reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zajść w ciążę po antykoncepcji...

Też się na tym nie znam, ale czytałam w internecie i zlazłam rożne info m.in. że to 2-3 dniowa ciąża. Chyba powtórze jeszcze raz to badanie i dopiero podejmę decyzje co do usg.

reklama
Dziewczyny nie poddawajcie się ale z drugiej strony takie podejście też nie pomoże. Najskuteczniejszą metodą jest seks co dwa dni, systematyczność może i nie jest mocno romantyczna ale za to skuteczna. I nie tak jak teraz, musicie postarać się zdystansować, nie ma innej drogi. Pod wpływem stresu zaburza się praca hormonów, to nie pomaga. I badać się, jeśli wykluczycie dysfunkcje biologiczne, wszystko siedzi w głowach :-) Nie analizować każdego sygnału, nie śledzić śluzu, nie grzebać ciągle, cieszyć się bliskością.

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
za starania!

Bafinka moze jeszcze nic straconego.znajoma mojej mamy miala na poczatku tak samo jak my i jest teraz w poczatkowej ciazy. zrobila 2 testy i nie wychodzilo. dopiero za trzecim razem wyszlo.juz co ma byc to bedzie tylko zeby ta infekcja sie od nas odczepila. Bafinka kup sobie ta masc clotrimazolum (wczesniej nazwe pisalam).ona jest bez recepty, tania i nie zaszkodzi nawet jak bys byla w ciazy.ja sie nia dzis smarowalam i na razie mi pomogla.tylko nie wcieraj ja do srodka, tylko zewn.mojego meza tez cos swedzi i ma czerwonego.to nasza pierwsza infekcja- jestesmy w szoku. bo przez 10 lat nic takiego nam sie nie wtrafilo.

Bafinka trzymam kciuki za jutrzejszy test

wiecie co ja to jestem juz zmeczona staraniami, wiecie, ze nawet nie mam juz za bardzo ochoty na seks? To wszsytko tak zniecheca...odechciewa sie wszystkiego...

Dziewczynki wasi faceci tez niech sie "smaruja" ;)) bo jak to jakas gnida sie przyplatala to na nich tez mogla przejsc, moja kolezanka jak miala zapalenie pecherza, to jej maz tez bral leki...ale ja to caly czas mam nadzieje, ze to nie grzybica tylko objaw fasoleczki, ktora tak mocno sie zagniezdza ;)) ja to i tak sie Wam dziewie, ze zwlekacie z testami ja to bym juz nie wytrzymala...ja to czasem w srodku cyklu mam ochote zrobic tez, a bo moze okres nie byl typowym okresem, a ze moze jednak jest ta ciaza ale bylo zbyt wczesnie i tez nie wykryl...kobieta jak chce to baaardzo wiele sobie wkreca....

a co do pracy to ja tez nie mam zatrudnienia robie tylko pazurki i to w domku, fakt kasiora jest i to nie mala ale jak przyjdzie ciaza to tez niewiadomo czy dam rade pracowac...ale z drugiej strony odkladac macierzynstwo i czekac na prace...ja juz 13 miesiecy na nia czekam i nic...przeciez co ma byc to bedzie rodzice zawsze pomoga tylu ludzi zyje biednie ale szczesliwie ;))

damy rade, bo jak nie my to kto? ;)))

Witam się z wszystkimi.

Dołączam do Was, bo jestem na początku drogi, którą wy skrupulatnie przemierzacie.
Miesiąc temu odłożyłam tabletki, zaczęłam łykać kwas i tak mniej więcej koło listopada chcieliśmy rozpocząć starania. Tymczasem od ok 2 tygodni mam dwuznaczne objawy. Zdaję sobie sprawy, że @ nie przyjdzie jak w zegarku, ale pewne objawy nie dają mi spokoju. I myślę, że jeżeli to nie fasolka to do żadnego listopada czekać nie będę tylko już działamy:-D
A czy Wy dziewczyny tuż po odłożeniu miałyście objawy ciążowe?

Bafinka, kacha10
ja z grzybicą męczyłam się już nie raz. Okazało się, że byłam uczulona na spermę męża, każdy niezabezpieczony stosunek kończył się w rezultacie swędzeniem, pieczeniem i niezdrową wydzieliną. Za każdym razem potrzebne były leki ja upodobałam sobie doustne, bo dopochwowe były niewygodne. I co jakiś czas próbowaliśmy bez i co chwiłe to samo. Zrezygnowałam wtedy z tabletek, bo nie 'spełniały' w pełni swoich funkcji. Ale jakoś po roku wszystko się unormowało i wróciłam do tabletek od tamtej pory (ponad rok) mam spokój. Dodam jeszcze, że na początku ciąży lekarka musiała mnie właśnie z owej grzybicy wyleczyć. Niestety nieleczona sama nie przechodzi...

Oj się rozpisałam, ale myślę, że nawet jak to będzie to wstręctwo to nie wyklucza to u Was fasolek czego Wam życzę:tak:

oj nie bylo mnie jakis czas i mialam do poczytania... pysia u mnie jest 5 cykl staranek i teraz czekam na wynik bo jestem w 22dc. 2 miesiace temu tak se wmowilam ze moge byc w ciazy ze naprawde mialam sporo objawow heh ale tera bardziej na luzie wyjechalam se na weekend i bylo fajnie ale wogole nie myslec to sie nie da. Misia mam nadziejej ze nam sie uda daj troche fluidkow hehe
karolaola ja mialam bardzo nieregularny okres po odstawieniu tabletek, a mowia ze po odstawieniu wlasnie lepiej zaczekac z 3 mies przed starankami. 3mam kciuki

reklama
ja po odstawieniu mialam rozne akcje, przygotuj sie na rozne "objawy" i na nieregularnosc cykli...nie ma co se wmawiac, bo czlowiek tylko sie doluje, ja c o miesiac wmawiam sobie, ze nie jestem zawsze jestem negatywnie nastawiona bo po co sie nakrecac? A noz widelec jak sie uda za ktoryms razem to bedzie mila niesodzianka ;)
25dc dzisiaj zaczynam...coraz blizej...

Do góry