Czesc wszytskim, jestem na tym forum nowa a wiec prosze o wszelkie rady i jesli ktos wie odpowiedzi na moje pytania to bardzo prosze.. bralam tabletki diane 35 z drobnymi przerwami przez ok 8 lat.. teraz od ok 4 lutego przestalam bo chcemy miec z mezem dziudziusia..., martwie sie kilkoma sprawami:
1) kiedy po odstawieniu tabletek mozna zaczac starania??
2) czy tabletki wplywaja na to ze ciaza moze byc bardziej zagrozona tzn ze np jesli kobieta zajdzie w ciaze zaraz po odstawieniu pigulek to czy jesli zajdzie w ciaze nie bedzie to grozilo poronieniem???
ja przed braniem tabletek mialam ksiazkowa miesiaczke, bardzo reguralny,, w przerwach rowniez okres byl reguralny - to chyba dobry znak.??
POwiem jak było u mnie - Diane odstawiłam w połowie grudnia 2006 a 7 lutego 2007 dowiedziałam się,ż będę mamusią:-):-).to zwykle sprawa bardzo indywidulna ale zajście w ciążę zaraz po odstawieniu tabletek nie stwarza bezpośredniego zagrożenia dla dziecka. U nas ciąża przebiegałą ksiąkowo. Najlepszą rzeczą jaką można zrobić nosząc się z zamiarem powiększenia rodziny po antykoncepcji hormonalnej to zacząć przyjmować kwas foliowy