reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zajść w ciążę po antykoncepcji...

Hope a ty mialas jakies rewelacje podobne do naszych?ja mam ostatnio mialam cykl 33 dni a przed ostatnio 31 dni wiec na razie zyje nadzieja.a obiecalam sobie miesiac temu ze nie bede sie tak nakrecac.i prawie mi sie udalo, do czasu jak przeczytalam ze Bafinka ma podobnie do mnie.

reklama
Kacha u mnie w ostatni cyklu nie było w ogóle objawów dni płodnych, łącznie z brakiem specyficznego śluzu.
Dokładnie 14 dni przed terminem @ bardzo źle się czułam, bolał mnie brzuch i krzyż jak na @ i byłam koszmarnie śpiąca, zwaliło mnie z nóg po prostu i spałam pół dnia. W nocy wszystko przeszło nagle a na drugi dzień czułam się jak podczas infekcji, jak dzień przed grypą. Od tamtej pory pojawiła się duża bolesność sutków (tylko, piersi nie bolały) i aż do terminu @ pobolewanie podbrzusza jak w dniu @. Jeśli chodzi o śluz paradoksalnie było odwrotnie niż się zwykle opisuje, było go bardzo mało, niemal wcale, dopiero po terminie @ znowu się nieco zwiększył. Jest przezroczysto-białawy, bardziej budyniowy w konsystencji. Serkowaty zazwyczaj oznacza grzybicę. W pierwszej ciąży miałam na początku i zapalenie grzybiczne i zapalenie pęcherza i są to częste przypadłości w ciąży, u mnie przeszły bezobjawowo.

Najczęściej powtarzanym objawem zwiastującym ciążę są bóle podbrzusza jak na @ (około 2 tygodnie przed terminem @) i bolesne sutki.

dziewczyny ja to już straciłam nadzieje ten świąt to był jedyny objaw i tak jak myślałam pewnie to jakaś infekcja... a innych objawów nie mam.. w dodatku 1 test był negatywny więc pewnie znowu d...:(

ja powiem jedne wkur*** mnie ten pomylony swiat. Dlaczego my, ktore chcemy miec dzieci, bylybysmy najlepszymi matkami na swiecie nie mozemy doczekac sie tego szczescia, a inne pannice, ktore ciagaja tylki po kazdym bruku wpadaja po jednym przypadkowym razie? Swiat jest baaardzo niesprawiedliwy ;(( ja podejrzewam, ze tym razem tez sie nie udalo...jesli znowu kiszka to odstawiam tarania na jakies 2 miesiace na czas remontow i przeprowadzki, moze wtedy sie uda...

Mandrzejczuk masz racje!tez mnie to wkurza!to jest niesprawiedliwe!mam dosc juz tych staran, obserwowania cykli, liczenia dni, co miesiecznych rozczarowan,a w dodatku teraz jakies chorobsko mi sie przywleklo.jestem zdolowana.pewnie na dniach dostane okres i wtedy juz bedzie super- ciota i grzybica 2 w 1.ja sie juz poddaje.
Moze u Ciebie sie tym razem poszczesci.

Bafinka moze te testy robimy za wczesnie, ze tak nie wychodza.ja bylam nakrecona ale teraz zlapal mnie dol.bede musiala sie wyleczyc, przy nastepnych staraniach to moj maz pewnie bedzie mial opory- w glowie bedzie mu siedziec ta grzybica.wiec bedzie b. ciezko.dzis pomyslalam ze jak mam przechodzic jakies chorobsko to niech juz bedzie ta ciaza.mnie chwilami pobolewa brzuch na okres.a jak Ty sie czujesz?

Dziewczyny a wasi partnerowie nie maja zadnych objawów bo skoro to grzybica to oni tez beda musieli sie leczyc bynajmiej moj facet kiedys tak mial dosyc dawno i moja gin kazala zeby tez sobie smarowal bo inaczej on bedzie ciagle na mnie przenosil zarazki chociaz bede wyleczona.Ja jak to mialam to bardzo pieklo i wszystko mnie draznilo.Moze kup takie globulki dopochwowe bez recepty sa w aptece ja czasem biore zapobiegawczo po basenie itp ale pomagaja.Tylko jesli sie okazr ze jestes w ciazy to nie wiem czy mozna je stosowac w ciazy

mam floragyn 3 kapsułki to wezmę
agusia a ten wynik betki to dobry znak?? bo ja to się nie znam...
kacha nie dołuj się jak nie w tym cyklu to w następnym co się odwlecze to nie uciecze... gorzej mam ja bo jestem świeżo po studiach i nie ide do pracy bo chce bobo a nachodzą mnie myśli że przydało by się więcej kasy... i nie wiem czy mam się starać dalej czy iść do roboty...

reklama
Do góry