reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

zajść w ciążę po antykoncepcji...

Kici69 - no to zaciskam mocno kciuki i trzymam - oby się udało !! Życzę Ci tego z całego serducha :)

A co do tych testów hormonalnych to rzeczywiście warto je zrobić, oby tylko naprawdę okazało się, że wszystko jest w porządku...

Pozdrawiam :)

reklama
Hej dziewczyny, dzięki za info... ja też właśnie słyszałam, że po dłuższym odstawieniu tabl. antykoncepcyjnych jedną z kuracji jest ponowne branie tabl. przez 3 cykle. Ale moja dr. nic jeszcze o tym nie wspominała, narazie mówiła, że przy kolejnej wizycie (gdy Duphaston nie pomoże) da mi skierowanie na badania hormonalne. Teraz wizytę mam 14.07 więc zobaczymy co mi powie. Narazie czekam na @ i kiepsko to wygląda. Już 42 dc a tu nic. Nawet objawy na @ mi już minęły, test negatywny, no i zaczynam się denerwować pomału całą tą sytuacją....
Ja po odstawieniu tabletek cykle mialam regularne ale ciazy jak nie bylo tak nie ma.Jesli tym razem sie nie uda to tez wybiore sie na badania hormonalne.Dla pewnosci.Nie wiem czy to twoj pierwszy cykl po odstawieniu?Moja kolezanka tez tak miala i strasznie sie denerwowala.poszla nawet do lekarza bo myslala juz ze jest w ciazy skoro nie ma okresu.W koncu przyszedl i jakos sie to stopniowo wyrownuje.

Witam. Właśnie odstawiłam tabletki anty, które brałam 9 miesięcy. 2 miesiące brałam Microgynon21, a potem Harmonet. Obecnie jestem w 4 dc. Stwierdziłam, że zacznę starania już od tego miesiąca. Od jakiegoś już czasu biorę kwas foliowy, olej z wiesiołka, zaczęłam mierzyć temperaturę, nawet zaopatrzyłam się w testy owulacyjne :tak: jeśli nawet nie uda się za pierwszym razem, przynajmniej poznam swój organizm :-D potem będę się starać jak nadłużej nie robić testu ciążowego, by się nie rozczarować ;-)

Witam. Właśnie odstawiłam tabletki anty, które brałam 9 miesięcy. 2 miesiące brałam Microgynon21, a potem Harmonet. Obecnie jestem w 4 dc. Stwierdziłam, że zacznę starania już od tego miesiąca. Od jakiegoś już czasu biorę kwas foliowy, olej z wiesiołka, zaczęłam mierzyć temperaturę, nawet zaopatrzyłam się w testy owulacyjne :tak: jeśli nawet nie uda się za pierwszym razem, przynajmniej poznam swój organizm :-D potem będę się starać jak nadłużej nie robić testu ciążowego, by się nie rozczarować ;-)
to powodzenia.widze ze jestes niezle przygotowana.Ja tez tak zaczynalam z ta roznica ze nie wytrzymywalam jesli chodzi o testy ciazowe i robilam je na okraglo:zawstydzona/y:

Nie jest to mój pierwszy cykl po odstawieniu tabletek. Już nawet straciłam rachubę który to. Tabletki odstawiłam dwa lata temu,ale o dzidzię staramy się z mężem ponad 3 miesiące... właśnie dzisiaj dostałam kolejną miesiączkę, więc znowu cała nadzieja w kolejnym cyklu :)

Pozdrawiam.

Nie jest to mój pierwszy cykl po odstawieniu tabletek. Już nawet straciłam rachubę który to. Tabletki odstawiłam dwa lata temu,ale o dzidzię staramy się z mężem ponad 3 miesiące... właśnie dzisiaj dostałam kolejną miesiączkę, więc znowu cała nadzieja w kolejnym cyklu :)

Pozdrawiam.
Aha,to cos przeoczylam.sorry.W kazdym razie ja tez staralam sie juz 3 mc.Podchodze do kolejnej proby...

Hej Dziewczyny :)
To mój pierwszy dzień na forum :-D
Brałam tabletki 4 lata - zaczęłam w wieku 19 lat. Odstawiłam rok temu i nie miałam żadnych problemów z regularną @. W tej kwestii wszystko jest OK. Nie zmienia to faktu, że od paru dobrych miesięcy wyczekuję bociana, ale na razie nic z tego...

Hej Dziewczyny :)
To mój pierwszy dzień na forum :-D
Brałam tabletki 4 lata - zaczęłam w wieku 19 lat. Odstawiłam rok temu i nie miałam żadnych problemów z regularną @. W tej kwestii wszystko jest OK. Nie zmienia to faktu, że od paru dobrych miesięcy wyczekuję bociana, ale na razie nic z tego...

kochana bo to na wsi trzeba szukac, na lakach a nie w miesie. sam nie przyleci do ciebie :-):-):-) taki zart...
a tak na powaznie to ja sama mam problemy zajsciem w ciaze... niby wszystko ok a nadal lipa... mierzysz temp?? robisz testy owulacyjne.. zacznij mierzyc temp... pozniej dziewczyny pomoga :-)

a tak na powaznie to ja sama mam problemy zajsciem w ciaze... niby wszystko ok a nadal lipa... mierzysz temp?? robisz testy owulacyjne.. zacznij mierzyc temp... pozniej dziewczyny pomoga :-)
Dzięki za miłe słowa :-) Temp mierzyłam przez dwa cykle... teraz mam zamiar do tego wrócić, bo na czuja jakoś nie idzie :-D Kiedy robicie testy owulacyjne? Jak widzicie po temp, że zbliżają się dni płodne? Polecacie jakieś konkretne testy?

reklama
Hej dziewczyny !! Eijf widzę, że "jedziemy na tym samym wózku" :-).
Ja teraz mam @ 4 dzień. Czekam z niecierpliwością aż się skończy i również zabieram się do roboty. Może tym razem będzie owocniej...:-D.
Musze odwołać wizytę u ginekologa, chyba pójdę już po urlopiku...
Buziaki :*
Jesli chodzi o testy owu... to ja ich w ogóle nie robiłam. Słyszałam o nich, ale narazie nie próbowałam... Spróbuję jeszcze bez mierzenia temperaturki.

Do góry