reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zajść w ciążę po antykoncepcji...

ja to Wam powiem, ze zmierzylam ta temp tak z ciekawosci zeby termometr wyprobowac ale zeby polegac na pomiarach to juz nie bardzo...ja wstaje o bardzo roznych porach i nie mialabym czasu na to. W tym cyklu byly testy owulacyjne staranka byly dokladnie w dniach grubych krechow ale watpie zeby sie cos udalo...caly czas mam w glowie fakt, ze jednak jest cos nie tak...mam sporo sluzu wkladki zmieniam kilka razy dzieniie, dzisiaj znowu mialam bole brzucha jak na @ tak, wiec pewnie okres przyjdzie. A tempt. z wieczora podskoczyla az o 0,5 stopnia hehe i teraz mam 35,8 ale moj maz tez sobie mierzyl i ma tak samo niska lekko ponad 35 wiec moze ten termometr jest do kitu...

reklama
mandrzejczuk
temperatura wieczorem zawsze jest nieco wyzsza niż rano. Jeżeli chcesz dokłądnie ją mierzyć to musisz to robić codziennie rano o tej samej porze, zanim wstaniesz z łóżka i zwsze przez taką samą ilość czasu. Nigdy termometrem elektronicznym bo są niedokładne. Najlepiej kupić specjalny termometr owulacyjny z powiększoną podziałką. Kosztuje tyle co zwykły termometr rtęciowy - czyli groszowa sprawa. Na pomiarze temperatury możesz polegać, ale tylko wtedy gdy jesteś pewna, że nie masz żadnej infekcji. najlepiej mierzyć w ustach.

No to po przebytej owulacji zawsze temperatura utrzymuję się na wyższym poziomie.
Co do tego, że elektroniczne są gorszę to się nie zgodzę :)

witam was drogie dziewczynki wróciłam właśnie od gina no i infekcja jest dostałam antybiotyk i maść... ale co ważniejsze miałam usg i mam przyjść za tydz na jeszcze jedno.. nie wiem jak to rozumieć pytałam czy coś tam jest nie powiedział tak i nie powiedział nie...no i nadzieja znów wróciła..

mandrzejczuk, rtęciowego już chyba nigdzie nie dostaniesz... mieli wycofać i prawidlowo :rofl2: a do mierzenia tempki to najlepszy jest z dwoma miejscami po przecinku... tak się uczyłam w poradni :crazy::crazy::crazy: Ja to bym chyba zwariowała, jakbym miała codziennie mierzyć i myśleć, żeby to bylo mniej więcej o tej samej godzinie... a zaleca się chyba od 5 do 6:30 jakoś tak :sorry2:

reklama
Witam Was kobietki. bylam u lekarza.przepadala mnie delikatnie i powiedziala ze na pewno to grzybica. powiedziala ze ta grzybica moze byc objawem ciazy.na razie stwierdzila lekko rozpulchniona macice.za tydz. jak nie dostane okresu mam przyjsc na usg to zobaczymy co i jak. dzis mam 32 dzien cyklu.dostalam 6 globulek clotrimazolum, no i mascia tez mam sie smarowac. tabl. mi nie dala bo niewiadomo w jakim stanie jestem.a mojemu mezowi dala 1 tabl. i ta masc co stosujemy.dziewczyny jak ja juz bym chciala ta ciaze.jezeli teraz sie nie uda to ja predko starac sie nie bede- jestesmy juz tym zmeczeni i ta grzybica na maxa na odrzucila.trzymajcie kciuki.a co u Was?

Do góry