reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

zajść w ciążę po antykoncepcji...

Monika, zazdrościmy Marcelka w drodze :)

trochę mnie niepokoi to co piszesz dwa lata... no ale w sumie to nie aż tak długo jeśli pomyśleć, że dziecko ma się później na resztę życia... :)

Dziewczyny 3mam kciuki za was i za siebie... uda się nam!!

wczoraj powinnam dostać @, ale jak to zwykle po odstawieniu pigułek bywa oczywiście @ jeszcze nie mam :)

no więc zobaczymy kiedy się pojawi. z jak dużym opóźnieniem.

buźka dla was

reklama
Cześć dziewczyny, póki co pomimo odstawienia pigułek @ mam właściwie regularnie. wczoraj w końcu dostałam. Oby dzięki temu było łatwiej zaplanować zafasolkowanie.

witam. kici szkoda ze sie nie udalo za pierwszym podejsciem. trzymam kciuki za nastepny cykl. ja jeszcze czekam na @...ja w tym tygodniu sie nie pojawi to robie test..

Cześć kobietki!!
u mnie staranka pełna para bo owulka sie zbliza:)

Witajcie dziewczynki,
Weszłam na Wasze forum, bo doskonale wiem co czujecie. Byłam w identycznej sytuacji.
Przez 7 lat brałam najpierw Diane-35, później Yasmin. Odstawiłam tabletki w listopadzie 2006 roku i zaczęliśmy się starać o maleństwo. Niestety cykle mijały i nic... Robiliśmy badanie i wszystko było super. Zaczęłam brać Duphaston i Luteinę na zmianę i nadal nic. Później lekarz przepisał mi Clostilbegyt i udało się. Dokładnie po dwóch latach, w listopadzie 2008 roku zaszłam w upragnioną ciążę. Udało się wtdy, kiedy sobie właściwie odpuściliśmy, bo lekarz kazał nam się kochać w określonym dniu, a my poszliśmy na impreze i tak późno wróciliśmy, że nie chciało nam się kochać i stwierdziliśmy ze spróbujemy w nastepnym miesiącu...
Test zrobiłam w Wigilię. To był najpiękniejszy prezent jaki tylko mogliśmy sobie wymarzyć.
Więc, dziewczynki nie poddawajcie się. Napewno się uda. Trzymam za Was wszystkie kciuki!!!

Gratuluje dziecinki w drodze:-)

Cześć dziewczyny, póki co pomimo odstawienia pigułek @ mam właściwie regularnie. wczoraj w końcu dostałam. Oby dzięki temu było łatwiej zaplanować zafasolkowanie.

kici ja też mam niereguralne po tabletkach, szkoda ze @ przylazła, ale może to nawet dobrze organizm sie bardziej wyreguluje po tych hormonach, trzymam kciuki za nastepny cykl.

ja w tym tygodniu sie nie pojawi to robie test..

to daj znać jak zatestujesz:tak: oby to fasoleczka była:-)

buziaki :-)

hejka!!! co tu tak pusto??? :confused:

kici, ewelina, channelka, diablica co tam u was???

ja czekam na testowanie..... w sobote albo w niedziele bede testowac, może któraś w tym samym czasie?? bedzie raźniej:-)

no właśnie zajrzałam...

owu się zbliża, więc muszę ruszyć ze staraniami...

a się nie odzywałam bo mój luby porwał mnie na romantyczny wyjazd na kilka dni i mi się oświadczył, więc do netu nie siadałam :)

Witam Was, przypadkowo trafiłam w googlach na Wasze forum, postanowiłam się zapisać bo mam ten sam problem co Wy :( Może razem będzie nam trochę raźniej... Dosyć długo, bo ponad 5 lat, brałam tabletki (Logest), od lutego staramy się z mężem o dzidziusia... i nic :( Mój dodatkowy problem polega na tym, że odkąd pamiętam miałam długie cykle i nieregularne miesiączki. Przez 3 cykle brałam już Duphaston i nadal nic... Niby wszystko w porządku (oprócz tych nieregularnych miesiączek) a jednak nie mogę zajść w ciążę... Zaczynam się już martwić i stresować tą sytuacją, a dodatkowo, jak na złość, wszystkie koleżanki albo zaszły właśnie w ciąże albo urodziły, a co niektóre starają się już o drugie maleństwo.Cieszę się z ich szczęścia ale osobiście dobija mnie to dodatkowo. Mam wrażenie, że wszystkim wokół przychodzi to tak łatwo a ja mam jakoś pod górkę. Dzięki temu forum wiem, że nie jestem sama... Dzisiaj znowu robiłam test, jak zwykle negatywny :(( pozostało mi więc znowu czekać na miesiączkę i liczyć na cud w kolejnym cyklu :)
Pozdrawiam Was wszystkie i trzymam za Nas kciuki.

reklama
Ostatnio dowiedziałam się, ze po odstawieniu anty po długotrwałym ich stosowaniu powinno się wziąźc tabletki hormonalne regulujące przez jakieś trzy miesiące, coby pomóc wrócić do równowagi organizmowi. Znajomej powiedział tak lekarz ale on jest koło Poznania a tam niedaleko do kliniki leczenia bezpł i może tam bardziej rozsądni lekarze.
ja myśle, ze gdybym może miała takie leki zaraz po odstawieniu anty to teraz nie miała bym takiego problemu z @ i nie musiał bym sie obecnie męczyc z lekami i kto wie może już niedługo były by narodziny bobo a tak jedna wielka dup.!

Do góry