reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zajść w ciążę po antykoncepcji...

No to Bafinka jedziemy na tym samym wózku.ja jeszcze nie testuje bo to dopiero 28 dzien cyklu a ostatni cykl mialam 33 dni.troche sie wydluzył bo bylam za granica ale wczesniejszy mial 31 dni.poczekam jeszcze pare dni i jak nie dostane okresu to wtedy. tez sie boje robic te testy bo nie raz sie sparzylam.oby nam sie w koncu udalo.Ty w sumie mozesz jutro rano juz robic teścik.trzymam kciuki.

reklama
Oj dziewczyny zycze Wam aby bte oznaki wskazaly II kreseczki...ja zaraz po Was mam termin czyli w nasteonym miesiacu ale tez watpie, by sie udalo...ten rok czasu strasznie mnie wymeczyl i czasai to juz brakuje sil...

Bafinka jak łagodzisz ten świąd?mi troche pomaga ten zel feminum ale czuje nadal dyskomfort.ten sluz wypywa ze mnie jak sie napinam, tak raczej na majtkach jest go nie wiele.w tym sluzie dosyc duzo jest tych bialych grudek.juz nie wiem co mam myslec i robic.
Mandrzejczuk a jak Ty mialas ten sluz to swedzialo Cie oprocz tego?

nie, mnie nie swedzialo chociaz szczerze mowiac to juz nie pamietam sama ;/ ja czasem tak mam w okolicach dni plodnych, ze jak leje sie ze mnie ten sluz to musze baaardzo o higiene dbac, bo zaraz jakies niesmaczki ;( ja pamietam tylko, ze latalam do lazienki jak glupia bo myslalam, ze to okres a to sluz tak lecial ale nie pamietam wiekszych szczegolow, dawno to bylo (w marcu)...

dzisiaj mam 23dc i troszke pobolewal brzuch...pewnie @ przyjdzie znowu za wczesnie...

kacha ja tylko częściej się podmywam nie wiem czy na okolice intymne można stosować ten żel.. martwię się czy to nie jakaś infekcja a ja sobie nadzieje robię... test już kupiłam jutro robię...

Bafinka ja cala noc nie spalam- myslalam i sie martwilam, że moze to byc infekcja.wiec pobieglam rano do apteki i zrobilam test -wyszla 1 krecha, a jestem 29 dniu cyklu.moze byc za wczesnie, wiec jeszcze mam nadzieje.w aptece spytalam sie czy moze to byc grzybica i babka powiedziala ze na pewno to jest grzybica.posmarowalam sie powierzchniowo mascia clotrimazolum (bez recepty za 3.50) i troche pomoglo.nadzieje jeszcze mam, bo nigdy nie chorowalam na grzybice i jakies infekcje czesci intymnych a mam 28 lat i wspolzyje 10 lat.wiec moze cos byc na rzeczy.kobiety w poczatkowym etapie ciązy i nie tylko czesto maja takie akcje.moja znajoma tez miala swedzenie i pieczenie, robila 2 testy i nie wychodzily, dopiero za 3 razem wyszedl ze jest w ciazy.a swedzenie po tyg. przeszlo i tez stosowala ta masc.ja w czwartek podejde do lekarki, nie wiem czy mnie przyjme ale poprosze ja o cos do srodka bo te masc co mam jest zewnetrznie.
a z reszta dziwny zbieg okolicznosci ze mamy to samo na tym etapie.troche sie nakrecilam.pisz co u Ciebie.musimy sie wspierac w tych trudnych chwilach.

Dziewczyny trzymam kciuki, żeby wszystkie sensacje i opóźnienia były na fasolkę!
Pamiętajcie, test nawet w dniu @ może wyjść negatywny pomimo ciąży, póki nie ma @ jest nadzieja :-)

reklama
a zel feminum jest do srodka i na zewn.mozna go uzywac przy stosunkach jak pochwa jest sucha, go badan ginekologicznych i usg, zeby latwiej wejsc tam ze sprzetem, przy mierzeniu tam temp.jest bezpieczny i mozesz go uzywac kiedy chcesz.ale przy grzybicach to raczej nie bo dodatkowo robi sie tam wilgotnie a to jest wtedy nie korzystne

Do góry