odp :) Z tego co wiem nie mam PCO :) kwas foliowy i witaminki biorę od miesiąca. Moja ginekolog po usg i cytologii stwierdziła że wszystko jest ok i że z zajściem nie powinnam mieć problemów. Robiłam sobie podstawowe badania krew mocz itp i jest ok. Innych nie kazała mi robić, tylko brać witaminki. Mam nadzieję ze nie długo nam się uda ale jak na razie chyba się wstrzymamy jeszcze... :) pozdrawiam.

emka, ja po 5 latach też odstawiłam,zaczęłam brac kwas foliowy i po 1 miesiącu bierzemy się do dzieła. Mam 2 cykl po odstawieniu, @ przyszła po 33 dniach a teraz czekamy:-D życzę Powodzenia:tak:

witaj zielony_groszku :) teraz na weekendzie powinnam dostać pierwszy normalny okres... zobaczymy czy przyjdzie :) mam nadzieję ze tak... i tak własnie myślałam żeby zacząć się po nim już starać. Nie wiem tylko co na to mój mąż, bo on sie strasznie boi... życzę Ci powodzenia również ;) mam nadzieję, że szybko się uda :)

reklama
niby tak... w sumie to ja myślę ze co ma być to będzie :) trzeba się brać do roboty :) ale dopiero po pierwszej normalnej @ Ty przynajmniej masz to już za sobą... ja się boję, bo jak pomyślę, że mi wrócą bóle jakie miałam przed tabletkami to aż mam gęsią skórkę ;) pozdrawiam

Ostatnia edycja:
Do góry