reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zajść w ciążę po antykoncepcji...

Hejka kochane Staraczki! Ja nadal w 2-paku... ;-)

Hej Dziewczyny robiłam betkę we wtorek i wynik jest taki <1,20. Co robić?

Nie chcę Ciebie zalamywać ale to jest bardzo niski wynik i raczej w ciąży nie jesteś, chyba że np jesteś jeszcze przed terminem spodziewanej miesiączki to może dlatego betka taka niska.

Odklejam w niedziele ostatni plaster.Mam nadzieje ze nie bede musiala dlugo czekac;-)

No to trzymam kciuki żebyś długo nie czekała :-)

Cześć dziewczynki
Ja byłam dziś u gina. Trochę się podłamałam. Kazał mi przyjść dopiero za około 4 tygodnie, bo narazie pęcherzyk jest za mały. Jest ciałko żółte zagnierzdżone w macicy. I tyle. Byłam na becie, wynik 2180/ wydaje mi się że za mały, poprzednio miałam 1050....
015.gif
005.gif
015.gif
005.gif

Ale mam podły nastrój, nie wiem co myśleć.
005.gif
005.gif
005.gif
005.gif

A wy dziewczynki? jak u was?
008.gif

Agness nie stresuj się na zapas, skro jest przyrost to jest OK!!!!!!!!!!! Goezej gdyby stało w miejscu albo spadało. Poza tym to "młoda ciąża" i wynik nie bedzie odrazu mega ogromniasty ;-) A z tą wizytą za 4 tyg to całkiem ginka rozumiem, bo teraz póki co trudno powiedzieć cokolwiek więcej oprócz tego że jest pęcherzyk. A później jak pójdziesz to już serduszko bijące zobaczysz. A teraz zero stresu!!!

Dziewuszki, beta 2142 U/l :) 6 tydzień jak byk :) z moich obserwacji wynika że ostatni okresik (2 dni skąpiutkie) byl już w ciąży :D także mandrzejczuk uszy do góry, bo test nic nie wykazał wcześniej przecież !!

No to super!!!!!!!!!!! Dbaj o Was :-)

Tak patrzyłam i znalazłam że może to być ciąża 1-2 dniowa, ale jakoś mam obawy. Koleżanki z pracy ,,straszą" mnie że może to być ciąża poza maciczna

Ehhhh ale masz świetne koleżanki... nie słuchaj tych bzdur. Najlepiej zrób jeszcze test ciążowy bo mimo wszystko moim zdaniem im można wierzyć.

jak pomyśle....... ze łzami w oczach, z całego serca, życzę Wam, wszystkim, żebyście tak niespodziewanie jak ja dowiedziały sie o swoich fasoleczkach! Wiem że każdej z nas, teraz już Was musi się udać i uda się! Ja, powiem wam to pierwszy i ostatni raz nie wierzyłam w ogóle że będę po raz drugi mamą.. Mój mąż 5 lat temu zachorował na raka. Miał chemię, naświetlania, operacje w tym usunięcie jednego jądra...... Dopiero jak minęło w tym roku 5 lat, po których za zgodą lekarza zaczeliśmy się starać, uświadomiłam sobie że tak naprawdę to może już nic z tego nie być... A teraz.. na bank czekają mnie badania prenatalne i pewnie ciągły strach czy na pewno wszystko będzie dobrze. Staram się o tym nie myśleć, bo wiem że to nie jest dla mnie dobre. Trzymam za Was naprawde kciuki, bo jak nam sie udało to komu sie nie uda:)

Całuje Was mocno moje kochane :)

No to nieciekawe przeżycia mieliscie, ale najważniejsze że już jest dobrze i że mimo tych trudności się udało!!!!!!!!!! Teraz jeszcze mocniej trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze... innego wyjścia zresztą nie ma... dzidziolek na pewno będzie zdrowiutki!!! :-)

Dziewczyny mam 2 pytanka. Co mogę zrobić żeby podbrzusze mnie aż tak nie bolało? I czy sex nie przeszkadza? Bo mój narzeczony ma ochotę :)

Weź jakąś tabletkę przeciwbólową. A co do seksu to jak tylko masz ochotę to szalej.

Cześć dziewczyny mam nadzieje że mnie przyjmiecie do swojego grona:-) Mam 23 lata jestem ponad rok po ślubie. Odstawiłam tabletki w marcu brałam je parę lat... myślałam że będzie wszystko ok... lecz po dwóch miesiącach moja @ stała się skąpa, raz dwa dni potem już tylko jeden myślałam że może jestem w ciąży.. Poszłam więc do gina sprawdzić co się dzieje.. i co się okazało że mam torbiela :szok: i znowu muszę brać tabletki.:angry:
Boję się że torbiel będzie się powtarzał i będzie mi ciężko zajść w ciąże, jeśli się wyleczę to zaczniemy starania o naszą pierwszą fasolkę.

Pozdrawiam i trzymam kciuki za wszystkie staraczki.

Witam :-) Trzymam kciuki za pomyślne leczenie i żebyś jak najszybciej doczekała się maluszka :-)

reklama
Anecia111 myślę że nie jestem w ciąży, bo jestem przed ślubem i nie chciałabym go przyspieszać :). Ale mimo wszystko zrobię w tym tygodniu jeszcze raz betkę dla pewności.
Misia89 wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia i trzymam &&&&&&&&&&&&&&&&&&&& za noc poślubną :)

Dziewczyny, a czy ktoras z Was zna sie na badaniu szyjki macicy? W necie jest tyle sprzecznych informacji, ze juz zglupialam...jaka powinna byc szyjka tuz po okresie? Jestem w 8 dniu cyklu juz dawno po "okresie" i jestem "w srodku" strasznie rozpulchniona, ze tak powiem...kiedys mialam "prawie tak" ale przed okresem, a teraz jestem juz po...no i od kilku dni mam sluz...troche wiecej sluzu....testu jeszcze nie robilam, ale mam juz zakupiony...;-)

Nie sugeruj się dokładnie tym czym piszą, bo mimo wszystko każda kobieta jest inna. Mnie od razu po dniach płodnych nie wraca na niską pozycję i nie twardnieje. Jestem w 5 dfl a nadal nie jest taka jak ma być wedle tego co piszą na necie. BYć może Tobie się szybko unosi do góry po @. Jak jest miękka jak wargi i wysoko to są dni płodne, do tego jak jest otwarta. Gdy są dni niepłodne jest twarda jak czubek noska zamknięta i nisko. Przed @ niektórym dziewczyną się unosi do góry. Musisz się poobserwować i zobaczyć w jakim czasie u Ciebie następują zmiany.
I badaj szyjkę tylko raz dziennie, bo ona może zmieniać swoje położenie. Niekoniecznie rano i zawsze z pustym pęcherzem, bo on ją podnosi :)

Co do torbieli, to ja będąc z córą w ciąży się dowiedziałam, że mam. Gin uspokoił i powiedział, że sama zaniknie, także wnioskuję, że z tym można zajść w ciąże :)

Dziewczyny, a czy ktoras z Was zna sie na badaniu szyjki macicy? W necie jest tyle sprzecznych informacji, ze juz zglupialam...jaka powinna byc szyjka tuz po okresie? Jestem w 8 dniu cyklu juz dawno po "okresie" i jestem "w srodku" strasznie rozpulchniona, ze tak powiem...kiedys mialam "prawie tak" ale przed okresem, a teraz jestem juz po...no i od kilku dni mam sluz...troche wiecej sluzu....testu jeszcze nie robilam, ale mam juz zakupiony...;-)

Lilith bardzo dobrze napisała o szyjce więc nie będę się powtarzała ;-) Nadal mocnoooooooooo trzymam kciuki!!!!

Nie sugeruj się dokładnie tym czym piszą, bo mimo wszystko każda kobieta jest inna. Mnie od razu po dniach płodnych nie wraca na niską pozycję i nie twardnieje. Jestem w 5 dfl a nadal nie jest taka jak ma być wedle tego co piszą na necie. BYć może Tobie się szybko unosi do góry po @. Jak jest miękka jak wargi i wysoko to są dni płodne, do tego jak jest otwarta. Gdy są dni niepłodne jest twarda jak czubek noska zamknięta i nisko. Przed @ niektórym dziewczyną się unosi do góry. Musisz się poobserwować i zobaczyć w jakim czasie u Ciebie następują zmiany.
I badaj szyjkę tylko raz dziennie, bo ona może zmieniać swoje położenie. Niekoniecznie rano i zawsze z pustym pęcherzem, bo on ją podnosi :)

Co do torbieli, to ja będąc z córą w ciąży się dowiedziałam, że mam. Gin uspokoił i powiedział, że sama zaniknie, także wnioskuję, że z tym można zajść w ciąże :)

100 % racji z tą szyjką :-) :-D ;-) ja przed ciążą też niekiedy sprawdzałam :-)

Cześć dziewczyny ;-)
Mam pytanie odstawiłam tabletki anty. już pół roku temu i myślałam że wszystko powoli wraca do normy. Lekarz zlecił badania hormonalne i tu nagle w drugiej fazie cyklu (24 dc) miałam progetseron poniżej 0,2. Lekarz powiedział ze świadczy to bezowulacyjnym cyklu. Czy któraś z was miała taką sytuację? Jakie mogą być tego konsekwencje? Ginek wspominał o stymulacji hormonalnej. Ja troche się tego obawiam.

witam cię w naszym gronie ale jesli chodzi o hormony to ci nie pomogę... poczytaj sobie w necie a jeśli chodzi o stymulacje tabsami to się nie martw ja teraz np biorę clo bo nie mialam owulacji i czuje sie calkiem dobrze..

reklama
Do góry